Jämför produkter
  1. Radera den här artikeln
Lägg till flera produkter i jämförelsen Jämför
Du har inga artiklar att jämföra.

Lagerhägg 'Otto Luyken' Klump 30-40 cm

Prunus laurocerasus 'Otto Luyken'
10% Rabatt I kundvagnen
169,70 kr
Tillgänglig

Product Info

Lagerhäggen 'Otto Luyken' är en lågväxande och lättskött häckväxt som trivs så gott som överallt. Den klarar sig i upp till zon 3 utan svårigheter. Denna lagerhägg 'Otto Luyken' är 30-40 cm hög och levereras med rotboll.
Visa mer Visa mindre
  • Blommande växt Blommande växt
  • Kompakt tillväxt Kompakt tillväxt
  • Lämplig som låg häck Lämplig som låg häck
  • Långsamväxande Långsamväxande
  • Vintergröna häckväxter Vintergröna häckväxter
Maximal bredd i cm
150 - 200
Maximal höjd i cm
100 - 150
Produktdetaljer
-
Storlek (mäts vid leveranstillfället)
30-40 cm
Växtplats
Skugga, Halvskugga, Full sol
Vinterhärdighet
Bra
Typ av rötter
Klump
Kvalitet
Normal kvalitet
Antal per löpmeter
4
Bladfärg
Mörkgrönt
Giftig
Ja
Tillväxt per år i cm
10 - 25
Växtsätt
Upprätt
Latinskt namn
Prunus laurocerasus 'Otto Luyken'
Produktegenskaper
Vintergröna häckväxter, Långsamväxande, Kompakt tillväxt, Lämplig som låg häck, Blommande växt
Minsta försäljningsenhet
10
Växtzoner
Zon 3
  • 10+ 169,70 kr
  • 15+ 147,30 kr
  • 50+ 131,40 kr
  • 200+ 125,30 kr

Product Info

Lagerhägg 'Otto Luyken' (Prunus laurocerasus 'Otto Luyken') är en lågväxande häckväxt som lämpar sig utmärkt för upp till 125 cm höga häckar. 'Otto Luyken' är inte bara en ståtlig häckväxt, den trivs dessutom bra i såväl sol som i skugga och är inte heller kräsen vad beträffar jordtyp. 'Otto Luyken' är ett utmärkt val för en lite mindre trädgård men passar även bra i större trädgårdar. Tack vare den långsamma tillväxten är 'Otto Luyken' dessutom lättskött; det räcker exempelvis att du beskär den en gång årligen. Denna lagerhägg 'Otto Luyken' är 30-40 cm hög och levereras med rotboll.

Idealisk för en låg lagerhäggshäck

Större lagerhäggar är kända för att de bidrar med avskildhet i trädgården, men vilka är möjligheterna om du gillar utseendet hos lagerhäggens blad men trots detta inte vill hålla solljuset borta från trädgården? I så fall är lagerhäggen 'Otto Luyken' den idealiska häckväxten för dig. Denna lagerhäggssort är uppkallad efter en tysk botaniker, som hade som mål att förädla fram en lagerhäggssort som lämpar sig för så små trädgårdar som möjligt. Denna lagerhäggssort blir inte högre än 1,25 meter och kan dessutom lätt hållas låg, eftersom den inte växer snabbare än 10 till 20 cm per år.

Det är föga förvånande att så många trädgårdsmästare har fallit för lagerhäggens utseende. Speciellt den glans som lagerhäggens blad utstrålar i solljus är en mycket omtyckt egenskap som gör lagerhäggen till en unik häckväxt. Den mest omtyckta egenskapen hos lagerhäggar är kanske trots allt att de är städsegröna häckväxter, vilket innebär att du kan njuta av bladens glans hela året runt. Lagerhäggen 'Otto Luyken' är dessutom en välförgrenad häckväxt, vilket innebär att den erbjuder en del avskildhet även som lägre häckväxt. I övrigt tål lagerhäggen 'Otto Luyken' såväl vind som förorenad luft utmärkt. Således är denna lagerhäggssort ett idealiskt val om din trädgård är belägen i en storstad eller nära kusten.

Lagerhäggen 'Otto Luyken' i trädgården

Lagerhäggen 'Otto Luyken' är också en ytterst flexibel häckväxt vad beträffar planteringsjorden. Det enda du bör ta i beaktande är att den inte tål jord som förblir blöt, vilket i själva verket är fallet med nästan alla häckväxter. Så länge din trädgårdsjord är väldränerad kommer denna lagerhägg att utvecklas till en praktfull lagerhäggshäck. Eftersom den växer relativt långsamt behöver du inte beskära den oftare än en gång per år. Vi rekommenderar att du beskär den i slutet av sommaren eller i början av hösten.

Visa mer Visa mindre