Jämför produkter
  1. Radera den här artikeln
Lägg till flera produkter i jämförelsen Jämför
Du har inga artiklar att jämföra.

Japansk järnek 'Dark Green' ® I kruka 30-40 cm

Ilex crenata 'Dark Green' ®
200,30 kr
Tillgänglig

Product Info

Ilex crenata 'Dark Green'® är en japansk järnek som tack vare sina små, ovala blad är väldigt lik buxbom. Således har denna städsegröna häckväxt blivit en populär buxbomsersättare. Dessa krukodlade växter är 30 till 40 cm höga vid leveranstillfället.
Visa mer Visa mindre
  • Kompakt tillväxt Kompakt tillväxt
  • Lämplig som hög och låg häck Lämplig som hög och låg häck
  • Lämplig för formklippning Lämplig för formklippning
  • Småbladig Småbladig
  • Vintergröna häckväxter Vintergröna häckväxter
Maximal bredd i cm
100 - 150
Maximal höjd i cm
150 - 200
Storlek (mäts vid leveranstillfället)
30-40 cm
Växtplats
Skugga, Halvskugga, Full sol
Vinterhärdighet
Bra
Typ av rötter
I kruka
Kvalitet
Normal kvalitet
Antal per löpmeter
5
Bladfärg
Grönt
Giftig
Nej
Tillväxt per år i cm
25 - 50
Växtsätt
Buskigt, Kompakt, Upprätt
Latinskt namn
Ilex crenata 'Dark Green' ®
Produktegenskaper
Vintergröna häckväxter, Kompakt tillväxt, Småbladig, Lämplig som hög och låg häck, Lämplig för formklippning
Minsta försäljningsenhet
10
  • 10+ 200,30 kr
  • 15+ 170,70 kr
  • 50+ 156,80 kr
  • 200+ 150,20 kr

Product Info

Ilex crenata 'Dark Green'® är en japansk järnek som, till skillnad från andra järnekar, inte kännetecknas av taggiga blad. Den har visserligen räfflade bladkanter, men dessa syns knappt med blotta ögat. Många trädgårdsmästare som ser de små, ovala bladen på Ilex crenata 'Dark Green'® tänker därför snarare på buxbom än på järnek. Således är det föga förvånande att Ilex crenata 'Dark Green'® har blivit en ytterst populär häckväxt bland trädgårdsmästare som vill ersätta en skadad buxbomshäck. Dessa krukodlade exemplar av Ilex crenata 'Dark Green'® är 30 till 40 centimeter höga vid leveranstillfället.

En buxbomsersättare med många användningsändamål

Ilex crenata 'Dark Green'® är i många avseenden en mycket mångsidigare växt än buxbom. Medan buxbom egentligen bara lämpar sig för anläggandet av låga häckar kan denna japanska järnek så småningom växa till att bli uppemot två meter hög. Alla japanska järnekar i vårt sortiment är städsegröna häckväxter som präglas av ett kompakt växtsätt, vilket gör att de lämpar sig utmärkt för anläggandet av insynsskyddande häckar. Ilex crenata 'Dark Green'® växer dock ganska långsamt, bara 25 till 30 centimeter per år, så det kan dröja ett tag innan dessa låga exemplar har nått den höjd som krävs för en insynsskyddande häck. Med dessa plantor kan du däremot snabbt åstadkomma en låg häck som är mycket lik en buxbomshäck till utseendet.

Ilex crenata 'Dark Green'® växer lite snabbare än buxbom, men långsamt nog för att din häck ska förbli låg och stram om du beskär den två eller tre gånger per år. Ilex crenata 'Dark Green'® är också ett ytterst populärt val bland de trädgårdsmästare som gillar formklippning, men som inte kan anlägga buxbom i trädgården på grund av buxbomssjukan. Dessa häckväxter är ett bättre val för formklippning än till exempel myrtentry, som växer mycket snabbare och således inte behåller den önskade formen under en lång tid. Denna japanska järnek är i alla avseenden en exceptionellt lämpad buxbomsersättare, vilket beror på växtens utseende, dess tillväxthastighet och faktumet att den inte angrips av buxbomssjukan.

Är min trädgård lämplig för Ilex crenata 'Dark Green'®?

Det finns i själva verket väldigt få trädgårdar där Ilex crenata 'Dark Green'® inte trivs. Denna japanska järnek trivs i såväl skuggiga lägen som i gassande solljus och kommer att växa utmärkt i nästan vilken väldränerad jord som helst. Det enda du måste ta i beaktande är att jorden i din trädgård inte får vara alltför sur, eftersom detta kan leda till järnbrist på lång sikt. Utöver detta är det även viktigt att jorden ständigt förblir en aning fuktig, men samtidigt inte är för blöt.

Visa mer Visa mindre