Jämför produkter
  1. Radera den här artikeln
Lägg till flera produkter i jämförelsen Jämför
Du har inga artiklar att jämföra.

Gränspaket “Aroma”

619,80 kr
Tillgänglig
Perennerna i gränspaketet “Aroma” från Häckväxteronline.se har valts ut för de härliga dofter som de sprider. Och det är inte bara blommorna utan i flertalet av plantorna också löven som bidrar till det, så att du kan njuta av deras underbara väldoft i din trädgård under lång tid. Växterna i en förpackning räcker till att fylla en yta på cirka 3 kvadratmeter och består av följande sorter: - 2 x Agastache "Blue Fortune" (Anisört/Anisisop) - 3 x Calamintha nepeta subsp. Nepeta (Stenkyndel) - 4 x Galium odoratum (Myskmadra) - 3 x Lavandula angustifolia "Hidcote" (Lavendel) - 2 x Monarda "Cambridge Scarlet" (Röd temynta) - 3 x Nepeta racemosa "Grog" (Bergnepeta/Kattmynta) - 3 x Thymus citriodorus "Aureus" (Citrontimjan) Plantorna i detta gränspaket avger inte bara vällukt i din trädgård, ett antal sorter kan även användas som snittblommor. Vissa kan till och med torkas, och användas inomhus för att åstadkomma en fin och naturlig doftsättning.
Visa mer Visa mindre
  • Blommande växt Blommande växt
  • Doftande Doftande
  • Lockar till sig insekter Lockar till sig insekter
  • Halvt städsegrön Halvt städsegrön
Växtplats
Halvskugga, Full sol
Typ av rötter
9cm Kruka
Kvalitet
Normal kvalitet
Antal per m2
7
Antal per löpmeter
2.5
Bladfärg
Blågrå, Gulbrokig, Grönt
Produktegenskaper
Blommande växt, Halvt städsegrön, Doftande, Lockar till sig insekter
Minsta försäljningsenhet
1

Växtbeskrivning Gränspaket “Aroma”

I detta perennpaket ingår både kända och okända doftande växter. Lavandula angustifolia "Hidcote" (Lavendel) med sina purpurblå blomspikar och Thymus citriodorus "Aureus" (Citrontimjan) är nog de mest kända sorterna på grund av sin härliga doft. Ändå är de andra växterna som ingår i gränspaket “Aroma” absolut värdiga att vara med, de med. Den blåblommande Agastache "Blue Fortune" (Anisört/Anisisop) med sin underbara doft av lakrits, till exempel. Och Calamintha nepeta subsp. Nepeta (Stenkyndel) som blommar med många små rosa blommor och vars löv har en behaglig pepparmint doft.


Nepeta racemosa "Grog" (Bergnepeta/Kattmynta) får purpurblå blommor som har en utsökt kryddig citrondoft medan den röda blommande Monarda "Cambridge Scarlet" (Röd temynta) ger en nästan pepprig doft. Den sista arten är Galium odoratum (Myskmadra), även känd som  Asperula odorata, vilkas rena vita blommor sprider en behaglig söt doft.

Placering och skötse

De flesta växter i gränspaket “Aroma” föredrar att stå i full sol. Det enda undantaget från detta är Galium odoratum, som bäst ställs på en plats i delvis skugga till skugga. Som en ytterliga fördel utöver doften och blommorna är ett antal av plantorna i paketet vintergröna, såsom Thymus citriodorus "Aureus" med sina gulbrokiga löv, Lavandula angustifolia "Hidcote" med sina grågröna blad och Galium odoratum med gräsgröna blad.

Visa mer Visa mindre