Jämför produkter
  1. Radera den här artikeln
Lägg till flera produkter i jämförelsen Jämför
Du har inga artiklar att jämföra.

Lagerhägg 'Novita' Klump 100-125 cm Extra kvalitet

Prunus laurocerasus 'Novita'
10% Rabatt I kundvagnen
264,20 kr
Tillgänglig

Product Info

Lagerhäggen 'Novita' är en kraftig häckväxt som trivs så gott som överallt. Den är vinterhärdig och trivs i upp till zon III. Denna lagerhägg 'Novita' är 100-125 cm hög och levereras med rotboll.
Visa mer Visa mindre
  • Blommande växt Blommande växt
  • Storbladig Storbladig
  • Snabbväxande Snabbväxande
  • Fruktbärande Fruktbärande
  • Vintergröna häckväxter Vintergröna häckväxter
Maximal bredd i cm
150 - 200
Maximal höjd i cm
250 - 300
Storlek (mäts vid leveranstillfället)
100-125 cm
Växtplats
Skugga, Halvskugga, Full sol
Vinterhärdighet
Vinterhärdig
Typ av rötter
Klump
Kvalitet
Extra kvalitet
Antal per löpmeter
2
Bladfärg
Grönt
Giftig
Ja
Tillväxt per år i cm
25 - 50
Växtsätt
Buskigt, Upprätt
Latinskt namn
Prunus laurocerasus 'Novita'
Produktegenskaper
Vintergröna häckväxter, Snabbväxande, Storbladig, Blommande växt, Fruktbärande
Minsta försäljningsenhet
10
  • 10+ 264,20 kr
  • 15+ 236,20 kr
  • 50+ 222,10 kr
  • 200+ 204,70 kr

Product Info

Med lagerhägg 'Novita' (Prunus laurocerasus 'Novita') kan du skapa robusta och ståtliga häckar. 'Novita' kännetecknas av en relativt snabb tillväxt, och de stora bladen bidrar till att du snabbt kommer kunna njuta av en fullständigt sikttät häck. Vidare tål 'Novita' beskärning utmärkt och är dessutom lättskött. Den trivs i alla planteringlägen och så gott som alla jordtyper, men säkerställ att jorden är väldränerad innan du planterar den. För övrigt lämpar 'Novita' sig för såväl låga som för höga häckar. Denna lagerhägg 'Novita' är 100-125 cm hög och levereras med rotboll.

Lagerhäggen 'Novita': en idealisk häckväxt för en lättskött, insynsskyddande häck

En fördel med lagerhäggssorter såsom lagerhäggen 'Novita' är att dess stora blad och täta förgrening gör att det inte är möjligt att se genom häcken. Detta gör 'Novita' till en idealisk häckväxt för anläggandet av insynsskyddande häckar. Vissa trädgårdsmästare kanske inte förväntar sig detta, eftersom sikttäta häckar vanligtvis är strama, gröna "trädgårdsmurar". Lagerhäggen 'Novita' har ett betydligt naturligare och mer lekfullt växtsätt, vilket gör att den till utseendet skiljer sig märkbart från traditionella insynsskyddande häckväxter, även om den är minst lika kompetent i detta avseende. Detta beror naturligtvis delvis på att lagerhäggen 'Novita' är en vintergrön häckväxt som snabbt blir tillräckligt hög för att hålla tillbaka nyfikna blickar. Dessa 1 till 1,25 meter höga plantor kommer att nå denna höjd inom två till tre år.

Lagerhäggen 'Novita' växer mellan 40 centimeter och en halv meter per år, så dessa lagerhäggar är i själva verket relativt snabbväxande häckväxter. Vanligtvis måste man beskära snabbväxande häckväxter rätt ofta, men lagerhäggen 'Novita' klarar sig de facto med en beskärning per år. Beskär den helst i början av våren. Om du vill ge din lagerhäggshäck ett lite stramare och mer formellt utseende kan du beskära den en gång till i slutet av sommaren, men detta är inte nödvändigt. Använd alltid små beskärningsverktyg för detta ändamål, till exempel trädgårdssaxar eller beskärningssaxar. Om du använder en stor häcktrimmer riskerar du att skada de dekorativa bladen.

Var kan jag plantera min lagerhägg 'Novita'?

Lagerhäggen 'Novita' kan i själva verket planteras nästan var som helst. Så länge du tar hänsyn till att dess rötter inte ska stå i blöt alltför länge, är det möjligt att plantera den så gott som var som helst, i såväl soliga som skuggiga lägen. Undvik dock att plantera den i jord som är väldigt rik på kalk, detta trots att lagerhäggen 'Novita' i själva verket tål kalkhaltig jord jämförelsevis bättre än många andra häckväxter. För övrigt är lagerhäggen 'Novita' en robust häckväxt, den tål omständigheter som andra häckväxter ofta har svårt med utan problem, såsom relativt torr jord eller en förorenad miljö.

Visa mer Visa mindre
Vi hittade andra produkter du kanske gillar!