Jämför produkter
  1. Radera den här artikeln
Lägg till flera produkter i jämförelsen Jämför
Du har inga artiklar att jämföra.

Lagerhägg 'Novita' Klump 175-200 cm Extra kvalitet

Prunus laurocerasus 'Novita'
10% Rabatt I kundvagnen
833,60 kr
Tillgänglig

Product Info

Lagerhäggen 'Novita' är en vintergrön häckväxt som pryds av stora, glänsande blad. Den lämpar sig för såväl låga som höga häckar. Denna lagerhägg 'Novita' är 175-200 cm hög och levereras med rotboll.
Visa mer Visa mindre
  • Blommande växt Blommande växt
  • Storbladig Storbladig
  • Snabbväxande Snabbväxande
  • Fruktbärande Fruktbärande
  • Vintergröna häckväxter Vintergröna häckväxter
Maximal bredd i cm
150 - 200
Maximal höjd i cm
250 - 300
Storlek (mäts vid leveranstillfället)
175-200 cm
Växtplats
Skugga, Halvskugga, Full sol
Vinterhärdighet
Vinterhärdig
Typ av rötter
Klump
Kvalitet
Extra kvalitet
Antal per löpmeter
2
Bladfärg
Grönt
Giftig
Ja
Tillväxt per år i cm
25 - 50
Växtsätt
Buskigt, Upprätt
Latinskt namn
Prunus laurocerasus 'Novita'
Produktegenskaper
Vintergröna häckväxter, Snabbväxande, Storbladig, Blommande växt, Fruktbärande
Minsta försäljningsenhet
5
  • 5+ 833,60 kr
  • 15+ 770,00 kr
  • 30+ 734,20 kr
  • 50+ 718,00 kr

Product Info

Med lagerhägg 'Novita' (Prunus laurocerasus 'Novita') kan du enkelt anlägga en häck med ett luxuöst utseende. De stora, glänsande bladen hos 'Novita' bidrar till häckens prakt. Detta är i själva verket en förbättrad variant av lagerhäggen 'Rotundifolia', 'Novita' är nämligen robustare och tål även kallare väderförhållanden utan svårigheter (den trivs i upp till zon III). För övrigt lämpar 'Novita' sig för såväl låga som för höga häckar. Den växer relativt snabbt och det dröjer således inte länge innan häcken blivit fullständigt sikttät. Denna lagerhägg 'Novita' är 175-200 cm hög och levereras med rotboll.

Stäng omedelbart ute nyfikna blickar med en hög lagerhäggshäck

Eftersom lagerhäggen 'Novita' är en väldigt snabbväxande häckväxt behöver du aldrig vänta länge innan din häck har nått den idealiska höjden för en insynsskyddande häck. Om du trots detta vill åstadkomma en sikttät häck omedelbart, men anser att färdiga häckar är för dyra, kan du använda dig av dessa 1,75 till 2 meter höga lagerhäggar. Det enda du behöver göra efter leveransen är att plantera dessa lagerhäggar i trädgården och beskära dem i den häckform du behagar. På så sätt kan du genast njuta av en fullständigt sikttät häck. Lagerhäggen 'Novita' är nämligen ytterst välförgrenad, och de stora bladen, som för övrigt stannar kvar på häcken året runt, säkerställer att häcken håller tillbaka nyfikna blickar på ett effektivt sätt.

Förutom att den är sikttät, är Lagerhäggen 'Novita' också en väldigt dekorativ häckväxt. Bladen är inte bara stora, utan också tjocka och vackert glänsande. Denna glans härstammar från bladens ovansida och ser till att din lagerhäggshäck är en riktig blickfångare i trädgården. Dessutom trivs denna lagerhäggssort i så gott som alla trädgårdar. Lagerhäggen 'Novita' tål inte jord som förblir blöt eller är väldigt kalkrik, men annars trivs denna lagerhäggshäck i så gott som alla väldränerade jordtyper. Den växer till exempel utmärkt i såväl skuggiga som soliga lägen; lagerhäggen 'Novita' är inte kräsen vad beträffar solljus.

En snabbväxande men samtidigt lättskött häckväxt

Precis som de flesta andra stora lagerhäggssorter, är lagerhäggen 'Novita' känd för sin snabba tillväxt på cirka 40 till 50 centimeter per år. Man skulle därför kunna tro att man är tvungen att beskära en lagerhäggshäck titt som tätt, men detta är inte fallet. Faktum är att en beskärning per år är tillräckligt för en lagerhäggshäck, även om det är möjligt att beskära den igen mot slutet av sommaren ifall en mer stramklippt häck är att föredra. Använd beskärningssaxar eller andra små beskärningsverktyg för detta ändamål, på så sätt undviker du att lagerhäggen 'Novita's blad klipps itu.

Visa mer Visa mindre
Vi hittade andra produkter du kanske gillar!