Jämför produkter
  1. Radera den här artikeln
Lägg till flera produkter i jämförelsen Jämför
Du har inga artiklar att jämföra.

Prydnadslök

Prydnadslök är en storblommig växtart som bildar vackra lila eller vita blommor. Det är en riktig blickfångare i din trädgård. Allium är det latinska namnet för prydnadslök. Allium är härdig och dessutom kan du njuta av de vackra blommorna i flera år. Blomsterlökarna spirar på våren. De flesta Allium arter blomstrar i maj och juni med fina blommor i vackra färger. Prydnadslök kan växa till en höjd mellan 80 och 120 cm, beroende på sort. På Häckväxteronline.se erbjuder vi olika typer av prydnadslök, såsom Allium ‘gladiator’, Allium ‘nigrum’ (svartlök), Allium ‘purple sensation’ (purpurlök) och Allium sphaerocephalon (klotlök). Kolla produktsidorna för mer information om olika typer av prydnadslök.

Prydnadslök i din trädgård

Allium kan användas på olika sätt i din trädgård pga av dess vackra blommor och den är en riktig blickfångare i din trädgård. Som solitär kommer denna växt redan präktig till sin rätt men genom att plantera dem i en grupp får du den riktiga wow-effekten! Prydnadslök kan kombineras mycket väl med andra perenner eller buskar i trädgården. Plantera prydnadslöken ute i trädgården eller i en blomkruka.

Allium sfeerfoto

Skötsel och plantering av Allium

Allium bör planteras på hösten. Det är bäst att plantera dem under perioden från mitten av oktober till mitten av december. Lökarna hinner på så sätt utveckla starka rötter innan vintern börjar på allvar. Plantera Allium i en blomkruka eller i trädgården. Akta att avståndet nedåt där blomsterlökarna planteras ska vara 3x lökans höjd. Planterar du flera prydnadslökar tillsammans, ska du hålla 3x bredden på blomsterlökarna emellan varenda. Vattna noggrant efter du har planterat blomsterlökarna.

Allium är lättskött. Du kan välja att lägga till gödning till växterna: då ska gödseln spridas över marken så snart bladen visas. Bruna löv kan tas bort när plantan har blommat slut men avlägsna inte bladen för tidigt eftersom blomlökorna får sin energi från dem. Allium är en flerårig växt och kommer återigen bilda vackra blommor året efter. Vill du förhindra spridning av växten? Då ska blommorna klippas bort innan fröna mognar.

Allium sfeerfoto

Köpa prydnadslökar på Häckväxteronline.se

Vill du köpa Allium? Då är du på rätt plats på Häckväxteronline.se. Som specialist på (häck-) växter levererar vi blomsterlökar av hög kvalitet. Lökarna finns i vår webbshop från augusti till december. I vår webbshop hittar du dessutom mycket information om prydnadslöken. Har du ytterligare frågor? Vänligen kontakta vår kundtjänst. De hjälper dig gärna.