Jämför produkter
  1. Radera den här artikeln
Lägg till flera produkter i jämförelsen Jämför
Du har inga artiklar att jämföra.

Gränspaket “Upptäckarglädje”

480,50 kr
Tillgänglig
I trädgården kan det finnas mycket att upptäcka för barn, därför har vi hos Häckväxteronline.se sammanställt ett gränspaket speciellt för ‘upptäcktsträdgårdar’. Genom att välja gränspaket “Upptäckarglädje” finns det mycket att se, lukta och smaka för barnen men naturligtvis också för dig. En enda förpackning av paket “Upptäckarglädje” räcker för att fylla en gräns på ungefär 3 kvadratmeter och ett paket består av följande växttyper: - 3 x Achillea millefolium "Cerise Queen" (Röllika) - 3 x Alchemilla mollis (Jättedaggkåpa) - 2 x Anemone hybrida "Honorine Jobert" (Stor höstanemon) - 3 x Leptinella squalida (Krypkotula) - 4 x Nepeta faassenii (Kantnepeta) - 2 x Stachys byzantina "Silver Carpet" (Lammöron) - 3 x Fragaria vesca (Smultron) Vad kan vara bättre än att förmedla kärleken till trädgårdsskötsel och intresset för allt som växer och blomstrar till barn eller barnbarn i ett tidigt stadium? “Upptäckarglädje” är ett sofistikerat gränspaket för att bilda en upptäcktsträdgård som ger en bra start till barnen. Paketet innehåller växter med olika tillväxt- och bladformer samt olika blomfärger och blomningstider som utgör en intressant gräns för att fortsatt upptäcka nya saker i och av vilken även 'stora' barn som aldrig förlorat sin nyfikenhet kan ha nytta.
Visa mer Visa mindre
  • Blommande växt Blommande växt
  • Doftande Doftande
  • Lockar till sig insekter Lockar till sig insekter
  • Halvt städsegrön Halvt städsegrön
  • Fruktbärande Fruktbärande
Växtplats
Skugga, Halvskugga, Full sol
Typ av rötter
9cm Kruka
Kvalitet
Normal kvalitet
Antal per m2
7
Antal per löpmeter
2.5
Bladfärg
Blågrå, Silver, Grönt
Produktegenskaper
Blommande växt, Halvt städsegrön, Doftande, Fruktbärande, Lockar till sig insekter
Minsta försäljningsenhet
1

Växtbeskrivning Gränspaket “Upptäckarglädje”

I allmänhet blir växterna i gränspaket “Upptäckarglädje” inte högre än omkring 60 cm. Ett undantag är Anemone hybrida "Honorine Jobert" (Stor höstanemon) som kan växa upp till 100-120 cm hög som fullvuxen när den på hösten blommar på höga stänglar.

Olika plantor i detta paket får blommor som är intressanta för fjärilar och många andra insekter, vilket gör den till en riktig livlig gräns som är attraktiv för barn. Achillea (Röllika), Alchemilla (Jättedaggkåpa) och Nepeta (Kantnepeta) är bland plantorna som är mycket lämpad till detta ändamål. Dessa sorter är dessutom mycket fina att använda som snittblommor, till exempel i en vacker blandad bukett.


Bladen på Nepeta (Kantnepeta) avger en behaglig doft när man gnuggar dem och Stachys (Lammöron) plantan är så mjuk behårad att bladen är mysig "kramgoa".

“Körsbäret på tårtan" (eller i detta fall hellre “smultronet på tårtan") är Smultron (Fragaria vesca) plantorna i paketet. Efter blomningen i vit färgton växer små jordgubbar på plantan som riktiga godisar från Moder Natur.

Tar man alla växter tillsammans så stimulerar perennmixen för upptäcktsträdgården alla barnens sinnen: titta, känna, lukta och smaka. Detta gör gränspaket “Upptäckarglädje” till en fest för trädgården.

Placering och skötsel

Inga av de växterna som finns i detta kantpaket ställer höga krav på platsen, alla växer utan problem på ställen i sol eller halvskugga och på vilken väldränerad jordtyp som helst. Nog kommer Lammöron och Kantnepeta att se bäst ut när de planteras i ett soligt ställe, men absolut nödvändigt är det inte.

Kort sagt, “Upptäckarglädje” skapar en gräns gjort av växter som du knappast behöver bekymra dig om men som har mycket att erbjuda.


Visa mer Visa mindre