Jämför produkter
  1. Radera den här artikeln
Lägg till flera produkter i jämförelsen Jämför
Du har inga artiklar att jämföra.

Hybrididegran 'Hillii' Klump 150-175 cm Extra kvalitet

Taxus media 'Hillii'
1 645,20 kr
Tillgänglig

Product Info

Hybrididegran 'Hillii' är en hanplanta som är kompaktare och växer en aning långsammare än vanlig idegran. Hybrididegranen 'Hillii' kan pollinera honvarianten, hybrididegranen 'Hicksii'. Dessa 1,50 till 1,75 meter höga idegranar levereras med rotklump.
Visa mer Visa mindre
  • Kompakt tillväxt Kompakt tillväxt
  • Formell häck Formell häck
  • Ytterst vinterhärdig Ytterst vinterhärdig
Maximal bredd i cm
250 - 300
Maximal höjd i cm
300 - 400
Storlek (mäts vid leveranstillfället)
150-175 cm
Växtplats
Skugga, Halvskugga, Full sol
Vinterhärdighet
Bra
Typ av rötter
Klump
Kvalitet
Extra kvalitet
Antal per löpmeter
2
Bladfärg
Mörkgrönt
Giftig
Ja
Tillväxt per år i cm
10 - 25
Växtsätt
Upprätt, Pelarformad
Latinskt namn
Taxus media 'Hillii'
Produktegenskaper
Ytterst vinterhärdig, Kompakt tillväxt, Formell häck
Minsta försäljningsenhet
5
Växtzoner
Zon 4
  • 5+ 1 645,20 kr
  • 15+ 1 523,80 kr
  • 30+ 1 437,80 kr
  • 50+ 1 321,80 kr

Product Info

På grund av sin långsamma tillväxt är idegran vanligtvis inte det första valet för mänskor som vill anlägga insynsskyddande häckar, men deras täta förgrening och faktumet att de är städsegröna häckväxter gör dem trots allt lämpliga för detta ändamål. Grenarna på hybrididegranen 'Hillii' växer i själva verket ännu kompaktare än grenarna på vanlig idegran. Genom att välja dessa 1,50 till 1,75 meter höga exemplar kan du inom loppet av några år åstadkomma en fullständigt sikttät barrträdshäck i trädgården. Du kan också använda denna idegranssort för att pollinera honvarianten, hybrididegranen 'Hicksii', vilket leder till att den producerar vackra, röda bär på hösten.

En vacker idegranshäck är inte särskilt krävande

Hybrididegranen 'Hillii' är en korsning mellan japansk idegran (Taxus cuspidata) och vanlig idegran (Taxus baccata). Eftersom idegranar är inhemska häckväxter tål hybrididegranen 'Hillii' också klimatet på våra breddgrader mycket bra. Dessa barrträd kräver inte mycket för att de skall växa till en vacker idegranshäck. Ta dock i beaktande att denna idegranssort bör planteras i väldränerad jord. Häckväxter tål i allmänhet inte blöt jord särskilt väl, något som gäller barrträd i desto större utsträckning. Ihållande torka kan också vara problematiskt, men detta kan du lätt lösa genom att vattna jorden runtom häcken innan jorden torkat ut fullständigt.

Hybrididegranen 'Hillii' är inte heller någon svårskött häckväxt. Detta beror delvis på dess långsamma tillväxt. Denna idegranssort växer med blott 15 till 20 cm årligen, så det finns ingen anledning att beskära den oftare än två gånger per år om du inte har för avsikt att använda den för formklippning. Den lämpar sig visserligen också utmärkt för detta ändamål tack vare sina små barr och långsamma tillväxt. Vissa trädgårdsmästare anser till och med att idegran är ett idealiskt alternativ till buxbom i detta avseende. En annan fördel med idegran är att den är en av de få barrträdssorter som tål att klippas ned till gammal ved utan svårigheter.

Hybrididegran 'Hillii' i en häck som pryds av bär

Önskar du anlägga en idegranshäck med bär? I så fall bör du också plantera exemplar av hybrididegranen 'Hicksii', bären växer nämligen fram på denna honvariant i och med att den pollineras av hybrididegranen 'Hillii'. Plantera ett exemplar av hybrididegranen 'Hillii' för vart tionde exemplar av hybrididegranen 'Hicksii'. På så sätt kommer häcken att prydas av iögonfallande, röda bär från och med augusti. Fåglar gillar att äta av dessa bär, så din trädgård blir också en aning mer livfull på köpet. Fröna i dessa bär är dock mycket giftiga för människor, liksom också idegranens barr och grenar.

Visa mer Visa mindre
Vi hittade andra produkter du kanske gillar!