Jämför produkter
  1. Radera den här artikeln
Lägg till flera produkter i jämförelsen Jämför
Du har inga artiklar att jämföra.

Järnek 'Blue Prince' Klump 150-175 cm

Ilex meserveae 'Blue Prince'
10% Rabatt I kundvagnen
723,10 kr
Tillgänglig

Product Info

Järnek 'Blue Prince' har mycket att erbjuda dig och din trädgård. Dessa vintergröna häckväxter är ytterst vinterhärdiga, inbrottsskyddande och kan därtill bidra med insynsskydd i trädgården. Dessa 1,50 till 1,75 meter höga järnekar levereras med rotklump.
Visa mer Visa mindre
  • Lämplig som hög och låg häck Lämplig som hög och låg häck
  • Inbrottsskyddande Inbrottsskyddande
  • Vintergröna häckväxter Vintergröna häckväxter
  • Ytterst vinterhärdig Ytterst vinterhärdig
Maximal bredd i cm
150 - 200
Maximal höjd i cm
250 - 300
Produktdetaljer
-
Storlek (mäts vid leveranstillfället)
150-175 cm
Växtplats
Skugga, Halvskugga, Full sol
Vinterhärdighet
Bra
Typ av rötter
Klump
Kvalitet
Normal kvalitet
Antal per löpmeter
2.5
Bladfärg
Mörkgrönt
Giftig
Nej
Tillväxt per år i cm
10 - 25
Växtsätt
Kägelformad, Upprätt
Latinskt namn
Ilex meserveae 'Blue Prince'
Produktegenskaper
Vintergröna häckväxter, Ytterst vinterhärdig, Lämplig som hög och låg häck, Inbrottsskyddande
Minsta försäljningsenhet
10
Växtzoner
Zon 3, Zon 4, Zon 5
  • 10+ 723,10 kr
  • 15+ 633,30 kr
  • 50+ 580,00 kr
  • 100+ 549,90 kr

Product Info

Järneken 'Blue Prince' (Ilex meserveae 'Blue Prince') är en häckväxt som kan bilda häckar som är såväl insynsskyddande som inbrottsskyddande på samma gång. Först och främst blir dessa städsegröna häckväxter fullständigt sikttäta inom loppet av några år, vilket innebär att de håller tillbaka nyfikna blickar året runt. Dessutom säkerställer de vassa bladkanterna att objudna gäster håller sig på avstånd. Utöver detta är järneken 'Blue Prince' också en ytterst dekorativ häckväxt, tack vare sina glänsande, blågröna blad. Dessa exemplar av järneken 'Blue Prince' är mellan 1,50 och 1,75 meter höga när de levereras hem till dig.

En järnekshäck med ett unikt utseende

Hanvarianter av järnek planteras sällan allena. Deras funktion är ofta att pollinera honplantor, med den påföljd att vackra, röda bär växer fram på de pollinerade växterna på vintern. Järneken 'Blue Prince' lämpar sig också för detta ändamål, den kan nämligen användas för att pollinera järneken 'Blue Maid'. Vissa trädgårdsmästare gillar dock de vackra bladen på järneken 'Blue Prince' så mycket att de inte nödvändigtvis vill anlägga järnekshäckar med bär. Utöver detta präglas järneken 'Blue Prince' av ytterst vackra blad som tack vare sin färg och glans bidrar med prakt i trädgården.

En bra anledning till att välja relativt höga häckväxter är för att åstadkomma mer avskildhet i trädgården. Järneken lämpar sig utmärkt för detta ändamål, även om alla järnekar i vårt sortiment är relativt långsamväxande häckväxter. Detta innebär att du måste ha lite tålamod innan du kan njuta av en hög häck, inte minst eftersom järnekar förblir relativt glesa under de första åren. Om du väljer att plantera dessa 1,50 till 1,75 meter höga exemplar av järneken 'Blue Prince' är du dock redan på god väg, och behöver således inte vänta särskilt länge innan häcken håller tillbaka nyfikna blickar. Genom att beskära häcken regelbundet säkerställer du också att den förgrenar sig ytterligare, vilket leder till att häcken blir allt tätare med tiden.

Järneken 'Blue Prince' är en ytterst lättskött häckväxt

Järneken 'Blue Prince' har mer att erbjuda än enbart ett elegant utseende. Denna järnek är nämligen också väldigt lättskött. Den trivs i så gott som alla jordtyper, förutsatt att jorden är väldränerad. Tung jord som innehåller mycket vatten kan nämligen leda till att växtens rötter börjar ruttna. Vad beträffar planteringsläget är järneken 'Blue Prince' ingen kräsen häckväxt, den trivs utmärkt i såväl soliga som skuggiga lägen. Utöver detta är järneken 'Blue Prince' ytterst vinterhärdig (den tål temperaturer ned till ca -30° C) och behöver bara beskäras en gång om året. Använd dig av handskar när du beskär häcken för att undvika att ta skada av häckens vassa bladkanter.

Visa mer Visa mindre
Vi hittade andra produkter du kanske gillar!