Jämför produkter
  1. Radera den här artikeln
Lägg till flera produkter i jämförelsen Jämför
Du har inga artiklar att jämföra.
Stäng

Hög blommande häck 2

-
Från 864,70 kr

Product Info

Genom att välja detta paket kan du snart njuta av en vacker, hög, blommande häck. Dessa växter lämpar sig utmärkt för anläggandet av en avgränsande häck runt trädgården. Växterna som ingår i paketet fäller sina löv på vintern. Med detta paket kan du anlägga 4-5 meter häck.

Växter som ingår i paketet:

Växterna är 30-60 cm höga.

Hackvaxteronline.se förbehåller sig rätten att byta ut sorter som inte finns i lager mot andra, likvärdiga sorter.

Visa mer Visa mindre

Specifications

  • Blommande växt Blommande växt
  • Brett växande Brett växande
  • Informell häck Informell häck
Giftig
Nej
Latinskt namn
-
Produktegenskaper
Lövfällande, Brett växande, Blommande växt, Informell häck
Steg 1Välj rottyp
Vilka rottyper finns tillgängliga
Häckpaket i kruka
Häckpaket i kruka
Från 1 282,10 kr
Häckpaket barrotat
Häckpaket barrotat
Från 864,70 kr
Steg 2Välj antal och meter
Häckpaket i kruka
Tillgänglig
Kvalitet
Normal kvalitet
Antal per löpmeter
4
Typ av rötter
Häckpaket i kruka
Minsta försäljningsenhet
1
Visa detaljer
Tillgänglig
  • 1+ 1 282,10 kr
Häckpaket barrotat
Tillgänglig
Kvalitet
Normal kvalitet
Antal per löpmeter
4
Typ av rötter
Häckpaket barrotad
Minsta försäljningsenhet
1
Visa detaljer
Tillgänglig
  • 1+ 864,70 kr

Product Info

Mer om denna höga blommande häck

Om du gillar färg, blommor och mysig stämning har du hittat till rätt sida i vår webbutik. Vår höga blommande häck är ett ypperligt sätt att rama in trädgården eller terrassen. Växterna i detta blandade häckpaket har olika blomningstider, vilket innebär att du alltid kan njuta av någonting vackert i trädgården.

Skötsel av en blandad häck

Denna höga blommande häck består av fyra olika blommande häckväxter: fjärilsbusken 'White Profusion', syrenen, den gula körsbärskornellen och kameliaschersmin. Även om dessa häckväxter är ganska lika vad beträffar deras krav på skötsel, är det fortfarande viktigt att beakta växternas individuella behov. Alla växterna trivs utmärkt i normal till fuktig trädgårdsjord, men medan körsbärskornellen och syrenen i princip kan planteras i skuggiga lägen, föredrar fjärilsbusken och kameliaschersmin en soligare plats. Ta hänsyn till detta när du planterar häcken, till exempel genom att plantera hela häcken i ett soligt läge.

Utöver detta växer de olika växterna med olika hastighet, fjärilsbusken 'White Profusion' växer långsammast, med cirka 20-30 cm per år, medan syrenen är den växt som växer snabbast, med ca 30-50 cm per år. Således kan du vara tvungen att beskära vissa växter oftare eller mer genomgripande än andra. Lyckligtvis tål alla dessa växter beskärning väl, vilket underlättar trädgårdsarbetet. Visste du att häckväxter ofta blommar längre och rikligare om man avlägsnar de vissnade blommorna från häcken?

Högväxande blommande häck i trädgården

Höga häckar används vanligtvis som trädgårdsstängsel, eftersom de säkerställer mer privatliv i trädgården. Växterna i detta häckpaket är dock lövfällande, vilket innebär att de bildar en vacker och tät häck på sommaren men ger mindre skydd på vintern. De som letar efter en häck som verkligen är insynsskyddande bör således välja en tät, städsegrön häck som till exempel består av barrträd (såsom idegran eller tuja) eller lagerhägg. Denna höga blommande häck är dock ett utmärkt val för en häck runt ett lusthus eller en terrass

En ytterligare anledning att plantera denna höga blommande häck i trädgården är att detta paket bildar en ganska informell häck. Syrenen, körsbärskornellen, fjärilsbusken och kameliaschersminen kännetecknas inte av ett särskilt tätt växtsätt och visar sina bästa sidor om de får växa fritt. Om du beskär häcken i täta former riskerar du dessutom att klippa bort blomknopparna, vilket naturligtvis vore väldigt synd. Var därför mycket försiktig när du beskär häcken och avlägsna helst bara de utblommade grenarna. På så sätt håller du häcken i form utan att den förlorar sin skönhet.

Denna höga blommande häck är informell, men duger ändå mycket bra för att bilda en avgränsande häck runt gården. Om du till exempel har en bondgård eller ett fristående hus med en stor tomt eller bred trädgård, är det ofta mindre viktigt att ha en mycket tät häck. I så fall ser en informell, blommande häck mysig och inbjudande ut. Om du däremot har en liten trädgård, men ändå anser att det skulle vara fint ha en blommande häck, kan vår låga blommande häck kanske vara ett alternativ för dig. Vår låga häck består av bruddeutzia, ölandstok, gulbladig rosenspirea och snöbär. Det är dock även fullt möjligt att hålla växterna i vårt höga blommande häckpaket låga om de beskärs väl.

Plantering av en blandad hög blommande häck

Planterandet av en blandad häck skiljer sig inte väsentligt från planterandet av en vanlig häck. Du kan välja mellan krukodlade växter och barrotade växter. Barrotade växter är mycket billigare än krukodlade, men det finns emellertid större risk för att de skadas under transporten och planterandet, vilket kan leda till svinn efter planterandet. Krukodlade växter misslyckas nästan aldrig och kan dessutom planteras när det passar dig. Vid behov kan du låta krukodlade plantor stå i sina krukor i några veckor efter leveranstillfället. Barrotade häckväxter bör däremot planteras omedelbart efter leveransen för att säkerställa bästa möjliga resultat.

Ett häckpaket är tillräckligt för anläggandet av ca 4 till 5 meter häck. Detta beror delvis på avståndet du lämnar mellan växterna, kort sagt på huruvida du föredrar en öppen eller tät häck, och delvis på hur stora växterna är vid leveranstillfället. Våra växter är mellan 30 och 60 cm höga när de anländer, och det är naturligtvis självklart att en växt på 60 cm behöver lite mer utrymme än en 30 cm hög växt vid planterandet. För att säkerställa en rak häck rekommenderar vi att du spänner upp ett snöre mellan två pinnar och gräver upp ett dike längs med snöret, där du sedan planterar häckväxterna.

Köp en hög blommande häck på nätet

Att anlägga en häck är naturligtvis väldigt kul, men det kan också vara krångligt. Att köra till ett trädgårdscenter och transportera alla växter är bara första etappen. Lyckligtvis kan du glömma den delen genom att beställa dina häckväxter online! På Hackvaxteronline.se kan du köpa häckväxter av god kvalitet via nätet, som vi sedan levererar hem till din dörr. Allt du behöver göra är att flytta växterna till rätt plats i trädgården och plantera dem. Därefter är det naturligtvis viktigt att hålla plantorna vid liv, men som tur är de flesta häckväxterna inte särskilt krävande. Glöm dock inte att vattna dem med jämna mellanrum.

På Hackvaxteronline.se hittar du ett brett utbud av häckväxter. Om denna höga blommande häck inte riktigt faller dig i smaken erbjuder vi många andra populära och speciella häckväxter, såsom buxbom, idegran, avenbok, bok, ambraträd och hortensia.

Visa mer Visa mindre