Jämför produkter
  1. Radera den här artikeln
Lägg till flera produkter i jämförelsen Jämför
Du har inga artiklar att jämföra.

Lagerhägg 'Etna' Klump 175-200 cm Extra kvalitet

Prunus laurocerasus 'Etna'
10% Rabatt I kundvagnen
1 374,20 kr
Tillgänglig

Product Info

Lagerhägg 'Etna' är en vintergrön häckväxt som kännetecknas av ett kompakt växtsätt. Denna häckväxt är ytterst vinterhärdig, den tål nämligen temperaturer ned till -27°C. Denna lagerhägg 'Etna' är 175-200 cm hög och levereras med rotboll.
Visa mer Visa mindre
  • Kompakt tillväxt Kompakt tillväxt
  • Lämplig som hög häck Lämplig som hög häck
  • Vintergröna häckväxter Vintergröna häckväxter
Maximal bredd i cm
300 - 400
Maximal höjd i cm
200 - 250
Storlek (mäts vid leveranstillfället)
175-200 cm
Växtplats
Skugga, Halvskugga, Full sol
Vinterhärdighet
Vinterhärdig
Typ av rötter
Klump
Kvalitet
Extra kvalitet
Antal per löpmeter
1.5
Bladfärg
Grönt
Giftig
Ja
Tillväxt per år i cm
25 - 50
Växtsätt
Upprätt
Latinskt namn
Prunus laurocerasus 'Etna'
Produktegenskaper
Vintergröna häckväxter, Kompakt tillväxt, Lämplig som hög häck
Minsta försäljningsenhet
5
  • 5+ 1 374,20 kr
  • 10+ 1 338,00 kr
  • 30+ 1 235,50 kr
  • 50+ 1 155,30 kr

Product Info

Lagerhägg 'Etna' är en väldigt omtyckt häckväxt. Detta beror delvis på att denna vintergröna häckväxt är väldigt robust och trivs så gott som var som helst. Det spelar exempelvis ingen roll ifall du planterar den i ett soligt eller skuggigt läge. Undvik dock att plantera den i blöt jord. Lagerhäggen 'Etna' lämpar sig för att skapa upp till 200 cm höga häckar. För övrigt är detta en lättklippt häckväxt som tål beskärning väl. 'Etna' är även ytterst vinterhärdig, den tål nämligen temperaturer ned till -27°C. Denna lagerhägg 'Etna' är 175-200 cm hög och levereras med rotboll.

En lagerhägg med ett relativt blygsamt utseende

Lagerhäggen 'Etna' används ofta för att anlägga upp till 1,50 meter höga häckar. Den kan dock bli mycket högre än det, något som dessa 1,75 till 2 meter höga plantor med rotklump är ett lysande exempel på. Således är dessa exemplar ett idealiskt val om du vill anlägga en insynsskyddande häck som består av lagerhäggen 'Etna'. Lagerhäggar är nämligen städsegröna och välförgrenade häckväxter, som egentligen bara ser en aning annorlunda ut än de flesta andra häckväxter som används för att anlägga insynsskyddande häckar. Många trädgårdsmästare föredrar nämligen mer formella häckar, såsom barrträdshäckar, medan lagerhäggen är en häckväxt som i själva verket ser vackrare ut om den får växa på ett naturligt och mer avslappnat sätt.

Lagerhäggshäckar som består av lagerhäggen 'Etna' är dock i detta avseende relativt formella till utseendet om man jämför den med andra lagerhäggssorter. Detta beror delvis på att lagerhäggen 'Etna' har relativt små och runda blad, vilket gör att den inte blir lika bred och således har ett mer blygsamt utseende än andra lagerhäggssorter. Du behöver inte ens beskära den särskilt ofta ifall du vill åstadkomma en relativt formell lagerhäggshäck. Lagerhäggen 'Etna' växer nämligen relativt långsamt, bara ca 30 cm per år, vilket är betydligt långsammare än lagerhäggssorterna 'Rotundifolia' eller 'Novita'. En beskärning årligen är således tillräckligt för att den ska må bra. Eftersom lagerhäggen 'Etna' har en relativt blygsam blomning är det dessutom möjligt att beskära den när som helst mellan mars och september.

Lagerhäggen 'Etna' erbjuder mycket flexibilitet

Vi rekommenderar att du planterar din lagerhäggshäck i väldränerad jord, något som även stämmer in på lagerhäggen 'Etna'. För övrigt är den inte kräsen vad beträffar jordtyper, förutom att jorden inte får vara väldigt rik på kalk. Lagerhäggen 'Etna' är också en mycket flexibel häckväxt vad beträffar planteringsläge. Den trivs till exempel lika bra i skuggiga lägen som i fullt gassande solljus. Således är det till och med möjligt att anlägga denna lagerhäggshäck nära en kraftigt trafikerad väg. Lagerhäggen 'Etna' är också ytterst vinterhärdig, den tål temperaturer ned till -27°C utan problem, vilket är en viktig fördel om du vill anlägga en häck på våra breddgrader.

Visa mer Visa mindre