Jämför produkter
  1. Radera den här artikeln
Lägg till flera produkter i jämförelsen Jämför
Du har inga artiklar att jämföra.

Lagerhägg 'Elly'® Klump 100-125 cm

Prunus laurocerasus 'Elly'®
10% Rabatt I kundvagnen
465,10 kr
Tillgänglig

Product Info

Lagerhäggen 'Elly' är smalare än de flesta andra lagerhäggshäckar, och är därför mer lämpad för mindre trädgårdar. Dessutom är 'Elly' vintergrön och kompakt. Dessa 100 till 125 centimeter höga plantor levereras med rotboll.
Visa mer Visa mindre
  • Kompakt tillväxt Kompakt tillväxt
  • Upprättväxande Upprättväxande
  • Vintergröna häckväxter Vintergröna häckväxter
  • Ytterst vinterhärdig Ytterst vinterhärdig
Maximal bredd i cm
150 - 200
Maximal höjd i cm
250 - 300
Produktdetaljer
-
Storlek (mäts vid leveranstillfället)
100-125 cm
Växtplats
Skugga, Halvskugga, Full sol
Vinterhärdighet
Bra
Typ av rötter
Klump
Kvalitet
Normal kvalitet
Antal per löpmeter
2.5
Bladfärg
Mörkgrönt
Giftig
Ja
Tillväxt per år i cm
20 - 30
Växtsätt
Upprätt
Latinskt namn
Prunus laurocerasus 'Elly'®
Produktegenskaper
Vintergröna häckväxter, Ytterst vinterhärdig, Kompakt tillväxt, Upprättväxande
Minsta försäljningsenhet
10
  • 10+ 465,10 kr
  • 15+ 412,80 kr
  • 50+ 338,60 kr
  • 200+ 329,80 kr

Product Info

Lagerhäggen 'Elly' är den perfekta växten om du vill ha en elegant och informell lagerhäggshäck, men inte har utrymme i trädgården för de bredare sorterna. Grenarna på Prunus laurocerasus 'Elly' växer upprätt, vilket innebär att denna lagerhägg är smalare än de flesta andra lagerhäggar. Dessutom är lagerhäggen en vintergrön häckväxt, så den lämpar sig utmärkt för insynsskyddande häckar. Dessa 100 till 125 centimeter höga plantor levereras med rotboll. 'Elly' växer omkring 40 till 50 centimeter årligen, så det lönar sig att klippa den minst två gånger per år. Använd dig av häcksax så att du inte skadar de vackra, glänsande bladen.

Varför välja lagerhäggen 'Elly'?

Lagerhäggar är populära häckväxter bland trädgårdsmästare som önskar mer avskildhet i trädgården, men som samtidigt föredrar häckar som inte är fullständigt strama. Detta beror på att lagerhäggen är städsegrön, dekorativ och växer relativt snabbt. På grund av dess stora blad är det inte lätt att hålla lagerhäggen 'Elly' stramklippt, men detta skulle i själva verket bara motverka häckens utseende. I övrigt kännetecknas bladen av en vackert glänsande ovansida, vilket är typiskt för lagerhäggar i allmänhet. Lagerhäggen 'Elly' är en idealisk häckväxt för trädgårdar som är för små för lagerhäggssorter såsom 'Rotundifolia', med rätt skötsel blir denna lagerhäggshäck nämligen inte mer än 80 till 90 centimeter bred.

En annan fördel med lagerhäggar är att de trivs så gott som överallt. Detta gäller också i storstäder, där trädgårdar ofta är mycket mindre än på landsbygden och ofta präglas av luftföroreningar som utgör ett problem för många häckväxter. Lagerhäggen 'Elly' tål i själva verket förorenad luft utan svårigheter. Därtill tål den också andra omständigheter som många häckväxter har svårt med, såsom skuggiga platser. Lagerhäggen 'Elly' är inte någon kräsen häckväxt i detta avseende; den trivs utmärkt i såväl sol som i skugga. Undvik dock kalkhaltig jord eller jord som inte är väldränerad, precis som så många andra häckväxter tål lagerhäggen 'Elly' inte jord som förblir blöt.

En bra start för lagerhäggen 'Elly'

I och med att du slutför din beställning kan du ange vilken vecka du vill att plantorna till din nya lagerhäggshäck skall levereras hem till dig. Vi kommer sedan att kontakta dig under själva leveransveckan och meddela dig exakt när växterna anländer. Vi rekommenderar att du förbereder dig på detta genom att gräva upp en planteringsfåra i trädgården och avlägsna allt ogräs som befinner sig i närheten av den plats där häcken kommer att stå. På så sätt kan du plantera växterna så fort som möjligt efter att de har anlänt, medan du samtidigt säkerställer att de får en bra start i din trädgård.

Visa mer Visa mindre