Jämför produkter
  1. Radera den här artikeln
Lägg till flera produkter i jämförelsen Jämför
Du har inga artiklar att jämföra.

Gränspaket ‘Silver-Lila’

619,80 kr
Tillgänglig
Vissa perenner visar helt klart sitt prydnadsvärde under blomningstiden men det finns även de som dessutom har en vacker häpnadsväckande bladfärg. Hos Häckväxteronline.se har vi komponerat ett fint kantpaket med olika fleråriga växter som blommar i lila färgtoner och kombinerat dem med sorter som har sirliga blå till silverfärgade löv: gränspaketet ‘Silver-Lila’. Växterna i en förpackning räcker till att fylla en yta på cirka 3 kvadratmeter och ett paket innehåller följande sorter: - 3 x Artemisia ludoviciana “Silver Queen”: (Vitmalört) - 3 x Astrantia major: (Stjärnflocka) - 2 x Echinops “Arctic Glow”: (Jättebolltistel/Bolltistel) - 3 x Helictotrichon sempervirens: (Silverhavre) - 2 x Heuchera “Chocolate Ruffles”: (Alunrot) - 3 x Lamium maculatum “Beacon Silver”: (Rosenplister) - 4 x Stachys byzantina: (Lammöron) Fastän växterna i gränspaket 'Silver-Lila' inte börjar visa de första blommor förrän i april och sedan fortsätter blomma fram till hösten den ena efter den andra, så ger de spirande silvriga bladen färg i trädgården redan tidigare.
Visa mer Visa mindre
  • Blommande växt Blommande växt
  • Lockar till sig insekter Lockar till sig insekter
  • Halvt städsegrön Halvt städsegrön
Växtplats
Halvskugga, Full sol
Typ av rötter
9cm Kruka
Kvalitet
Normal kvalitet
Antal per m2
7
Antal per löpmeter
2.5
Bladfärg
Blågrå, Grå, Purpurrött, Vitbrokig, Grönt
Produktegenskaper
Blommande växt, Halvt städsegrön, Lockar till sig insekter
Minsta försäljningsenhet
1

Växtbeskrivning gränspaket “Silver-Lila”

Som nämnts börjar den första växten i detta gränspaket sin blomning i april då Lamium maculatum "Beacon Silver" (Rosenplister) visar sina upp till 10 cm höga rosa blommor ovanför de silvergrå, krypande bladen. Rosenplister är en marktäckande växt och samma gäller Stachys byzantina (Lammöron) med sitt silvergrå, håriga lövverk. Dess blad är omkring 15 cm höga och upp över det syns på sommaren 50 cm höga silvergrå plymer med rosa blommor. Ännu en marktäckare är Heuchera "Chocolate Ruffles" (Alunrot) som växer i stora tuvor vilka blir omkring 25 cm höga och alunroten behåller de präktiga purpurröda löven även på vintern. Blommorna i Alunroten är tunna gräddfärgade spikar som kommer fram i juni.

På sommaren är det Astrantia majors tur (Stjärnflocka) att pryda din gräns med vitrosa blommor och klargrönt lövverk varvid Echinops “Arctic Glow” (Jättebolltistel) gör likadan med en fantastisk kombination av stora vita bollformade blommor och blågrå löv. Vid samma tidpunkten blommar dessutom Artemisia ludoviciana “Silver Queen” (Vitmalört) med mycket små oansenliga blommor som är nästan gömda bland de slående grå bladen.

Blomningen i det enda prydnadsgräset i denna perennmix, Helictotrichon sempervirens (Silverhavre) är kanske mindre markant i färg men ändå vacker med luftiga brun-gula plymor som viftar ovanför plantans smala blågrå löven. Detta gräs är en vintergrön perenn och dess lövverk förblir vackert långt in på vintern.

Placering och skötsel

Alla växter i kantpaket 'Silver-Lila' föredrar att stå på en solig plats; det får verkligen inte vara för mörkt eftersom frånvaron av solsken går på bekostnad av bladfärgens intensitet. Det enda undantaget i listan är Lamium maculatum "Beacon Silver", som klarar sig mycket bra i halvskuggan. 

De icke-vintergröna sorterna kan beskäras när plantans överjordiska delar har dött ner över marken under vintern, då kan de njuta en fräsch ny början under våren. Med prydnadsgräset Helictotrichon väntar du med beskärning till tidpunkten på vårvintern/våren när det börjar gro igen. Detta förhindrar att vattnet under en våt vinter hålls kvar i plantans ihåliga stjälkar som kan förorsaka att växtdelar och till och med rötter börjar ruttna bort.

Med perennmixen 'Silver-Lila' kan du vara trygg att under lång tid ha en gräns med vackra och starka växter. Detta gränspaket kan också enkelt kombineras med andra paket från Häckväxteronline.se, till exempel vårt gränspaket ‘Lila-Blå-Vitt’.

Visa mer Visa mindre