Jämför produkter
  1. Radera den här artikeln
Lägg till flera produkter i jämförelsen Jämför
Du har inga artiklar att jämföra.

Gränspaket “Gul-Vitt”

467,90 kr
Tillgänglig
De gula och vita tonerna i gränspaket “Gul-Vitt” ger din trädgård en särskild ljus och fräsch look på sommaren, från maj in på hösten. Detta gränspaket från Häckväxteronline.se har komponerats på ett sådant sätt att det finns gott om färg i mer än sex månader. Växterna i en enda förpackning räcker till att plantera cirka 3 kvadratmeter och består av följande sorter: - 4 x Buphthalmum salicifolium (Ljusöga) - 3 x Campanula glomerata "Alba" (Vit Toppklocka) - 2 x Campanula poscharskyana "E.H. Frost" (Stjärnklocka) - 2 x Coreopsis verticillata "Moonbeam" (Höstöga) - 3 x Leucanthemum (S) "Silberprinzesschen" (Jätteprästkrage) - 3 x Lysimachia punctata (Praktlysing) - 3 x Trollius chinensis "Golden Queen" (Kinesisk smörboll) Från och med maj ger dessa perenna blommor en praktfull ymnighet av olika nyanser mellan vit och gul.
Visa mer Visa mindre
  • Lockar till sig insekter Lockar till sig insekter
  • Blommande växt Blommande växt
Växtplats
Halvskugga, Full sol
Typ av rötter
9cm Kruka
Kvalitet
Normal kvalitet
Antal per m2
7
Antal per löpmeter
2.5
Bladfärg
Grönt
Produktegenskaper
Blommande växt, Lockar till sig insekter
Minsta försäljningsenhet
1

Växtbeskrivning Gulvitt gränspaket 

I maj är det Trollius chinensis "Golden Queen" (Kinesisk smörboll) som ger färg till gränsen med sina stora orangefärgade blommor. I juni slår Campanula glomerata "Alba" (Vit Toppklocka), Campanula poscharskyana "E.H. Frost" (Stjärnklocka) och Leucanthemum (S) Silberprinzesschen" (Jätteprästkrage) ut med en rikdom av vita blommor. Dessa åtföljs av den gulblommande Lysimachia punctata (Praktlysing). I juli är det de två sista arternas tur att börja blomstra, Buphthalmum salicifolium (Ljusöga) med sina solgula prästkrageliknande blommor och den i pastellgul blommande Coreopsis verticillata "Moonbeam" (Höstöga).


Alla ovanstående blommor kan också användas som snittblomma, med undantag av Campanula poscharskyana "E.H. Frost" som är för lågt för det. Maximal höjd på perennerna i denna kant är cirka 70 cm.

Placering och skötsel

De flesta växter som ingår i gränspaketet "Gul-Vitt" gillar att stå i full sol eller halvskugga och kräver litet underhåll. De ovanjordiska delar på de flesta växter dör ner på vintern och kan under tidiga våren klippas strax ovanför marken för att gro igen på våren. Campanula poscharskyana "E.H. Frost” är vintergrönt och kommer därför att hålla sina löv hela vintern, men den skärs tillbaka tidigt på våren så att även den kan börja säsongen med nytt färskt lövverk.

Visa mer Visa mindre