Jämför produkter
  1. Radera den här artikeln
Lägg till flera produkter i jämförelsen Jämför
Du har inga artiklar att jämföra.

Järnek 'Blue Prince' Klump 100-125 cm Extra kvalitet

Ilex meserveae 'Blue Prince'
395,90 kr
Tillgänglig

Product Info

Järneken 'Blue Prince' pryder trädgården med blågröna blad. Dessutom är järneken en vinterhärdig växt, dessa städsegröna häckväxter överlever i själva verket väldigt stränga vintrar. Dessa exemplar är 1 till 1,25 meter höga och levereras med rotklump.
Visa mer Visa mindre
  • Lämplig som hög och låg häck Lämplig som hög och låg häck
  • Inbrottsskyddande Inbrottsskyddande
  • Vintergröna häckväxter Vintergröna häckväxter
  • Ytterst vinterhärdig Ytterst vinterhärdig
Maximal bredd i cm
150 - 200
Maximal höjd i cm
250 - 300
Produktdetaljer
-
Storlek (mäts vid leveranstillfället)
100-125 cm
Växtplats
Skugga, Halvskugga, Full sol
Vinterhärdighet
Bra
Typ av rötter
Klump
Kvalitet
Extra kvalitet
Antal per löpmeter
3
Bladfärg
Mörkgrönt
Giftig
Nej
Tillväxt per år i cm
10 - 25
Växtsätt
Kägelformad, Upprätt
Latinskt namn
Ilex meserveae 'Blue Prince'
Produktegenskaper
Vintergröna häckväxter, Ytterst vinterhärdig, Lämplig som hög och låg häck, Inbrottsskyddande
Minsta försäljningsenhet
10
Växtzoner
Zon 3, Zon 4, Zon 5
  • 10+ 395,90 kr
  • 15+ 335,90 kr
  • 50+ 286,80 kr
  • 200+ 272,70 kr

Product Info

Medan de flesta hanvarianterna av järnek planteras främst eftersom de pollinerar honplantor, har järneken 'Blue Prince' (Ilex meserveae 'Blue Prince') även mycket att erbjuda utseendemässigt. Denna järnekssort präglas nämligen av ytterst vackra blad. Bladen är lite rundare och trubbigare än bladen på andra järnekssorter, även om de fortfarande kännetecknas av vassa, räfflade kanter. Det unika med järneken 'Blue Prince' är dock bladens färg. Bladen på denna städsegröna häckväxt är nämligen vackert blågröna och bidrar således till en praktfull trädgård året runt.

Järneken 'Blue Prince' trivs så gott som överallt

Dessa 1 till 1,25 meter höga exemplar av järneken 'Blue Prince' levereras med rotklump, vilket innebär att växterna bör planteras så fort som möjligt efter att de har anlänt. En viktig fördel med järneken 'Blue Prince' är att den trivs så gott som överallt. Ta dock i beaktande att järneken 'Blue Prince' inte trivs i jordtyper som innehåller mycket vatten och förblir blöta. Detta kan vara skadligt för järneken 'Blue Prince', eftersom det kan leda till att växtens rötter börjar ruttna. Om du säkerställer att jorden är väldränerad kommer din järnek att trivas utmärkt i såväl soliga som skuggiga planteringslägen.

Järneken har ett rykte för att vara en vinterväxt, vilket beror på de grannröda bären som växer fram på honplantorna. Detta kräver dock naturligtvis att man också planterar honplantor i trädgården, såsom järneken 'Blue Maid'. Järneken 'Blue Prince' är dock en vacker vinterväxt även utan sin kvinnliga motsvarighet. Denna järnek garanterar inte bara att du kan njuta av en vacker häck med blågröna blad under årets kallare månader: järneken 'Blue Prince' är också ytterst vinterhärdig och tål temperaturer ned till -30° C utan svårigheter.

Järnek 'Blue Prince' för mer avskildhet i trädgården

Järneken 'Blue Prince' kan slutligen nå en höjd på 2,50 till 3 meter. Det gör denna järnekssort utmärkt för anläggandet av insynsskyddande häckar, även om detta kräver en del tålamod. Järneken 'Blue Prince' växer nämligen bara 15 till 30 centimeter årligen. Detta gör dock samtidigt att växten är ytterst lättskött, vilket är en fördel med tanke på att dess vassa blad gör att man inte kan beskära häcken utan handskar. Vi rekommenderar att du beskär häcken regelbundet under de första åren för att säkerställa en välförgrenad häck. Detta gör att häcken blir fullständigt sikttät efter några år, så att du kan vistas i trädgården utan att behöva oroa dig för nyfikna blickar.

Visa mer Visa mindre
Vi hittade andra produkter du kanske gillar!