Jämför produkter
  1. Radera den här artikeln
Lägg till flera produkter i jämförelsen Jämför
Du har inga artiklar att jämföra.

Lagerhägg 'Novita' Klump 125-150 cm Extra kvalitet

Prunus laurocerasus 'Novita'
10% Rabatt I kundvagnen
377,90 kr
Tillgänglig

Product Info

Med lagerhägg 'Novita' kan du skapa robusta, vintergröna häckar. 'Novita' lämpar sig utmärkt för såväl låga som för höga häckar. Denna lagerhägg 'Novita' är 125-150 cm hög och levereras med rotboll.
Visa mer Visa mindre
  • Storbladig Storbladig
  • Snabbväxande Snabbväxande
  • Fruktbärande Fruktbärande
  • Vintergröna häckväxter Vintergröna häckväxter
  • Blommande växt Blommande växt
Maximal bredd i cm
150 - 200
Maximal höjd i cm
250 - 300
Storlek (mäts vid leveranstillfället)
125-150 cm
Växtplats
Skugga, Halvskugga, Full sol
Vinterhärdighet
Vinterhärdig
Typ av rötter
Klump
Kvalitet
Extra kvalitet
Antal per löpmeter
2
Bladfärg
Grönt
Giftig
Ja
Tillväxt per år i cm
25 - 50
Växtsätt
Buskigt, Upprätt
Latinskt namn
Prunus laurocerasus 'Novita'
Produktegenskaper
Vintergröna häckväxter, Snabbväxande, Storbladig, Blommande växt, Fruktbärande
Minsta försäljningsenhet
10
  • 10+ 377,90 kr
  • 15+ 356,00 kr
  • 50+ 333,90 kr
  • 100+ 320,00 kr

Product Info

Lagerhäggen 'Novita' (Prunus laurocerasus 'Novita') är en vintergrön häckväxt som kännetecknas av stora, glänsande blad. Denna robusta häckväxt är ett bra val ifall du vill anlägga en vacker, avgränsande häck. 'Novita' trivs nämligen i alla planteringslägen och tål så gott som alla jordtyper utmärkt. Dessutom är den lättskött och tål beskärning utmärkt. Det är möjligt att anlägga såväl låga som höga häckar med denna eleganta och ståtliga häckväxt. Försäkra dig om att du planterar den i väldränerad jord så kommer du att kunna njuta av en sikttät häck inom nolltid. 'Novita' är nämligen en relativt snabbväxande häckväxt. Denna lagerhägg 'Novita' är 125-150 cm hög och levereras med rotboll.

Varför anses lagerhäggen 'Novita' vara en vacker häckväxt?

Om du frågar den genomsnittliga trädgårdsmästaren vad han eller hon har att säga om utseendet hos lagerhäggen 'Novita', är det sannolikt att häckens lövverk kommer på tal med en gång. Många av de andra vintergröna häckväxterna i vårt sortiment kännetecknas av ett relativt blygsamt lövverk som resulterar i en relativt formell häck. Till skillnad från detta har lagerhäggen stora, avlånga blad. Detta innebär att en lagerhägg har ett lite mer informellt och avslappnat utseende. Detta är rätt ovanligt vad beträffar insynsskyddande häckar, men eftersom grenarna på lagerhäggen 'Novita' växer väldigt tätt och dess blad stannar kvar på grenarna året runt, är en lagerhäggshäck som denna ett idealiskt val om du vill hålla tillbaka nyfikna blickar.

En annan fördel med lagerhäggen 'Novita' är att den växer snabbt, vilket innebär att det inte tar länge innan den blir tillräckligt hög för att fungera som en sikttät häck, trots att den samtidigt är väldigt lättskött. Detta har också att göra med häckens växtsätt. Du behöver nämligen inte hålla på med att beskära den i all oändlighet för att få till stånd en stram och rak lagerhäggshäck. Detta skulle i själva verket motverka häckens dekorativa utseende, som till en stor del beror på de stora bladen. Genom att beskära häcken en eller två gånger om året, med hjälp av en beskärningssax eller trädgårdssax, säkerställer du att din lagerhäggshäck förblir tät och vacker. Om du anser att häcken plötsligt har blivit alltför stor kan du också ge den en grövre beskärning. Tack vare dess snabba tillväxt kommer den snabbt att återhämta sig och nå den önskade höjden på nolltid.

Hur skiljer sig lagerhäggen 'Novita' från andra häckväxter?

Vid första anblick verkar det inte finnas många skillnader mellan lagerhäggen 'Novita' och lagerhäggen 'Rotundifolia', som är en annan populär lagerhäggssort. Lagerhäggen 'Novita' är dock avsevärt mer resistent mot vissa sorters svampsjukdomar och är dessutom en aning mer vinterhärdig. Således är lagerhäggen 'Novita' ett idealiskt val för anläggandet av en stor lagerhäggshäck om sträng kyla och svampsjukdomar förekommer i din omgivning. Denna robusta lagerhäggssort tål dessutom att utsättas för relativt torr jord eller förorenad luft utan svårigheter, vilket är en fördel om du till exempel bor längs med en trafikerad väg eller i en storstad.

Visa mer Visa mindre
Vi hittade andra produkter du kanske gillar!