Jämför produkter
  1. Radera den här artikeln
Lägg till flera produkter i jämförelsen Jämför
Du har inga artiklar att jämföra.
Stäng

Kinesisk sekvoja

Metasequoia glyptostroboides

Metasequoia glyptostroboides (kinesisk sekvoja) är en av de få sorter av barrväxter som fäller sina löv på vintern, som de andra lövfällande häckväxterna. De mjuka, ljusgröna barren gulnar på hösten, vilket är en fest för ögat. Kinesisk sekvoja bildar en lättskött häck som är mycket lämplig för fuktig jord. Kinesisk sekvoja kräver lite skötsel och klarar sig bra med en mild årlig beskärning. Kinesisk sekvoja bör beskäras i maj eller juni, så häcken kan dra full nytta av odlingsförhållandena under sommaren.

Fördelar:

  • Mycket tålig.
  • Snabbväxande häck.

Nackdelar:

  • Tål inte törr jord. 
Visa mer Visa mindre
  • Praktfull höstfärg Praktfull höstfärg
  • Snabbväxande Snabbväxande
  • Lättskött Lättskött
  • Ytterst vinterhärdig Ytterst vinterhärdig
Maximal höjd i cm
> 1000
Växtplats
Skugga, Halvskugga, Full sol
Fuktighet
Torr, Medel, Fuktig
Vinterhärdighet
Bra
Tillväxt per år i cm
25 - 50
Latinskt namn
Metasequoia glyptostroboides
Färdiga häckar

Kinesisk sekvoja Färdiga häckar 200 cm Färdig häck

2 620,10 kr Från 2 285,40 kr

Kinesisk sekvoja Färdiga häckar 200 cm Färdig häck

2 620,10 kr Från 2 285,40 kr
Tillgänglig
Kvalitet
Färdig häck
Antal per löpmeter
1
Typ af rötter
100L Kruka
Minsta försäljningsenhet
3
Visa detaljer
Tillgänglig
  • 3+ 2 620,10 kr
  • 6+ 2 285,40 kr

Kinesisk sekvoja - mer information

Kinesisk sekvoja som häck

Kinesisk sekvoja som häck

Kinesisk sekvoja är på många sätt en exceptionell växt, eftersom lövfällande barrträd inte är särskilt vanliga. Det samma gäller växtens preferens för fuktiga jordar (t.ex. vid stranden av sjöar), och det är heller inte typiskt för barrväxter. Det mest slående är nog att denna sort av cypress nästan dog ut på 60-talet, men kinesisk sekvoja har lyckligtvis fått ett nytt liv som häckväxt.

I det vilda förekommer kinesisk sekvoja endast i delar av Kina. Sorten betraktas därför fortfarande som hotad. Lyckligtvis ses kinesisk sekvoja numera ganska ofta i parker och trädgårdar. Kinesisk sekvoja är verkligen ingen lätt häckväxt - kinesisk sekvoja tål inte torka och dessutom kan det faktum att häckväxten fäller sina löv anses vara en nackdel - men denna sort är dock mycket härdig. Kinesisk sekvoja har dessutom ett vackert, naturligt utseende.

Köp kinesisk sekvoja på Hackvaxteronline.se

Det är fortfarande inte riktigt lätt att köpa kinesisk sekvoja. Kinesisk sekvoja har länge varit en växt för specialister: tidigare var växten vanlig i parker och ovanliga trädgårdar, men den används inte till häckar. Hackvaxteronline.se gör kinesisk sekvoja nu tillgänglig för alla. Du kan köpa denna underbara, trevliga häckväxt enkelt hos oss. Din trädgård kommer att bli mer attraktiv när det står kinesisk sekvoja i den. Kinesisk sekvoja är en mycket iögonfallande häckplanta!

Det finns många anledningar till varför kunder köper kinesisk sekvoja hos oss. Det är en snabbväxande hackväxt, så om du har en relativt ‘tom’ trädgård - t.ex. i en ny stadsdel - kan du snabbt fylla upp trädgården med denna vackra barrträd. Speciellt de trädgårdar, som ligger nära vatten, lämpar sig utmärkt för kinesisk sekvoja. Tack vare Hackvaxteronline.se kan du snart njuta av en fin häck av kinesisk sekvoja i din egen trädgård!

Visa mer Visa mindre