Jämför produkter
  1. Radera den här artikeln
Lägg till flera produkter i jämförelsen Jämför
Du har inga artiklar att jämföra.

Kinesisk sekvoja Färdiga häckar 200 cm Färdig häck

Metasequoia glyptostroboides
2 794,50 kr
Tillgänglig

Product Info

Kinesisk sekvoja är unik bland barrväxter, eftersom den trivs utmärkt i blöt jord. Dessutom är detta den enda barrväxten som kännetecknas av en praktfull höstfärg. Dessa exemplar av kinesisk sekvoja som färdig häck är 2 meter höga vid leveranstillfället.
Visa mer Visa mindre
  • Praktfull höstfärg Praktfull höstfärg
  • Snabbväxande Snabbväxande
  • Lättskött Lättskött
  • Ytterst vinterhärdig Ytterst vinterhärdig
Maximal bredd i cm
> 500
Maximal höjd i cm
> 1000
Storlek (mäts vid leveranstillfället)
200 cm
Växtplats
Skugga, Halvskugga, Full sol
Vinterhärdighet
Bra
Typ av rötter
100L Kruka
Kvalitet
Färdig häck
Antal per löpmeter
1
Bladfärg
Ljusgrönt
Giftig
Nej
Tillväxt per år i cm
25 - 50
Växtsätt
Upprätt
Latinskt namn
Metasequoia glyptostroboides
Produktegenskaper
Lättskött, Snabbväxande, Ytterst vinterhärdig, Praktfull höstfärg
Minsta försäljningsenhet
3
Växtzoner
Zon 2
  • 3+ 2 794,50 kr
  • 6+ 2 448,80 kr

Product Info

Kinesisk sekvoja (Metasequoia glyptostroboides) är en av de mest speciella barrväxterna i vårt sortiment. Detta är nämligen den enda barrväxten som trivs utmärkt i blöt jord. I naturen växer den i själva verket i träskmark. Denna växt, som man länge trodde var utrotad, har fått ett nytt liv som trädgårdsväxt. Kinesisk sekvoja är dessutom den enda barrväxten som kännetecknas av en praktfull höstfärg, och därtill är den ytterst lättskött. Vill du inte vänta tills din kinesiska sekvoja har nått den höjd som krävs för att den skall fungera som en avgränsande häck? I så fall rekommenderar vi kinesisk sekvoja som färdig häck. Dessa exemplar av kinesisk sekvoja är redan 2 meter höga när vi levererar dem hem till dig.

Livfull och okonventionell

Kinesisk sekvoja är besläktad med mammutträdet, som växer i västra USA. En kinesisk sekvoja blir inte lika hög som ett mammutträd, men som fristående träd kan de bli tiotals meter höga. Kinesisk sekvoja är den enda sorten i sin växtfamilj som fortfarande kvarstår, även om de flesta botaniker länge trodde att denna sort också var utdöd. På 1960-talet hittade man dock ett antal exemplar av kinesisk sekvoja i ett avlägset område i Kina, och eftersom så många trädgårdsmästare föll för utseendet hos denna häckväxt har den sedermera fått nytt liv och är nu väldigt populär som trädgårdsväxt, vilket delvis beror på att den lämpar sig utmärkt för detta ändamål.

Det enda du bör ta i beaktande är att kinesisk sekvoja är en lövfällande häckväxt, till skillnad från de andra barrväxterna i vårt sortiment. På vintern har den således kala grenar, vilket inte är idealiskt om du vill njuta av en insynsskyddande häck året runt, men å andra sidan präglas den en vacker gyllenbrun höstfärg. På hösten och sommaren kännetecknas den däremot av gröna barr, vilket är en anledning till att den ibland förväxlas med idegran. Därtill kännetecknas kinesisk sekvoja av ett relativt kompakt växtsätt, vilket gör att den förblir relativt tät även i kalt tillstånd.

Skötseltips för kinesisk sekvoja

Eftersom kinesisk sekvoja är van vid att växa i relativt fuktig och till och med sumpig jord, är det viktigt att säkerställa att jorden förblir fuktig. Torrare jordtyper, såsom sandjord, är således inte idealiska för denna häckväxt. Kinesisk sekvoja är också rätt vinterhärdig, men trivs bäst på varmare platser. Det är fullt möjligt att plantera kinesisk sekvoja i storstäder, eftersom den inte har något emot förorenad luft. Unga exemplar av kinesisk sekvoja bör beskäras regelbundet så att de får raka stammar. Senare räcker en beskärning per år i maj eller juni, vilket också beror på att äldre exemplar av kinesisk sekvoja växer långsammare än yngre exemplar.

Den färdiga häcken levereras inklusive en droppslang. På bilden ser du hur man sammansätter droppslangen. Vi skickar det exakta antalet meter du behöver baserat på din beställning.

Visa mer Visa mindre