Jämför produkter
  1. Radera den här artikeln
Lägg till flera produkter i jämförelsen Jämför
Du har inga artiklar att jämföra.
Stäng

Häck till fjärilar och insekter

-

Med vår häck till fjärilar och insekter är du garanterad en häck som sjuder av liv: alla sorterna i paketet attraherar mängder av fjärilar och insekter. Dessutom spider häcken en ljuvlig doft under blomningen. Med paketet kan man göra 4-5 meters häck.

Växter som ingår i paketet:

Växterna är 30-60 cm höga.

Hackvaxteronline.se förbehåller sig rätten att byta ut växtsorter som inte finns i lager mot andra, likvärdiga sorter.

Visa mer Visa mindre
  • Blommande växt Blommande växt
  • Doftande Doftande
  • Informell häck Informell häck
  • Lockar till sig insekter Lockar till sig insekter
Latinskt namn
-
Produktegenskaper
Lövfällande, Blommande växt, Informell häck, Doftande, Lockar till sig insekter
Steg 1Välj rottyp
Vilka rottyper finns tillgängliga
Häckpaket i kruka
Häckpaket i kruka
Från 1 234,00 kr
Häckpaket barrotat
Häckpaket barrotat
Från 881,30 kr
Steg 2Välj antal och meter
Häckpaket i kruka
Tillgänglig fr.o.m.
okt. 2021
Kvalitet
Normal kvalitet
Antal per löpmeter
4
Typ av rötter
Häckpaket i kruka
Minsta försäljningsenhet
1
Visa detaljer
Tillgänglig fr.o.m.
okt. 2021
  • 1+ 1 234,00 kr
Häckpaket barrotat

Häck till fjärilar och insekter barrotad 30-60 cm

881,30 kr
7.5% Rabatt I kundvagnen
Tillgänglig fr.o.m.
okt. 2021
Kvalitet
Normal kvalitet
Antal per löpmeter
4
Typ av rötter
Häckpaket barrotad
Minsta försäljningsenhet
1
Visa detaljer
Tillgänglig fr.o.m.
okt. 2021
  • 1+ 881,30 kr

Växter för bin och fjärilar

På Hackvaxteronline.se säljer vi olika häckpaket med hjälp av vilka du lätt kan anlägga en blandad, informell häck. Med detta häckpaket, som består av fyra olika sorters växter för bin och fjärilar, säkerställer du att din trädgård fylls av liv. Bin och fjärilar är vackra att titta på och är dessutom mycket nyttiga för din trädgård. De härliga dofterna som Norskspirea 'Grefsheim', Syrenbuddleja 'White Profusion', Rosenrips 'King Edward VII' och syrenen sprider på sommaren är därtill ett stort plus. Vad vore bättre än att sitta ute i solen och se naturen ha sin gång i din egen trädgård?

Häck för bin

Det finns dock en mer akut anledning att införskaffa detta häckpaket för fjärilar och insekter. Du känner säkert till att läget för närvarande inte är så väl ställt vad humlor och bin beträffar. Inte bara i Sverige, över hela världen återfinns allt fler bi-arter på listan över utrotningshotade djurarter. Det finns naturligtvis flera orsaker till denna kritiska situation, men användningen av bekämpningsmedel inom jordbruket utgör en stor del av problemet, eftersom dessa bekämpningsmedel tar livet av både bin och humlor. Detta leder i sin tur till att bina inte kan pollinera växternas blommor, vilket leder till att plantorna inte bär någon frukt.

Detta innebär att livsmedelsproduktionen minskar, och ifall bi-arterna dör ut kommer detta att ha väsentliga konsekvenser även för människan. För övrigt är det helt enkelt synd ifall ännu en djurart skulle dö ut. Genom att plantera häckar som lockar till sig bin kan du hjälpa bina att fortsätta pollinera växter. Detta är en liten gest, men på så vis kan vi människor påverka naturens kretslopp i en lite mer positiv riktning. Vi behöver bin och humlor, och inte bara för att vi gärna använder honung i matlagningssyfte.

Häck för fjärilar och insekter

Förutom bin och humlor finns det otaliga andra aktiva pollinatörer, såsom till exempel fjärilen. Nu är fjärilen i och för sig ingen hotad djurart, men det finns också fördelar med att plantera häckar för fjärilar och/eller andra insekter, framför allt eftersom fjärilar är så förträffliga djur att beskåda. Människor har alltid älskat fjärilar, och fjärilar associeras i allmänhet med positiva ting. Genom att plantera häckar för fjärilar gör du naturen en tjänst, och ser på samma gång till att din trädgård blir en livfull plats.

Växter för bin och fjärilar på Hackvaxteronline.se

I vår webbutik kan du på ett enkelt och smidigt sätt beställa häckpaket för bin och fjärilar. Innan du slutför beställningen anger du hur många paket du vill köpa och kan genast se hur mycket de kostar. När du har slutfört beställningen säkerställer vi att allt går så smidigt som möjligt, vi kontrollerar häckväxternas kvalitet och levererar dem från plantskolan till ditt hem. Det enda du sedan behöver göra är att plantera dem i din trädgård.

Visa mer Visa mindre