Jämför produkter
  1. Radera den här artikeln
Lägg till flera produkter i jämförelsen Jämför
Du har inga artiklar att jämföra.

Lagerhägg 'Etna' Klump 80-100 cm Extra kvalitet

Prunus laurocerasus 'Etna'
10% Rabatt I kundvagnen
346,80 kr
Tillgänglig

Product Info

Lagerhäggen 'Etna' är en lättklippt och lättskött, vintergrön häckväxt. 'Etna' är ett idealiskt val ifall du vill anlägga en insynsskyddande häck som är vacker till utseendet. Denna lagerhägg 'Etna' är 80-100 cm hög och levereras med rotboll.
Visa mer Visa mindre
  • Kompakt tillväxt Kompakt tillväxt
  • Lämplig som hög häck Lämplig som hög häck
  • Vintergröna häckväxter Vintergröna häckväxter
Maximal bredd i cm
300 - 400
Maximal höjd i cm
200 - 250
Storlek (mäts vid leveranstillfället)
80-100 cm
Växtplats
Skugga, Halvskugga, Full sol
Vinterhärdighet
Vinterhärdig
Typ av rötter
Klump
Kvalitet
Extra kvalitet
Antal per löpmeter
3
Bladfärg
Grönt
Giftig
Ja
Tillväxt per år i cm
25 - 50
Växtsätt
Upprätt
Latinskt namn
Prunus laurocerasus 'Etna'
Produktegenskaper
Vintergröna häckväxter, Kompakt tillväxt, Lämplig som hög häck
Minsta försäljningsenhet
10
  • 10+ 346,80 kr
  • 15+ 335,80 kr
  • 50+ 290,50 kr
  • 100+ 277,60 kr

Product Info

Lagerhägg 'Etna' (Prunus laurocerasus 'Etna') är en vintergrön häckväxt och ett bra val ifall man vill anlägga en vacker häck som kan bli upp till 200 cm hög. 'Etna' pryds av glänsande, mörkgröna blad. Vidare har den ett ståtligt, men samtidigt luxuöst utseende. För övrigt är detta en lättskött och lättklippt häckväxt. En häck som består av 'Etna' garanterar dig integritet i trädgården året runt. Denna häckväxt trivs i så gott som alla jordtyper, men undvik dock blöt jord. Denna lagerhägg 'Etna' är 80-100 cm hög och levereras med rotboll.

Den perfekta kombinationen av luxuöst och informellt

Med sina glänsande blad och sitt naturliga växtsätt är en lagerhägg en perfekt kombination av luxuöst och informellt. Somliga trädgårdsmästare föredrar lagerhäggar som ser lite formellare ut än lagerhäggar i allmänhet, i vilket fall lagerhäggen 'Etna' är ett idealiskt val. Den växer nämligen bara med ca 30 cm per år, vilket är relativt långsamt för att vara en lagerhägg och således innebär att du lättare kan begränsa häckens tillväxt efter behag. Lagerhäggen 'Etna' har också mindre blad än andra lagerhäggssorter, och tack vare deras rundare form är bladens tillväxt också lättare att kontrollera. På så sätt kan du säkerställa att inga avlånga blad sticker ut ur din omsorgsfullt beskurna lagerhäggshäck, vilket tenderar att hända med andra lagerhäggssorter.

Häckväxter som växer långsamt förblir ofta lägre än snabbväxande häckväxter, något som även stämmer in på lagerhäggen 'Etna'. Trots detta blir denna lagerhäggssort anmärkningsvärt högre än lagerhäggssorterna 'Otto Luyken' och 'Zabeliana', och så länge du har tålamod och beskär den noggrant kan den bli tillräckligt hög för att användas som insynsskyddande häck. 'Etna' är en lämplig häckväxt för detta ändamål också med tanke på att den är städsegrön och har tätt växande grenar. Lagerhäggen 'Etna' används dock allt som oftast för att anlägga ungefär en och en halv meter höga, dekorativa häckar.

En robust och lättskött lagerhäggshäck

Om du vill anlägga en lagerhäggshäck i trädgården rekommenderar vi att du gräver upp en planteringsfåra i trädgården så kort tid som möjligt innan leveranstillfället, så att du så snabbt som möjligt efter leveransen kan plantera dina nya häckväxter. Denna lättskötta häckväxt trivs i så gott som alla väldränerade jordtyper, men undvik dock att plantera den i väldigt kalkrik jord. Den trivs lika bra i ett soligt som ett skuggigt läge och du behöver inte oroa dig för omständigheter såsom frost, torka eller förorenad luft, eftersom lagerhäggen 'Etna' tål ovannämnda omständigheter häpnadsväckande bra. 'Etna' är nämligen en vinterhärdig häckväxt som i själva verket tål temperaturer ända ned till -27°C, vilket är en viktig fördel om du vill anlägga en lagerhäggshäck i svenska väderförhållanden.

Visa mer Visa mindre