Jämför produkter
  1. Radera den här artikeln
Lägg till flera produkter i jämförelsen Jämför
Du har inga artiklar att jämföra.
Stäng

Kinesisk sekvoja

Metasequoia glyptostroboides
Från 2 807,50 kr

Product Info

Metasequoia glyptostroboides (kinesisk sekvoja) är en av de få sorterna av barrväxter som fäller sina barr på vintern, i likhet med lövfällande häckväxter. Växtens mjuka och ljusgröna barr gulnar på hösten, vilket är en fest för ögat. Kinesisk sekvoja bildar lättskötta häckar som trivs utmärkt i fuktig jord. Kinesisk sekvoja är inte krävande vad beträffar skötsel och klarar sig bra med en mild beskärning per år. Kinesisk sekvoja bör beskäras i maj eller juni, så att häcken kan dra full nytta av sommarens gynnsamma förhållanden.

Fördelar:

  • Mycket robust.
  • Snabbväxande häck.

Nackdelar:

  • Tål inte törr jord.
Visa mer Visa mindre

Specifications

  • Praktfull höstfärg Praktfull höstfärg
  • Snabbväxande Snabbväxande
  • Lättskött Lättskött
  • Ytterst vinterhärdig Ytterst vinterhärdig
Maximal bredd i cm
> 500
Maximal höjd i cm
> 1000
Växtplats
Skugga, Halvskugga, Full sol
Vinterhärdighet
Bra
Bladfärg
Ljusgrönt
Giftig
Nej
Tillväxt per år i cm
25 - 50
Växtsätt
Upprätt
Latinskt namn
Metasequoia glyptostroboides
Produktegenskaper
Lättskött, Snabbväxande, Ytterst vinterhärdig, Praktfull höstfärg
Växtzoner
Zon 2
Färdiga häckar

Kinesisk sekvoja Färdiga häckar 200 cm Färdig häck

2 807,50 kr Från 2 460,20 kr

Kinesisk sekvoja Färdiga häckar 200 cm Färdig häck

2 807,50 kr Från 2 460,20 kr
Tillgänglig fr.o.m.
Vecka 40
Kvalitet
Färdig häck
Antal per löpmeter
1
Typ av rötter
100L Kruka
Minsta försäljningsenhet
3
Visa detaljer
Tillgänglig fr.o.m.
okt. 2022
  • 3+ 2 807,50 kr
  • 6+ 2 460,20 kr

Product Info

Kinesisk sekvoja som häck

Kinesisk sekvoja som häck

Kinesisk sekvoja är på många sätt en exceptionell växt, eftersom lövfällande barrträd inte är särskilt vanliga. Det samma gäller växtens förkärlek för fuktiga jordar (t.ex. vid sjöstränder), något som inte heller är typiskt för barrväxter. Ett intressant faktum är att denna cypress nästan dog ut på 60-talet, men att kinesisk sekvoja sedan dess (lyckligtvis) har fått ett nytt liv som häckväxt.

I det vilda förekommer kinesisk sekvoja endast i somliga delar av Kina. Sorten betraktas därför fortfarande som hotad. Numera förekommer kinesisk sekvoja dock ganska ofta i såväl parker som trädgårdar. Kinesisk sekvoja är i allmänhet ingen lättodlad häckväxt – den tål inte torka och dessutom kan det faktum att häckväxten fäller sina barr anses vara en nackdel – trots att denna sort i själva verket är mycket härdig. Utöver detta kännetecknas kinesisk sekvoja av ett vackert och naturligt utseende.

Köp kinesisk sekvoja på Hackvaxteronline.se

Det är fortfarande inte riktigt lätt att införskaffa kinesisk sekvoja. Kinesisk sekvoja har länge varit en växt för specialister: tidigare var växten vanlig i parker och i speciella trädgårdar, men den användes inte till häckar. Via Hackvaxteronline.se är kinesisk sekvoja dock nu tillgänglig för alla. Hos oss kan du enkelt köpa denna underbara och trevliga häckväxt. Din trädgård kommer att bli mer attraktiv i och med att du planterar kinesisk sekvoja. Detta är nämligen en mycket iögonfallande häckväxt!

Det finns många anledningar till varför kunder köper kinesisk sekvoja hos oss. Det är en snabbväxande häckväxt, vilket innebär att du snabbt kan dekorera din trädgård med dessa vackra barrträd – en fördel om du har en relativt tom trädgård, till exempel i en ny stadsdel. Speciellt trädgårdar som ligger nära vattnet lämpar sig utmärkt för kinesisk sekvoja. Tack vare Hackvaxteronline.se kan du snart njuta av en vacker häck av kinesisk sekvoja i din egen trädgård!

Visa mer Visa mindre