Jämför produkter
  1. Radera den här artikeln
Lägg till flera produkter i jämförelsen Jämför
Du har inga artiklar att jämföra.

Idegran Barrotad 20-30 cm

Taxus baccata
74,30 kr
Tillgänglig

Product Info

Idegranen är en idealisk häckväxt ifall du vill anlägga en relativt låg häck. Tack vare dess rätt långsamma tillväxt kan du lätt se till att den behåller den form du önskar. Dessa barrotade idegransplantor är 20-30 cm höga vid leveranstillfället.
Visa mer Visa mindre
  • Lämplig för formklippning Lämplig för formklippning
  • Fruktbärande Fruktbärande
  • Lättskött Lättskött
  • Formell häck Formell häck
Maximal bredd i cm
200 - 250
Maximal höjd i cm
300 - 400
Produktdetaljer
-
Storlek (mäts vid leveranstillfället)
20-30 cm
Växtplats
Skugga, Halvskugga, Full sol
Vinterhärdighet
Bra
Typ av rötter
Barrotad
Kvalitet
Normal kvalitet
Antal per löpmeter
6
Bladfärg
Mörkgrönt
Giftig
Ja
Tillväxt per år i cm
10 - 25
Växtsätt
Brett upprättväxande
Latinskt namn
Taxus baccata
Produktegenskaper
Lättskött, Lämplig för formklippning, Formell häck, Fruktbärande
St per förpackning
25
Minsta försäljningsenhet
25
Växtzoner
Zon 1, Zon 2
  • 25+ 74,30 kr
  • 50+ 64,80 kr
  • 100+ 56,30 kr
  • 500+ 55,20 kr
Idegran Barrotad 20-30 cm is available to buy in increments of 25

Product Info

Idegranen är en ytterst populär häckväxt. Idegran, även känd som Taxus Baccata, har många goda egenskaper som gör den till en idealisk häckväxt. Den är bland annat vintergrön och lättskött. Tack vare idegranens relativt långsamma tillväxt behåller den sin form länge efter att du klippt den. Således är idegran ett idealiskt alternativ till buxbom för anläggandet av en formklippt häck. En idegranshäck kan dessutom bli tillräckligt hög för att fungera som en insynsskyddande häck, även om detta kan dröja ett tag. Dessa idegransplantor är 20-30 cm höga vid leveranstillfället och levereras som barrotade plantor.

En idealisk häckväxt

Många trädgårdsmästare anser att begreppet barrträdshäck är synonymt med en idegranshäck. Detta är ett praktexempel på hur väl idegranen lämpar sig för anläggandet av häckar. Idegranen kan lätt beskäras i vackra och strama häckar, och kommer inte att tappa den önskade formen snabbt eftersom den växer relativt långsamt – bara 15 till 20 centimeter per år. På så sätt är idegranshäckar ett bra alternativ till skadade buxbomshäckar, trots att dessa häckväxter är väldigt olika varandra till utseendet. Idegranen är också en mångsidig häckväxt som lämpar sig för olika slags ändamål. På grund av dess långsamma tillväxt väljer trädgårdsmästare ofta att anlägga låga idegranshäckar, men dessa städsegröna häckväxter kan inom loppet av några år också bli tillräckligt höga för en insynsskyddande häck.

Idegranshäckar trivs så gott som överallt. Det enda du behöver se upp för är att plantera den i jord som inte är väldränerad. I likhet med andra barrträd tål inte heller idegranen vattenstagnation. Det finns dock också skillnader mellan idegranen och andra barrträd. Idegranen är till exempel den enda barrträdssorten som tål att klippas ned till gammal ved. Detta är idealiskt om du anser att din idegranshäck har blivit för hög eller för bred. Idegranen kommer att skjuta nya skott på gammal ved som om ingenting hänt.

Idegranen är en inhemsk växt

Idegranen är en ytterst populär häckväxt i Sverige, vilket inte minst beror på att den är inhemsk här. En fördel med detta är att idegranen har vant sig vid vårt omväxlande klimat och att den således klarar sig här utan svårigheter. Så länge du planterar den i väldränerad jord kommer den att trivas bra. Detta gäller till och med i alkalisk jord, som utgör ett problem för många andra häckväxter. Kom dock ihåg att fukta rötterna på dessa barrotade plantor innan du planterar dem i jorden, för att på så sätt säkerställa att de får en god start i trädgården. Plantera plantorna så snabbt som möjligt efter att de har levererats till dig för att på så sätt minska risken för svinn.

Visa mer Visa mindre