Jämför produkter
  1. Radera den här artikeln
Lägg till flera produkter i jämförelsen Jämför
Du har inga artiklar att jämföra.

Gränspaket “Örtte”

467,90 kr
Tillgänglig
För länge sedan bestod trädgårdar huvudsakligen av en samling nyttiga växter, såsom medicinska örter, örter för att krydda maträtter eller örter som används i teer (ofta också på grund av de hälsofrämjande effekterna). Det är därför vi hos Häckväxteronline.se har satt ihop ett användbart paket med perenna teörter för dig, så att du kan njuta av dess färska smaker under lång tid. Växterna i en enda förpackning räcker till att plantera cirka 3 kvadratmeter och ett paket innehåller följande sorter: - 2 x Agastache rugosa = (Koreansk Anisisop) - 3 x Chamaemelum nobile = (Romersk Kamomill) - 3 x Melissa officinalis = (Citronmeliss) - 3 x Mentha piperita = (Pepparmynta) - 2 x Mentha spicata “Nigra” = (Grönmynta) - 3 x Monarda “Croftway Pink” = (Temynta) - 4 x Salvia officinalis = (Kryddsalvia) Med kantpaketet “Örtte” får du på kort tid en fin och produktiv gräns där du kan plocka och samla egna teörter som du kan njuta. Förutom att vara välsmakande är teörterna ofta också attraktiva för bin och fjärilar, samt för dig själv naturligtvis.
Visa mer Visa mindre
  • Blommande växt Blommande växt
  • Doftande Doftande
  • Lockar till sig insekter Lockar till sig insekter
  • Halvt städsegrön Halvt städsegrön
Växtplats
Halvskugga, Full sol
Typ av rötter
9cm Kruka
Kvalitet
Normal kvalitet
Antal per m2
7
Antal per löpmeter
2.5
Bladfärg
Rödlila, Grönt
Produktegenskaper
Blommande växt, Halvt städsegrön, Doftande, Lockar till sig insekter
Minsta försäljningsenhet
1

Växtbeskrivning Gränspaket “Örtte”

Kantpaket “Örtte” som Häckväxteronline.se sammanställt består både av välkända örter och mindre kända sorter. Myntate har åter blivit mycket populärt under senaste åren, och det är mynttyperna som finns med i detta gränspaket som används för det:

Mentha piperita (Pepparmynta) och Mentha spicata "Nigra" (Grönmynta). Båda gör ett gott te i het vatten men har också en positiv verkan på matsmältningen. Ett mycket välkänt te är också kamomillteet, som är tillverkat med Chamaemelum nobile (Romersk Kamomill) och har en lugnande effekt. Kamomill kan också användas i ett varmt bad, vilket i sig själv redan har en lugnande effekt. Samma lugnande inverkan åstadkommer te gjort med Melissa officinalis (Citronmeliss) med sin fräscha citrondoft.

Te tillverkat av Salvia officinalis (Kryddsalvia) har inte bara en lugnande effekt utan också en antiinflammatorisk effekt, som redan var känd för romarna (‘salvare’ på latinska språket betyder ‘att rädda’). En feberreducerande effekt tillskrivs de sista två växterna i vårt paket med teörter, nämligen Agastache rugosa (Koreansk Anisisop) och Monarda "Croftway Pink" (Temynta).

Förutom alla dessa trevliga effekter har varenda sort också en hel egen smak som du kan njuta under lång tid, eftersom bladen kan skördas långt in på året; dessutom är ju plantorna fleråriga så det går att plockas i din trädgård varje år.

Placering och skötsel

Växterna från kantpaket “Örtte” står helst i soliga lägen. Fastän delvis skugga är möjlig också, gynnar detta oftast inte smakens styrka. De är allihopa väldigt lättskötta och starka växter som inte har några problem med regelbunden trimning. Liksom de flesta örter växer dessa plantor ofta snabbt och kraftigt och därför rekommenderas regelbunden klippning.


Visa mer Visa mindre