Jämför produkter
  1. Radera den här artikeln
Lägg till flera produkter i jämförelsen Jämför
Du har inga artiklar att jämföra.
Stäng

Häck till fjärilar och insekter

-

Med vår häck till fjärilar och insekter är du garanterad en häck som sjuder av liv: alla sorterna i paketet attraherar mängder av fjärilar och insekter. Dessutom spider häcken en ljuvlig doft under blomningen. Med paketet kan man göra 4-5 meters häck.

Växter som ingår i paketet:

Växterna är 30-60 cm höga.

Hackvaxteronline.se förbehåller sig rätten att byta ut växtsorter, som inte finns i lager, mot andra, likvärdiga sorter.

Visa mer Visa mindre
  • Doftande Doftande
  • Informell häck Informell häck
  • Lockar till sig insekter Lockar till sig insekter
  • Blommande växt Blommande växt
Latinskt namn
-
Steg 1Välj rottyp
Vilka rottyper finns tillgängliga
Häckpaket i kruka
Häckpaket i kruka
Från 1 228,20 kr
Häckpaket barrotat
Häckpaket barrotat
Från 761,80 kr
Steg 2Välj antal och meter
Häckpaket i kruka
Tillgänglig
Kvalitet
Normal kvalitet
Antal per löpmeter
4
Minsta försäljningsenhet
1
Visa detaljer
Tillgänglig
  • 1+ 1 228,20 kr
Häckpaket barrotat
Tillgänglig
Kvalitet
Normal kvalitet
Antal per löpmeter
4
Minsta försäljningsenhet
1
Visa detaljer
Tillgänglig
  • 1+ 761,80 kr

Växter för bin och fjärilar

På Hackvaxteronline.se säljer vi olika häckpaket med hjälp av vilka du lätt kan anlägga en blandad informell häck. Med detta häckpaket, som består av fyra olika sorters växter för bin och fjärilar, säkerställer du att din trädgård fylls av livlighet. Bin och fjärilar är vackra att titta på och dessutom mycket nyttiga för din trädgård. De härliga dofter som Norskspirea 'Grefsheim', Syrenbuddleja 'White Profusion', Rosenrips 'King Edward VII' och syrenerna sprider på sommaren är därför ett stort plus. Vad vore bättre än att sitta ute i solen och se naturen ha sin gång i din egen trädgård?

Häck för bin

Det finns dock en mer akut anledning att införskaffa detta häckpaket för fjärilar och insekter. Du känner säkert till att det för närvarande inte är så väl ställt vad humlor och bin beträffar. Inte bara i Sverige, men över hela världen återfinns allt fler bi-arter på listan över utrotningshotade djurarter. Det finns naturligtvis flera orsaker till denna kritiska situation, men användningen av bekämpningsmedel inom jordbruket är en stor del av problemet. Bin och humlor dör nämligen när de utsätts för dessa bekämpningsmedel. Bina kan sedan inte pollinera växternas blommor, vilket i sin tur leder till att plantorna inte bär någon frukt.

Detta innebär att produktionen minskar, och leder således till att det finns mindre livsmedel. Därför är det ett faktum att ifall bi-arterna dör ut kommer det att ha väsentliga konsekvenser även för människor. För övrigt är det hur som helst synd ifall ännu en djurart skulle dö ut. Genom att plantera häckar som lockar till sig bin kan du hjälpa bina att fortsätta pollinera. Det är en liten gest, men på så vis kan vi som mänskor påverka naturens kretslopp i en lite mer positiv riktning. Vi behöver bin och humlor, och inte bara för att vi gärna använder honung i matlagningssyfte.

Häck för fjärilar och insekter

Förutom bin och humlor finns det otaliga andra pollinatörer som också är aktiva, såsom till exempel fjärilen. Nu är fjärilen i och för sig inte en hotad art, men det finns också fördelar med att plantera ett antal häckar för fjärilar och/eller andra insekter. Framför allt eftersom de är så förträffliga djur att beskåda. Människor har alltid älskat fjärilar, och fjärilar associeras i allmänhet med positiva saker. Fjärilar bidrar med mycket till din trädgård. Genom att plantera häckar för fjärilar hjälper du naturen, och ser på samma gång till att din trädgård blir en livfull plats.

Växter för bin och fjärilar på Hackvaxteronline.se

I vår webbutik kan du på ett enkelt och smidigt sätt beställa häckpaket för bin och fjärilar. Innan du beställer kan du ange hur många paket du vill köpa och genast se hur mycket de kostar. Efter beställningen säkerställer vi att allt går till på ett smidigt sätt, vi kontrollerar häckväxternas kvalitet och levererar dem från plantskolan till ditt hus. Det enda du behöver göra är plantera dem.

Visa mer Visa mindre