Jämför produkter
  1. Radera den här artikeln
Lägg till flera produkter i jämförelsen Jämför
Du har inga artiklar att jämföra.

Lagerhägg 'Genolia'® Färdiga häckar 180-190 cm Färdig häck

Prunus laurocerasus 'Genolia'®
3 164,00 kr
Tillgänglig

Product Info

Lagerhäggen 'Genolia' är en vintergrön och ytterst vinterhärdig häckväxt. 'Genolia' kännetecknas av en upprätt tillväxt och kan bli upp till 350 cm hög. Denna 'Genolia' är 180-190 cm hög och levereras som färdighäck.
Visa mer Visa mindre
  • Upprättväxande Upprättväxande
  • Snabbväxande Snabbväxande
  • Vintergröna häckväxter Vintergröna häckväxter
  • Ytterst vinterhärdig Ytterst vinterhärdig
Maximal bredd i cm
200 - 250
Maximal höjd i cm
400 - 500
Storlek (mäts vid leveranstillfället)
180-190 cm
Växtplats
Skugga, Halvskugga, Full sol
Vinterhärdighet
Bra
Typ av rötter
I kruka
Kvalitet
Färdig häck
Antal per löpmeter
1
Bladfärg
Grönt
Giftig
Ja
Tillväxt per år i cm
25 - 50
Växtsätt
Smalt upprättväxande
Latinskt namn
Prunus laurocerasus 'Genolia'®
Produktegenskaper
Vintergröna häckväxter, Snabbväxande, Ytterst vinterhärdig, Upprättväxande
Minsta försäljningsenhet
3

Product Info

Vintergröna lagerhägg 'Genolia' (Prunus laurocerasus 'Genolia') är en ytterst vinterhärdig häckväxt som lämpar sig för anläggandet av vackra lagerhäggshäckar. Tack vare sin upprätta tillväxt är detta en idealisk häckväxt ifall man vill anlägga en smal häck. 'Genolia' kan slutligen bli upp till 350 cm hög, så det är fullt möjligt att skapa höga häckar med denna häckväxt. Denna lagerhäggssort har ett något mer informellt utseende, och bidrar på så vis med en naturlig och lugn atmosfär i trädgården. Vidare bidrar de smala, mörkgröna bladen till häckens prakt. Denna 'Genolia' är 180-190 cm hög och levereras som färdighäck.

Mer avskildhet med lagerhäggen 'Genolia'

En 1,80 till 1,90 meter hög lagerhäggshäck är idealisk för att skydda din trädgård från nyfikna blickar. Många lagerhäggshäckar som blir så pass höga blir emellertid också ganska breda, de ser nämligen bäst ut när deras grenar och glänsande blad får tillräckligt med utrymme. Om du däremot har ont om utrymme i trädgården är lagerhäggen 'Genolia' den idealiska lagerhäggssorten för dig. På grund av att den har ett mer upprättgående växtsätt förblir denna lagerhäggshäck nämligen relativt smal i jämförelse med andra lagerhäggssorter. Lagerhäggshäckar som består av lagerhäggen 'Genolia' blir nämligen inte bredare än ca 90 cm.

En fördel med lagerhäggen 'Genolia' är att du inte behöver beskära den oftare än andra lagerhäggssorter för att den ska förbli smal. En beskärning om året räcker vanligtvis, men om du anlägger den i en mindre trädgård rekommenderar vi en beskärning i början av våren och en till i slutet av sommaren. På så sätt kan du nämligen säkerställa att din lagerhäggshäck förblir ännu en aning smalare. Lagerhäggen 'Genolia' växer cirka 40 till 60 centimeter årligen, så med tanke på sin snabba tillväxt är den en ytterst lättskött häckväxt. Om du omedelbart vill anlägga en vacker lagerhäggshäck i trädgården rekommenderar vi att du väljer vår lagerhägg som färdig häck, eftersom dessa häckelement redan är färdigt beskurna vid leveranstillfället.

Hur fungerar en färdig lagerhäggshäck?

Hos oss kan du beställa färdiga häckar som levereras i form av en meter breda häckelement. Dessa häckelement är försedda med jord runt rötterna, och rotklumpen är i sin tur förpackad i kartong. Du behöver inte avlägsna dessa kartongförpackningar innan du planterar häcken, eftersom kartongen bryts ned i jorden. En ytterligare fördel med dessa kartongförpackningar är att du lätt kan använda dem för att mäta huruvida planteringsfåran är tillräckligt djup för plantorna. Om kartongförpackningen sticker ut ovanför jorden bör du gräva lite till. När du väl har planterat dessa häckelement kan du omedelbart njuta av en sikttät och städsegrön häck i trädgården.

Visa mer Visa mindre
Vi hittade andra produkter du kanske gillar!