Jämför produkter
  1. Radera den här artikeln
Lägg till flera produkter i jämförelsen Jämför
Du har inga artiklar att jämföra.

Lagerhägg 'Caucasica' Klump 100-125 cm

Prunus laurocerasus 'Caucasica'
10% Rabatt I kundvagnen
265,60 kr
Tillgänglig

Product Info

Lagerhäggen 'Caucasica' är ett bra val ifall du vill skapa en insynsskyddande häck som samtidigt är väldigt dekorativ. Dessa 1-1,25 meter höga plantor levereras i kruka, vilket innebär att du inte behöver plantera om växterna omedelbart.
Visa mer Visa mindre
  • Lämplig för små trädgårdar Lämplig för små trädgårdar
  • Lättklippt Lättklippt
  • Snabbväxande Snabbväxande
  • Vintergröna häckväxter Vintergröna häckväxter
Maximal bredd i cm
250 - 300
Maximal höjd i cm
400 - 500
Storlek (mäts vid leveranstillfället)
100-125 cm
Växtplats
Skugga, Halvskugga, Full sol
Vinterhärdighet
Bra
Typ av rötter
Klump
Kvalitet
Normal kvalitet
Antal per löpmeter
2
Bladfärg
Grönt
Giftig
Ja
Tillväxt per år i cm
25 - 50
Växtsätt
Upprätt
Latinskt namn
Prunus laurocerasus 'Caucasica'
Produktegenskaper
Vintergröna häckväxter, Snabbväxande, Lämplig för små trädgårdar, Lättklippt
Minsta försäljningsenhet
10
  • 10+ 265,60 kr
  • 15+ 243,10 kr
  • 50+ 210,70 kr
  • 200+ 202,50 kr

Product Info

Lagerhäggen 'Caucasica' är en av få häckväxter som kan anskaffas som lite lägre plantor även om du slutligen vill skapa en hög, insynsskyddande häck. Med en genomsnittlig årlig tillväxt på upp till 50 centimeter dröjer det inte särskilt länge innan Prunus laurocerasus 'Caucasica' nått den önskade höjden. Om du föredrar att hålla den lite lägre kan du lätt åstadkomma detta genom att beskära den minst två gånger per år. Således lämpar sig denna vintergröna häckväxt även för medelhöga häckar, exempelvis i främre delen av trädgården. Dessa plantor är 100-125 centimeter höga och levereras i kruka.

Lagerhägg 'Caucasica' jämfört med andra lagerhäggssorter

Lagerhäggen 'Caucasica' har många goda egenskaper gemensamt med andra sorters körsbärslager. Dessa häckväxter har till exempel blad som är väldigt utmärkande för just dessa häckväxter. Bladen är avlånga och glänser på ett sätt som egentligen vid sidan om lagerhäggar bara förekommen hos Aukuba. Dessutom har lagerhäggen 'Caucasica' tätt växande grenar och en tillväxthastighet på cirka 40 till 50 centimeter per år. Således tar det inte länge innan dessa unga, 1-1,25 meter höga växter har vuxit till en hög, insynsskyddande häck. Lagerhäggen 'Caucasica' behöver i själva verket bara ett eller två år för att detta ska ske.

Det finns dock också skillnader mellan de olika häckväxterna. Lagerhäggen 'Caucasica' är till exempel en av få lagerhäggssorter vars blomning är tydligt synlig. Dess blomklasar är inte stora, men de uppenbarar sig i så stora mängder att din häck säkerligen kommer att locka till sig uppmärksamhet. Detta gäller inte bara grannar och förbipasserande; även fjärilar, bin och andra insekter gillar att besöka häcken, bland annat för att kunna njuta av blommornas nektar. Dessutom förblir en lagerhäggshäck som består av lagerhäggen 'Caucasica' relativt smal för en häck med så stora blad. Detta beror på den upprättgående tillväxten, som annars endast återfinns hos lagerhäggen 'Genolia'®.

Hur gör man för att lagerhäggen 'Caucasica' ska trivas i trädgården?

Allt du behöver göra om du vill plantera en lagerhäggshäck är att se till att jorden är väldränerad och inte innehåller för mycket kalk. För övrigt trivs lagerhäggen 'Caucasica' i själva verket så gott som överallt. Den tål såväl vind, förorenad luft som skugga relativt bra. Om du planterar den i ett soligt läge kommer blommorna dock att bli ännu fler till antalet, något som i själva verket gäller praktiskt taget alla blommande häckväxter. Beskär denna lagerhäggshäck en eller två gånger om året, i början av våren eller mot slutet av sommaren. Om du vill få ut så mycket som möjligt av häckens blomning lönar det sig att vänta ända fram till slutet av maj innan du beskär den.

Visa mer Visa mindre
Vi hittade andra produkter du kanske gillar!