Jämför produkter
  1. Radera den här artikeln
Lägg till flera produkter i jämförelsen Jämför
Du har inga artiklar att jämföra.

Lagerhägg 'Caucasica' Klump 175-200 cm Extra kvalitet

Prunus laurocerasus 'Caucasica'
10% Rabatt I kundvagnen
783,40 kr
Tillgänglig

Product Info

Lagerhägg ‘Caucasica’
Visa mer Visa mindre
  • Vintergröna häckväxter Vintergröna häckväxter
  • Lämplig för små trädgårdar Lämplig för små trädgårdar
  • Lättklippt Lättklippt
  • Snabbväxande Snabbväxande
Maximal bredd i cm
250 - 300
Maximal höjd i cm
400 - 500
Storlek (mäts vid leveranstillfället)
175-200 cm
Växtplats
Skugga, Halvskugga, Full sol
Vinterhärdighet
Bra
Typ av rötter
Klump
Kvalitet
Extra kvalitet
Antal per löpmeter
2
Bladfärg
Grönt
Giftig
Ja
Tillväxt per år i cm
25 - 50
Växtsätt
Upprätt
Latinskt namn
Prunus laurocerasus 'Caucasica'
Produktegenskaper
Vintergröna häckväxter, Snabbväxande, Lämplig för små trädgårdar, Lättklippt
Minsta försäljningsenhet
5
  • 5+ 783,40 kr
  • 15+ 726,40 kr
  • 30+ 653,90 kr
  • 50+ 637,00 kr

Product Info

Lagerhäggen 'Caucasica' — en dekorativ och sikttät häckväxt

Lagerhäggen 'Caucasica' är en häckväxt vars blomning ytterligare främjar häckens informella utseende. Varje år runt maj får lagerhäggen 'Caucasica' talrika små blomklasar som gör din trädgård lite mer unik. Blommorna gör din trädgård lite mer färggrann, men gör samtidigt också häcken mer intressant för insekterna i din omgivning eftersom blommorna utgör en viktig näringskälla för dem. Lagerhäggen 'Caucasica' är inte den rikligast blommande lagerhäggssorten — det är nämligen lagerhäggen 'Herbergii' — men många trädgårdsmästare anser trots detta att denna lagerhäggssort är stiligare, just på grund av den lite mer subtila blomningen.

Lagerhäggen 'Caucasica' har dock mycket mer att erbjuda än enbart sin blomning. Såsom med alla andra sorters körsbärslager kommer även denna sort att locka till sig uppmärksamhet med sina glänsande blad som är relativt stora. Dessa avlånga blad, i kombination med faktumet att lagerhäggen 'Caucasica' präglas av en välförgrenad tillväxt, säkerställer att din lagerhäggshäck är fullständigt sikttät. Dessa 1,75 till 2 meter höga häckväxter är nästan omedelbart tillräckligt höga för tillämpas som en insynsskyddande häck. När du väl har planterat och beskurit dessa lagerhäggar kommer ingen att kunna se över eller genom din nya och vackra lagerhäggshäck.

En idealisk, hög lagerhäggshäck för mindre trädgårdar

Lagerhäggar är väldigt omtyckta, inte minst på grund av sitt informella växtsätt. Vad beträffar små trädgårdar kan detta vara problematiskt eftersom lagerhäggarnas bladverk ofta tar upp en hel del utrymme i trädgården. Lagerhäggen 'Caucasica' är i detta avseende ett undantag, eftersom den präglas av en mer upprättgående tillväxt än många andra lagerhäggssorter. Detta innebär att din lagerhäggshäck förblir lite smalare, och på så sätt också ryms i trädgårdar som är lite mindre till storleken. Detta är till och med möjligt ifall din trädgård ligger längs en huvudväg i en stor stad, eftersom lagerhäggen 'Caucasica' tål förorenad luft exceptionellt bra.

Visa mer Visa mindre
Vi hittade andra produkter du kanske gillar!