Jämför produkter
  1. Radera den här artikeln
Lägg till flera produkter i jämförelsen Jämför
Du har inga artiklar att jämföra.

Gränspaket “Funkia”

822,40 kr
Tillgänglig
För detta gränspaket har vi hos Häckväxteronline.se gjort ett fint urval utav de många typerna av Funkior som finns tillgängliga. Härför tittade vi inte bara på de olika bladfärger och bladformerna utan också på Funkians blomning. Blomningen är nämligen ofta absolut värt vår uppmärksamhet, den med! Växterna i en förpackning räcker till att fylla cirka 3 kvadratmeter yta och ett paket innehåller följande sorter: - 3 x Hosta "Francee" (Blomsterfunkia) - 3 x Hosta "Gold Standard" (Blomsterfunkia) - 2 x Hosta "Patriot" (Blomsterfunkia) - 3 x Hosta "Royal Standard" (Doftfunkia) - 3 x Hosta sieboldiana "Elegans" (Daggfunkia) - 3 x Hosta "Undulata Albomarginata" (Brokfunkia) - 4 x Hosta "Undulata Mediovariegata" (Brokfunkia) De flesta Funkia-sorter blommar från ljusrosa till ljuslila, men vissa producerar vita blommor som t. ex. Hosta “Royal Standard” som har rena vita blommor och som dessutom sprider en härlig doft.
Visa mer Visa mindre
  • Blommande växt Blommande växt
  • Doftande Doftande
  • Lockar till sig insekter Lockar till sig insekter
Växtplats
Skugga, Halvskugga
Typ av rötter
9cm Kruka
Kvalitet
Normal kvalitet
Antal per m2
7
Antal per löpmeter
2.5
Bladfärg
Blågrå, Gulbrokig, Vitbrokig, Grönt
Produktegenskaper
Blommande växt, Doftande, Lockar till sig insekter
Minsta försäljningsenhet
1

Växtbeskrivning Gränspaket “Funkia”

Funkian ses vanligtvis som en riktig bladväxt och det är inte så förvånande. Funkia varianterna som vi hos Häckväxteronline.se har valt åt dig har allt från stora till smala och från gröna till vitbrokiga och gulbrokiga blad. Detta gränspaket är därmed långt ifrån tråkigt, även om det är allihopa Funkior som ingår i det så finns det gott om diversitet.

Den största Funkian i urvalet är Hosta sieboldiana "Elegans" med sin stora, matt blågröna blad och vita blomklasor. Denna art blir cirka 70 cm hög. Den väldoftande Hosta "Royal Standard" som blir cirka 50 cm hög har en vacker neutral grön bladfärg och blommar med rena vita blomklasor.


Hosta "Francee" och Hosta "Patriot" är båda sorter med ett brett grönt, lite skrynkligt blad och en vit kant. Men “Francee” har en smal vit marginal, medan “Patriot” visar bredare ojämna vita kanter. Hosta "Gold Standard" har också stora, breda löv, men har däremot klargula till limegrön färgade löv med en mörkgrön marginal. Alla tre sorterna blommar med violetta till ljuslila blommor.

Hosta Undulata-sorterna har ett något smalare lövverk men är båda också brokiga, Hosta "Undulata Albomarginata" har gröna blad med en vit marginal, medan Hosta "Undulata Mediovariegata" har en vit lövkärna med en grön marginal.

Alla Funkior blommar på sommaren, från juni till augusti.


Trots att Funkian används i trädgårdar främst på grund av bladverkens stora variation, som t. ex. små spetsiga och stora hjärtformade eller böljande blad i många olika gröna färgnyanser, är dess blommor som skjuter högt upp över plantan lika attraktiva. Både blad och blommor kan därför under sommaren också användas som stadiga, långvarande snittblommor.

Placering och skötsel

Funkian ska helst placeras i delvis skugga eller skugga och kräver fuktig men väldränerad humusrik jord. De skall därför skyddas från stark sol, hetta och torka. Skötseln är ganska enkelt, på hösten smälter nämligen bladen på Funkian ner mot marken. Beskära behöver man plantan ej, växten börjar i alla fall gro på våren med fräscht nytt blad.

Visa mer Visa mindre