Jämför produkter
  1. Radera den här artikeln
Lägg till flera produkter i jämförelsen Jämför
Du har inga artiklar att jämföra.

Gränspaket “Kryddört”

442,50 kr
Tillgänglig
Kryddörter från din egen trädgård, direkt från växten i en skål, det finns inget färskare och (h)ärligare! Därför har vi hos Häckväxteronline.se sammanställt ett användbart paket med perenna kryddörter för dig, så att du kan njuta av dessa goda smaker under lång tid. Växterna i en enda förpackning räcker till att plantera en yta på cirka 3 kvadratmeter och ett paket innehåller följande sorter: - 3 x Allium schoenoprasum (Trädgårdsgräslök) - 3 x Lavandula angustifolia (Lavendel) - 2 x Levisticum officinale (Libbsticka / Selleriört) - 3 x Origanum vulgare (Kungsmynta / Lågväxande oregano) - 2 x Melissa officinalis (Citronmeliss / Hjärtansfröjd) - 3 x Salvia officinalis "Berggarten" (Kryddsalvia) - 4 x Thymus vulgaris (Kryddtimjan) Med kantpaketet “Kryddört” bildar du en tilldragande och produktiv gräns där du snart kan plocka färska örter för att njuta av. Örterna i detta perennpaket går att användas till olika rätter, från soppor till såser.
Visa mer Visa mindre
  • Blommande växt Blommande växt
  • Doftande Doftande
  • Lockar till sig insekter Lockar till sig insekter
  • Halvt städsegrön Halvt städsegrön
Växtplats
Full sol
Typ av rötter
9cm Kruka
Kvalitet
Normal kvalitet
Antal per m2
7
Antal per löpmeter
2.5
Bladfärg
Blågrå, Grönt
Produktegenskaper
Blommande växt, Halvt städsegrön, Doftande, Lockar till sig insekter
Minsta försäljningsenhet
1

Växtbeskrivning Gränspaket “Kryddört”

Gränspaketet “Kryddört” från Häckväxteronline.se innehåller bland andra välkända örter som Allium schoenoprasum (Gräslök), en välsmakande medlem i lökfamiljen som ofta används i sallader, dressingar, kött- och fiskrätter och som garnering. En annan gammal bekant är Levisticum officinale (Libbsticka / selleriört) som främst används i soppor och såser men också strimlad i sallader eller på nötkött och lamm, och till och med som saltersättning kan den ha sin nytta. Lavandula officinalis (Lavendel) används inte bara i doftpåsar utan också i köket. De unga bladen kan man använda på olika fisk- och kötträtter och i grytor. Origanum vulgare (Kungsmynta / lågväxande oregano) används ofta i grekiska och italienska rätter, på fisk  och kycklingrätter, men naturligtvis också på pizza. Tänk, vad härligt att kunna bearbeta alla dessa kryddörter nyskördade ur din egen trädgård!


Melissa officinalis (Citronmeliss / Hjärtansfröjd) är nog mest känd för teet som kan dras från de torkade bladen, men den kan också användas mycket bra i fiskrätter och i soppor och såser. Salvia officinalis "Berggarten" (Kryddsalvia) används på pasta samt vid stekning och för att krydda olika gryträtter. Slutligen Thymus vulgaris (Kryddtimjan), en vintergrön buske som ger smak till olika rätter som fjäderfä, viltkött, fisk, soppor och till och med potatis.

Placering och skötsel

Växterna från gränspaketet “Kryddört” planteras helst på ett ställe i full sol. Fastän plantering i halvskugga är också möjlig, gynnar detta oftast inte smakens styrka. Kryddörterna i detta paket är allihopa väldigt enkla i underhållet och dessa starka växter tål regelbunden klippande.


Visa mer Visa mindre