Jämför produkter
  1. Radera den här artikeln
Lägg till flera produkter i jämförelsen Jämför
Du har inga artiklar att jämföra.

Gränspaket “Vandrande Växter”

493,20 kr
Tillgänglig
För dig som helst vill ha en naturlig look i din trädgård har vi satt ihop ett perfekt gränspaket för dig på Häckväxteronline.se; paketet “Vandrande Växter”. Detta paket innehåller ett antal plantor som har en något lösare informell tillväxtvana och en mer eller mindre ‘vandrande’ karaktär, utan att sprida sig vilt. Växterna i en förpackning räcker till för att fylla en yta på cirka 3 kvadratmeter och ett paket består av följande sorter: - 3 x Campanula cochleariifolia = (Dvärgklocka) - 3 x Cardamine pratensis = (Ängsbräsma) - 3 x Digitalis purpurea = (Fingerborgsblomma) - 2 x Gillenia trifoliata = (Gillenia/Trebladspira) - 3 x Lychnis coronaria = (Purpurklätt/Sammetsnejlika) - 3 x Lythrum salicaria = (Fackelblomster) - 3 x Verbena bonariensis = (Jätteverbena) Kantpaket “Vandrande Växter” innehåller olika fleråriga växtarter som blommar i följd från april till november.
Visa mer Visa mindre
  • Blommande växt Blommande växt
  • Lockar till sig insekter Lockar till sig insekter
Växtplats
Halvskugga, Full sol
Typ av rötter
9cm Kruka
Kvalitet
Normal kvalitet
Antal per m2
7
Antal per löpmeter
2.5
Bladfärg
Silver, Grönt
Produktegenskaper
Blommande växt, Lockar till sig insekter
Minsta försäljningsenhet
1

Växtbeskrivning Gränspaket “Vandrande Växter”

Precis som i vårt gränspaket "Prärie" som du också hittar på Häckväxteronline.se, planteras perennerna från gränspaket "Vandrande Växter" på ett mera informellt sätt. Det är därför inte en stram 'engelsk' kant som du kan förvänta dig i din trädgård, endast under det första året står växterna på den exakta platsen där du placerar dem. Året efter börjar plantorna så sig lite hit och dit och komma tillbaka på flera ställen. Dessa unga, frösådda sticklingar är lätta att rensa bort och justerar så att du fortfarande har kontroll över gränsen, men lämna i alla fall kvar några sticklingar eftersom ett antal växter från detta paket är så kallade bienner (dvs två-åriga) och att självså sig är det enda sättet de fortsätter att komma tillbaka i din gräns. Det är främst de följande tre arterna som är avhängiga från detta förökningssätt: Digitalis purpurea (Fingerborgsblomma), Lychnis coronaria (Purpurklätt/Sammetsnejlika) och Verbena bonariensis (Jätteverbena). De andra fyra arterna stannar lite mer på sin plats och har därför inget stort behov att så sig på samma vis.
Den första växten i paketet som börjar blomstra är Cardamine pratensis (Ängsbräsma), dess holländska namn 'Pingstblomma' avslöjar när den som vanligast börjar visa sina ljusrosa blommor. Ängsbräsman följs av Campanula cochleariifolia (Dvärgklocka) som har små ljusblå klockor. Resten av växterna har sin blomning på sommaren såsom t. ex. Lythrum salicaria (Fackelblomster) med rosa upprättstående spikar och slutligen Gillenia trifoliata (Gillenia/Trebladspira) som blommar fram till oktober med otaliga små vita blommor.

Placering och skötse

De flesta av växterna i detta paket föredrar en plats i solen, särskilt Lychnis och Verbena, resten tål även halvskuggan. De är allihopa växter som kommer att växa ganska lätt och som inte ställer för många krav på jorden. Skötseln av denna kant är därför begränsad till att skära bort döda växter eller växtdelar och att rensa överskottet av plantornas nya (frösådda) sticklingar i tid. Lämna dock kvar ett litet antal av dessa sticklingar varje år och du kommer att fortsatt njuta av en varierad gräns med rikt blommande perenner som också gärna besöks av bin och fjärilar.

Visa mer Visa mindre