Jämför produkter
  1. Radera den här artikeln
Lägg till flera produkter i jämförelsen Jämför
Du har inga artiklar att jämföra.
Stäng

Japansk lärk

Larix kaempferi

Den japanska lärken (Larix kaempferi) är ett barrfällande träd med en spetsigt avsmalnande kägelformad, mycket öppen krona. Förgreningen är horisontell; de tyngre grenarna längst ned hänger oftast ned något. Detta barrträd växer i början mycket snabbt, men tillväxten avtar med tiden. Den tjocka, fjällande barken är röd till gråbrun, kvistarna är rödbruna och lite ludna. De mjuka barren är samlade i knippen om 40 till 50 tillsammans och är först blåaktigt gröna till mörkgröna på båda sidor och blir guldgula under hösten. Detta barrträd kan stå som solitär och bli 25 till 35 m hög respektive 10 till 15 m bred, men kan beskäras och således även användas som häckväxt.

Visa mer Visa mindre
  • Lämplig som hög häck Lämplig som hög häck
  • Brett växande Brett växande
  • Praktfull höstfärg Praktfull höstfärg
Maximal bredd i cm
> 500
Maximal höjd i cm
> 1000
Växtplats
Halvskugga, Full sol
Vinterhärdighet
Bra
Bladfärg
Grönt
Tillväxt per år i cm
25 - 50
Växtsätt
Upprätt
Latinskt namn
Larix kaempferi
Produktegenskaper
Brett växande, Lämplig som hög häck, Praktfull höstfärg
Växtzoner
Zon 1, Zon 2, Zon 3, Zon 4
Färdiga häckar

Japansk lärk Färdiga häckar 200 cm Extra kvalitet

2 459,80 kr Från 2 139,60 kr

Japansk lärk Färdiga häckar 200 cm Extra kvalitet

2 459,80 kr Från 2 139,60 kr
Tillgänglig
Kvalitet
Extra kvalitet
Antal per löpmeter
1
Typ av rötter
100L Kruka
Minsta försäljningsenhet
3
Visa detaljer
Tillgänglig
  • 3+ 2 459,80 kr
  • 6+ 2 139,60 kr

Japansk lärk som häck

Japansk lärk har länge varit försvunnen från de europeiska trädgårdarna. Vi vet inte precis varför det hände, kanske man hade fått nog av den. Idag är barrträd mer populära än någonsin. Detta blir tydligt när man tittar på vårt breda utbud av barrväxter: Hackvaxteronline.se erbjuder hela sju arter av barrträd i webbshoppen. Det är många som tror att barrväxter är en egen art, men det är de inte: med barrträd förstås träd som är en del av gransläktet, som omfattar åtta familjer med mycket variation. Barrväxter är väldigt lättodlade när det gäller plantering, skötsel och beskärning. De kommer bäst till sin rätt i en jord som inte är för sur.

Japansk lärk (larix kaempferi) är ett av de barrträd som finns på Hackvaxteronline.se. Detta barrträd skiljer sig åt genom sina raka grenar och konliknande krona. De raka grenarna hänger generellt något nedåt. Det mest ovanliga med den japanska lärken är dock de blågröna barren som blir mörkgröna och sedan gyllengula, en härlig syn i din trädgård. Med japansk lärk kan du njuta av naturens skönhet i din egen trädgård. Japansk lärk är inte städsegrön till skillnad från många andra sorters barrträd. Bladförlust ses ofta som en nackdel, då häcken inte längre skyddar från insyn. Vi tycker dock att den japanska lärken kompenserar med sina vackra färger resten av året!

Japansk lärk - skötsel

Japansk lärk trivs i nästan alla sorters jord, bara de inte är för sura. Beskärning görs bäst i perioden maj-juni, i alla fall innan den längsta dagen på året. Detta kan användas som minnesstöd. Det räcker med en årlig beskärning, innan vintern sätter in (den är ju lövfällande). Barrträd som japansk lärk beskärs generellt för att behålla formen eller för att hämma tillväxten. Observera att japansk lärk inte får skäras in till gammal ved. Genom att följa dessa steg kan det inte gå fel! Det skadar dock aldrig att läsa lite mer om skötsel, så att du kan vara helt säker på att din japanska lärk ska kunna må bra i din trädgård.

Japansk lärk på Hackvaxteronline.se

Hackvaxteronline.se erbjuder japansk lärk även som färdighäck. Våra färdiga häckar är 2 m höga och levereras i hållbar papp. Häcken kan planteras ut i förpackningen, då pappen är biologiskt nedbrytbar. Nu har du en färdig häck i trädgården från dag ett! Du får det resultat du vill ha utan att behöva vänta.

Visa mer Visa mindre