Jämför produkter
  1. Radera den här artikeln
Lägg till flera produkter i jämförelsen Jämför
Du har inga artiklar att jämföra.

Lagerhägg 'Novita' Klump 150-175 cm Extra kvalitet

Prunus laurocerasus 'Novita'
10% Rabatt I kundvagnen
538,30 kr
Tillgänglig

Product Info

Lagerhägg 'Novita' är en robust och vintergrön häckväxt, och ett utmärkt val ifall du vill anlägga en vacker, sikttät häck. Denna lagerhägg 'Novita' är 150-175 cm hög och levereras med rotboll.
Visa mer Visa mindre
  • Snabbväxande Snabbväxande
  • Fruktbärande Fruktbärande
  • Vintergröna häckväxter Vintergröna häckväxter
  • Blommande växt Blommande växt
  • Storbladig Storbladig
Maximal bredd i cm
150 - 200
Maximal höjd i cm
250 - 300
Produktdetaljer
-
Storlek (mäts vid leveranstillfället)
150-175 cm
Växtplats
Skugga, Halvskugga, Full sol
Vinterhärdighet
Vinterhärdig
Typ av rötter
Klump
Kvalitet
Extra kvalitet
Antal per löpmeter
2
Bladfärg
Grönt
Giftig
Ja
Tillväxt per år i cm
25 - 50
Växtsätt
Buskigt, Upprätt
Latinskt namn
Prunus laurocerasus 'Novita'
Produktegenskaper
Vintergröna häckväxter, Snabbväxande, Storbladig, Blommande växt, Fruktbärande
Minsta försäljningsenhet
10
  • 10+ 538,30 kr
  • 15+ 517,60 kr
  • 50+ 485,10 kr
  • 100+ 464,70 kr

Product Info

Lagerhägg 'Novita' (Prunus laurocerasus 'Novita') är en populär häckväxt som ofta används för att anlägga vackra, vintergröna häckar. 'Novita' har en relativt snabb tillväxt och stora, glänsande blad som bidrar till häckens prakt. En annan fördel med 'Novita' är att den klarar sig bra i upp till zon III. Därtill trivs den i så gott som alla jordtyper, men försäkra dig dock om att jorden är väldränerad. Den är inte heller kräsen vad beträffar planteringsläge, 'Novita' trivs utmärkt i såväl sol som i skugga. Denna lagerhägg 'Novita' är 150-175 cm hög och levereras med rotboll.

En idealisk lagerhägg för anläggandet av insynsskyddande häckar

Större lagerhäggssorter, såsom lagerhäggen 'Rotundifolia' och denna lagerhägg 'Novita', är optimala val för anläggandet av höga, insynsskyddande häckar. Detta beror delvis på växternas snabba tillväxt. Om du önskar en lagerhäggshäck som förblir lite lägre och växer långsammare, är 'Otto Luyken' ett bättre val. En fördel med lagerhäggar är att du inte behöver beskära dem lika ofta som de flesta andra snabbväxande häckväxter. En eller två gånger om året är tillräckligt, eftersom lagerhäggshäckar inte behöver se alltför formella ut. Deras naturliga växtsätt är i själva verket anledningen till att så många trädgårdsmästare väljer att plantera just lagerhäggar i trädgården.

Lagerhäggen 'Novita' karaktäriseras i stor utsträckning av dess avlånga, ovala och relativt stora blad. Tack vare dessa blad, och det faktum att dess grenar växer tätt inpå varandra, garanterar en lagerhäggshäck att du kan njuta av att vistas i din trädgård i lugn och ro, utan att du behöver oroa dig för nyfikna blickar. Jämfört med andra insynsskyddande häckar har lagerhäggen 'Novita' ett unikt utseende, de flesta andra vintergröna häckväxter har nämligen mindre blad. Dessutom glänser dess tjocka, läderaktiga blad på ett sätt som bara återfinns hos ett fåtal andra häckväxter. Inte undra på att så många trädgårdsmästare anser att lagerhäggen 'Novita' är en unik häckväxt!

Om att plantera lagerhäggen 'Novita' i trädgården

Lagerhäggen 'Novita' är inte särskilt kräsen vad beträffar planteringsmiljön. Endast mycket kalkrik jord eller tung jord, som således är svårdränerad, bör undvikas. Om lagerhäggens rötter står för länge under vatten riskerar du att rötterna börjar ruttna. Lagerhäggar tål i själva verket torka anmärkningsvärt väl. Så länge du ser till att växterna får tillräckligt med vatten, genom att säkerställa att jorden runt häcken hålls en aning fuktig, är risken för att häcken tar skada på grund av torka väldigt liten. Vid mycket sträng frost kan lätta frostskador uppstå, men lagerhäggen 'Novita' kommer snabbt att återhämta sig från detta.

Visa mer Visa mindre
Vi hittade andra produkter du kanske gillar!