Häggmispelhäck till trädgården

Häggmispelhäck till trädgården

Prakthäggmispel är en sort av häggmispel som ursprungligen kommer från USA och grannländerna, men denna mångsidiga trädgårdsväxt har använts i europeiska trädgårdar i mer än 200 år. Prakthäggmispeln kallas amelanchier lamarckii på Latin och förekommer förvildad över hela Europa. Denna ljuvliga häggmispel täcks av vackra vita blomklasar under blomningstiden och gör sig mycket bra som friväxande häck. Häggmispelhäckar tenderar att bli väldigt höga, med en slutlig höjd på upp till 5 m (solitärväxter kan bli ännu högre). Det är ingen tillfällighet att häggmispeln är så vanlig i något större, naturliga trädgårdar med gott om utrymme.

Häggmispelns kvaliteter

Häggmispelns kvaliteter

Häggmispeln utmärker sig med sitt frodiga bladverk - bladen är kopparfärgade i början, för att sedan skifta färg till grönt på sommaren, som övergår i röda nyanser på hösten. De vita blommor som slår ut runt april-maj står i vacker kontrast till det färgglada bladskottet. Förutom vår- och höstfärgerna på bladverket uppskattas häggmispelhäcken för sin lättskötthet, dekorativa frukter och ljuvligt doftande blommor. Häggmispel är lätt att odla, då den inte är kräsen när det kommer till jord och läge. Man kan få det resultat man tänkt sig utan att det behöver mycket skötsel. Häggmisplar är snabbväxande och passar till både klippta och friväxande häckar. Klippning ska göras efter blomning och häcken kan beskäras som du vill ha den. Vår rekommendation är att plantera buskage med flera buskar i grupper.

Häggmispelhäck online

Häggmispelhäck online

Är du ute efter en insynsskyddande häck som har mer att erbjuda än liknande sorter? Då är häggmispeln för dig. Prakthäggmispeln skyddar mot insyn året om och bidrar till att göra trädgården mer naturlig och behaglig. Häggmispel finns att köpa online på Hackvaxteronline.se, där du hittar allt du behöver när det gäller häckar och häckväxter. Föredrar du att spendera mer tid på att plantera än på en tur till trädgårdscentret? Det går både snabbt och smidigt att köpa häggmispel online hos oss och vi levererar direkt till din dörr.