Jämför produkter
  1. Radera den här artikeln
Lägg till flera produkter i jämförelsen Jämför
Du har inga artiklar att jämföra.

Bredbladig liguster Färdiga häckar 80-100 cm Färdig häck

Ligustrum ovalifolium
1 342,30 kr
Tillgänglig

Product Info

Bredbladig liguster är en halvt vintergrön häckväxt som lämpar sig för anläggandet av olika slags häckar. Dessa 80 till 100 cm höga exemplar av ligustern levereras som färdig häck, vilket innebär att du snabbt kan åstadkomma en vacker häck i trädgården.
Visa mer Visa mindre
  • Populär bland fåglar Populär bland fåglar
  • Halvt städsegrön Halvt städsegrön
  • Fruktbärande Fruktbärande
  • Lättskött Lättskött
Maximal bredd i cm
150 - 200
Maximal höjd i cm
400 - 500
Storlek (mäts vid leveranstillfället)
80-100 cm
Växtplats
Skugga, Halvskugga, Full sol
Vinterhärdighet
Bra
Typ av rötter
I kruka
Kvalitet
Färdig häck
Antal per löpmeter
1
Bladfärg
Grönt
Giftig
Ja
Tillväxt per år i cm
25 - 50
Växtsätt
Upprätt
Latinskt namn
Ligustrum ovalifolium
Produktegenskaper
Lövfällande, Lättskött, Populär bland fåglar, Halvt städsegrön, Fruktbärande
Minsta försäljningsenhet
3
Växtzoner
Zon 2

Product Info

Bredbladig liguster (Ligustrum ovalifolium) är en vacker häckväxt som lämpar sig utmärkt för anläggandet av olika slags häckar. Trots sitt namn kännetecknas den av relativt små löv som gör den till en idealisk häckväxt för strama och formella häckar, men du kan också låta den växa mer naturligt. Tack vare dess relativt snabba tillväxt kan du snabbt åstadkomma höga ligusterhäckar med bredbladig liguster, men den tål också beskärning väl och lämpar sig således även för låga häckar. Bredbladig liguster är i övrigt en halvt vintergrön häckväxt. Vill du omedelbart anlägga en vacker ligusterhäck i trädgården? I så fall rekommenderar vi att du överväger dessa 80 till 100 centimeter höga exemplar av bredbladig liguster som färdig häck.

Bredbladig liguster är en stark växt

Att bredbladig liguster är halvt vintergrön innebär att den oftast behåller sina blad året runt. Till skillnad från en bokhäck kommer en ligusterhäck vanligtvis också att förbli grön. Under stränga vintrar kan det dock hända att bredbladig liguster fäller en del av, eller alla sina blad. Ju kallare det blir, desto fler blad fäller den. Du behöver dock inte oroa dig om detta skulle ske, ligustrar är nämligen ytterst robusta häckväxter, vilket innebär att också din bredbladiga liguster kommer att återhämta sig på våren genom att skjuta nya skott och få vackra gröna blad.

Det faktum att bredbladig liguster är så robust, har i kombination med växtens mångsidighet lett till att den har blivit en av de mest populära häckväxterna i vår del av världen. Ligusterhäckar tål nämligen förorenad luft utmärkt, och har inget emot kalkhaltig eller näringsfattig jord, som dessvärre utgör ett problem för många andra häckväxter. Vi rekommenderar att du planterar din ligusterhäck på en solig plats för att uppnå bästa möjliga resultat, även om den också växer bra i halvskuggiga lägen. Om din ligusterhäck däremot står i ett väldigt skuggigt läge kommer detta att leda till att häcken inte blir lika vacker som i ett soligt läge. Säkerställ att planteringsjorden är väldränerad, så att växternas rötter inte står i alltför blöt jord.

Plantering och skötsel av bredbladig liguster som färdig häck

Dina exemplar av bredbladig liguster som färdig häck levereras med kartongförpackningar runt rötterna. Låt kartongförpackningarna vara kvar när du planterar dessa en meter breda häckelement bredvid varandra i planteringsfåran. Fåran bör vara så djup att den översta kanten av kartongen nätt och jämnt sitter under jordytan. Efter detta är nästa steg att täppa till fåran med den jord du tidigare har grävt upp. Sedan behöver du bara vattna din bredbladiga liguster med jämna mellanrum för att säkerställa att jorden förblir fuktig, samt beskära den enligt behag. Om du föredrar en stramklippt ligusterhäck bör du beskära den två eller tre gånger per år. Om du däremot önskar en häck med ett mer naturenligt utseende räcker det om du på hösten kortar av de grenar som sticker ut ur häcken.

Visa mer Visa mindre
Vi hittade andra produkter du kanske gillar!