Jämför produkter
  1. Radera den här artikeln
Lägg till flera produkter i jämförelsen Jämför
Du har inga artiklar att jämföra.

Lagerhägg 'Elly'® Klump 125-150 cm

Prunus laurocerasus 'Elly'®
10% Rabatt I kundvagnen
649,90 kr
Tillgänglig

Product Info

Lagerhägg 'Elly' är en idealisk häckväxt för informella integritetshäckar. Denna vintergröna häckväxt har ett kompakt och upprätt växtsätt. Dessa häckväxter levereras med rotboll och är 125 till 150 centimeter höga.
Visa mer Visa mindre
  • Kompakt tillväxt Kompakt tillväxt
  • Upprättväxande Upprättväxande
  • Vintergröna häckväxter Vintergröna häckväxter
  • Ytterst vinterhärdig Ytterst vinterhärdig
Maximal bredd i cm
150 - 200
Maximal höjd i cm
250 - 300
Produktdetaljer
-
Storlek (mäts vid leveranstillfället)
125-150 cm
Växtplats
Skugga, Halvskugga, Full sol
Vinterhärdighet
Bra
Typ av rötter
Klump
Kvalitet
Normal kvalitet
Antal per löpmeter
2
Bladfärg
Mörkgrönt
Giftig
Ja
Tillväxt per år i cm
20 - 30
Växtsätt
Upprätt
Latinskt namn
Prunus laurocerasus 'Elly'®
Produktegenskaper
Vintergröna häckväxter, Ytterst vinterhärdig, Kompakt tillväxt, Upprättväxande
Minsta försäljningsenhet
10
  • 10+ 649,90 kr
  • 15+ 625,70 kr
  • 50+ 571,20 kr
  • 200+ 546,60 kr

Product Info

Lagerhäggen 'Elly' förblir smal, till skillnad från många andra lagerhäggshäckar. Detta beror på att grenarna har ett upprätt växtsätt. Således är lagerhäggen 'Elly' ett särskilt bra alternativ för insynsskyddande häckar i mindre trädgårdar. Trots detta har även Prunus laurocerasus 'Elly' det glädjande, informella utseendet som kännetecknar lagerhäggshäckar i allmänhet. Denna lagerhägg växer ca 40 till 50 centimeter per år. Beskär 'Elly' minst två gånger per år, och använd häcksax så att du inte skadar de vackra, glänsande bladen. Dessa vintergröna häckväxter levereras med rotboll och och är 125 till 150 centimeter höga vid leveranstillfället.

Fördelar med lagerhäggen 'Elly'

Inom loppet av ett eller två år kommer dessa häckväxter att bli tillräckligt höga för en iögonfallande, informell och sikttät häck. Grenarna på lagerhäggen 'Elly' växer tätt inpå varandra och eftersom den behåller sina blad året runt förblir den insynsskyddande under hela året. Häckens blad glänser dessutom vackert. De flesta häckväxter som används för anläggandet av insynsskyddande häckar ser bäst ut i stramklippta häckar, men lagerhäggen 'Elly' är ett undantag i detta avseende. Det lönar sig att ge häckens blad tillräckligt med utrymme i trädgården, på så sätt säkerställer de glänsande bladen inte bara att häcken förblir sikttät, utan också att häcken förblir möjligast vacker.

Ett problem som många trädgårdsmästare stöter på är bristen på utrymme i trädgården. Lagerhäggen 'Elly' är dock en lösning på detta problem. Denna lagerhägg har nämligen kultiverats på ett sätt som gör att den förblir smalare än till exempel lagerhäggen 'Rotundifolia' eller lagerhäggen 'Novita'. Således är lagerhäggen 'Elly' en idealisk häckväxt för relativt små trädgårdar. Detta innebär bland annat att den är ett bra val för trädgårdar som är belägna i storstäder, vilket också delvis beror på att den tål förorenad jord och luft utmärkt. Du behöver inte heller oroa dig om din trädgård präglas av skugga under en stor del av dagen, lagerhäggen 'Elly' trivs nämligen utmärkt i såväl soliga som skuggiga lägen.

Skötsel av lagerhäggen 'Elly'

Efter planterandet är det viktigt att du vattnar lagerhäggen 'Elly' regelbundet, även om dessa häckväxter inte i första taget kommer att ta skada ens av långvariga perioder av torka. I en rymlig trädgård behöver du inte beskära lagerhäggen 'Elly' oftare än en gång per år, när som helst mellan mars och början av september. Om du har en mindre trädgård rekommenderar vi att du beskär häcken två gånger per år inom samma tidsperiod. På så sätt kan du säkerställa att häcken förblir relativt smal. Använd dig av en beskärningssax eller trädgårdssax för detta ändamål, och beskär ebart de grenar som sticker ut för långt ur häcken.

Visa mer Visa mindre