Jämför produkter
  1. Radera den här artikeln
Lägg till flera produkter i jämförelsen Jämför
Du har inga artiklar att jämföra.

Gränspaket “Våt Mark”

594,50 kr
Tillgänglig
Ibland finns det en plats i trädgården där jorden är för fuktig för de flesta perenner. Speciellt för dessa ställen har Häckväxteronline.se komponerat ett paket med vackra blommande perenner som kan växa på en sådan plats och trivas: gränspaketet “Våt Mark”. Växterna i en förpackning räcker till att plantera en yta på cirka 3 kvadratmeter och ett paket innehåller följande sorter: - 3 x Acanthus mollis (Mjukakantus / Björnklo) - 3 x Eupatorium maculatum "Atropurpureum" (Rosenflockel/Fläckflockel) - 3 x Iris pseudacorus (Gul svärdslilja) - 3 x Iris sibirica (Strandiris) - 3 x Luzula nivea (Silverfryle) - 2 x Myosotis palustris (Blå förgätmigej) - 3 x Symphytum grandiflorum (Vallört / Kaukasisk vallört) Gränsen som sammanställs med växter ur paketet “Våt Mark” kommer att blomstra från mars till september med blommor i olika färger och former. Men i detta kantpaket ingår också ett antal vintergröna och halvgröna växter så att det även på vintern fortfarande finns någonting att se.
Visa mer Visa mindre
  • Blommande växt Blommande växt
  • Lockar till sig insekter Lockar till sig insekter
  • Halvt städsegrön Halvt städsegrön
Växtplats
Halvskugga, Full sol
Typ av rötter
9cm Kruka
Kvalitet
Normal kvalitet
Antal per m2
7
Antal per löpmeter
2.5
Bladfärg
Grönt
Produktegenskaper
Blommande växt, Halvt städsegrön, Lockar till sig insekter
Minsta försäljningsenhet
1

Växtbeskrivning gränspaket “Våt mark”

Tidigt på våren, i mitten av mars, kommer de första växterna att blomstra. Dessa är Symphytum grandiflorum (Vallört) med blekgula, nästan vita blommor och Myosotus palustris (Blå förgätmigej) med härliga babyblå blommor. Dessa två följs av Iris pseudacorus (Gul svärdslilja) med ljusgula blommor och Iris sibirica (Strandiris) med blå blommor. Båda börjar sin blomstring i maj och blommar sedan under sommarmånaderna. Irisens svärdformade blad är också mycket dekorativa så irisarna är attraktiva även när de inte blomstrar.


Under andra halvan av sommaren är det de två följande arternas tur att blomma: Acanthus mollis (Mjukakantus / Björnklo) med sina höga ljuslila-vita blomax och stora mörkgröna blad och den höga och ståtliga Eupatorium maculatum "Atropurpureum" (Rosenflockel / Fläckflockel) med sina kraftiga lila-rosa blomflockar och upprättväxande vinröda stjälkar. Båda växterna fortsätter att blomma långt in på hösten. Slutligen ingår i gränspaket “Våt Mark” ett vackert vintergrönt prydnadsgräs, nämligen Luzula nivea (Silverfryle) som har klargröna löv med silvriga fransar och, på våren, en slående vit blomställning.

Placering och skötsel

Det kommer nog inte att överraska dig att alla dessa växter trivs på en lite blötare plats. Full sol till halvskugga tolereras av alla utom Luzula nivea, som föredrar ett halvskuggat eller skuggat läge.

Skötseln är också ganska enkel, på de flesta växter i paketet dör de överjordiska delar ner under vintern och då skär man bara bort de döda delarna på tidiga våren så att plantan kommer att spira grönt. Undantaget är det vintergröna Luzula nivea gräset som vi lämnar ifred så mycket som möjligt, där räcker det att skära bort fula löv och vissna blommor.


Visa mer Visa mindre