Jämför produkter
  1. Radera den här artikeln
Lägg till flera produkter i jämförelsen Jämför
Du har inga artiklar att jämföra.

Gränspaket “Gul”

505,90 kr
Tillgänglig
I detta sommarglada gula gränspaket från Häckväxteronline.se finns inte bara perenna blommor med gul färg utan också två prydnadsgräsarter och när hösten fortskrider får dessa gräs en gulaktig färg, de med. Växterna i en enda förpackning räcker till att fylla en yta på cirka 3 kvadratmeter och består av följande sorter: - 3 x Carex pendula (Hängstarr) - 3 x Coreopsis grandiflora "Sunray" (Flicköga) - 3 x Geum chiloense "Lady Stratheden" (Praktnejlikrot/Trädgårdsnejlikrot) - 2 x Hemerocallis "Stella de Oro" (Daglilja) - 3 x Pennisetum alopecuroides (Lampborstgräs) - 3 x Rudbeckia fulgida var. Speciosa (Praktrudbeckia) - 3 x Solidago "Goldkind" (Gullris) Perenn paketet “Gul” ger inte bara en glad och fin färg på sommaren, på grund av prydnadsgräsets färgskiftande kan du också njuta av plantornas gula toner i din trädgård långt in på hösten.
Visa mer Visa mindre
  • Blommande växt Blommande växt
  • Lockar till sig insekter Lockar till sig insekter
  • Halvt städsegrön Halvt städsegrön
Växtplats
Halvskugga, Full sol
Typ av rötter
9cm Kruka
Kvalitet
Normal kvalitet
Antal per m2
7
Antal per löpmeter
2.5
Bladfärg
Grönt
Produktegenskaper
Blommande växt, Halvt städsegrön, Lockar till sig insekter
Minsta försäljningsenhet
1

Växtbeskrivning Gränspaket “Gul”

Coreopsis grandiflora "Sunray" (Flicköga) kommer tillsammans med Geum chiloense "Lady Stratheden" (Praktnejlikrot/Trädgårdsnejlikrot) att vara den som blommar först utav växterna i detta gulfärgade kantpaket: båda slår ut med klar gula blommor i maj månaden. På högsommaren är sedan Hemerocallis "Stella de Oro" (Daglilja), Rudbeckia fulgida var. speciosa (Praktrudbeckia) och Solidago "Goldkind" (Gullris) i blom. De sistnämnda är mycket yppig blommande plantor som fortsätter sin blomning in till hösten. På grund av dessa egenskaper är både Praktrudbeckia och Gullris också utmärkta snittblommor som under en lång tid bringar glädje i ditt hus med sitt lysande utseende.De dekorativa gräsen i gränspaket "Gul" från Häckväxteronline.se är Carex pendula (Hängstarr) en vintergröna art som från april - juni har en graciöst hängande blomställning, och Pennisetum alopecuroides (Lampborstgräs) som bevarar sitt slående utseende långt in på hösten på grund av dess silvervita blomställningar och gula höstfärg.


De flesta perennväxter som ingår i gränspaket "Gul" föredrar en solig och lite fuktig till torr, väldränerad plats för att kunna utveckla sig på sitt bästa. Det enda undantaget är Carex pendula, som gillar halvskuggan och ett fuktigare ställe än de andra. För Carex pendula skulle det rentav kunna vara en våt plats, till exempel längsmed en dammkant.

Placering och skötsel

Skötseln av plantorna i detta paket är inte så komplicerad, de flesta dör ner över marken på hösten och kan beskäras till strax ovanför jorden på tidig vår. Den vintergröna Carex pendula kräver nästan inget underhåll heller, du tar bara bort de fula bladen eller skär av dem strax ovanför marken tidigt på våren så att växten kan börja den nya säsongen med fina, nyspirade löv.


Visa mer Visa mindre