Jämför produkter
  1. Radera den här artikeln
Lägg till flera produkter i jämförelsen Jämför
Du har inga artiklar att jämföra.

Lagerhägg 'Rotundifolia' Klump 150-175 cm Extra kvalitet

Prunus laurocerasus 'Rotundifolia'
10% Rabatt I kundvagnen
534,10 kr
Tillgänglig

Product Info

Lagerhäggen 'Rotundifolia' är rätt val av häckväxt ifall du vill anlägga en snabbväxande och insynsskyddande häck. Denna lättskötta och robusta häckväxt förblir grön året om. Denna lagerhägg 'Rotundifolia' är 150-175 cm hög och levereras med rotboll.
Visa mer Visa mindre
  • Storbladig Storbladig
  • Snabbväxande Snabbväxande
  • Ger insynsskydd snabbt Ger insynsskydd snabbt
  • Vintergröna häckväxter Vintergröna häckväxter
Maximal bredd i cm
250 - 300
Maximal höjd i cm
400 - 500
Storlek (mäts vid leveranstillfället)
150-175 cm
Växtplats
Skugga, Halvskugga, Full sol
Vinterhärdighet
Bra
Typ av rötter
Klump
Kvalitet
Extra kvalitet
Antal per löpmeter
1.5
Bladfärg
Grönt
Giftig
Ja
Tillväxt per år i cm
25 - 50
Växtsätt
Upprätt
Latinskt namn
Prunus laurocerasus 'Rotundifolia'
Produktegenskaper
Vintergröna häckväxter, Snabbväxande, Storbladig, Ger insynsskydd snabbt
Minsta försäljningsenhet
10
Växtzoner
Zon 2
  • 10+ 534,10 kr
  • 15+ 515,20 kr
  • 30+ 482,80 kr
  • 50+ 471,30 kr

Product Info

Letar du efter en välförgrenad och insynsskyddande häck? I så fall är lagerhäggen 'Rotundifolia' (Prunus laurocerasus 'Rotundifolia') rätt val för dig. Plantera den i lätt fuktig, näringsrik och väldränerad planteringsjord för bästa möjliga resultat. Eftersom den tål skugga utmärkt kan du också anlägga denna vintergröna lagerhäggssort som underplantering. 'Rotundifolia' växer snabbt så det är viktigt att du beskär den regelbundet för att säkerställa att häcken behåller sin form. Den tål även en grövre beskärning väl, så detta utgör inget problem. Säkerställ dock att den får tillräckligt med utrymme i trädgården för att utvecklas till en ståtlig häck. Denna lagerhägg 'Rotundifolia' är 150-175 cm hög och levereras med rotboll.

En insynsskyddande häck behöver inte nödvändigtvis se formell ut

Trädgårdsmästare som är ute efter insynsskyddande häckar väljer ofta växter med små blad, fjäll eller barr, så att de kan anlägga en stram, grön "mur" runt trädgården. Formella, vintergröna häckar är dock inte det enda sättet att på ett naturligt sätt skydda din trädgård från insyn. Lagerhäggen 'Rotundifolia' är ett exempel på en häckväxt som också behåller sina gröna blad året runt, men eftersom bladen är avlånga och ganska stora är en lagerhäggshäck som vackrast när den får växa på ett mer naturligt sätt.

Lagerhäggen 'Rotundifolia' lämpar sig utmärkt för anläggandet av fullständigt sikttäta, insynsskyddande häckar. Dess grenar växer tätt inpå varandra, särskilt om du beskär häcken regelbundet, och med en årlig tillväxt på nästan en halv meter når den dessutom den önskade höjden relativt snabbt. Med hjälp av dessa lagerhäggar är du redan på god väg, eftersom de redan är mellan 1,50 och 1,75 meter höga vid leveranstillfället. På så sätt kan du lätt åstadkomma en mer avskild trädgård inom loppet av ett eller högst två år.

Snabbväxande, men samtidigt lättskött

Till skillnad från många andra snabbväxande häckväxter är lagerhäggen 'Rotundifolia' mycket lättskött. Du behöver till exempel inte oroa dig för huruvida den växer stramt eller om den kommer att få nya skott på våren, vilket är ett problem med vissa barrträd. En beskärning om året är i själva verket mer än nog för att 'Rotundifolia' skall behålla sin form. Har häcken enligt dig trots allt blivit för hög eller för bred? I så fall kan du föryngra din lagerhäggshäck genom att klippa ned den till omkring 40 centimeter ovanför jordytan.

Lagerhäggen 'Rotundifolia' är dock även lättskött i många andra avseenden. Den ställer till exempel bara få krav på jordtyp och planteringsläge. Den växer utmärkt i såväl sol som i skugga, och vad jorden beträffar kräver den egentligen bara att jorden är väldränerad och inte alltför kalkrik.

Visa mer Visa mindre
Vi hittade andra produkter du kanske gillar!