Jämför produkter
  1. Radera den här artikeln
Lägg till flera produkter i jämförelsen Jämför
Du har inga artiklar att jämföra.

Prydnadslök

Prydnadslök är en storblommig växtart som blommar med vackra, lila eller vita blommor och är en riktig blickfångare i trädgården. Prydnadslökens latinska namn är Allium. Allium är en vinterhärdig växt som kan beundras i flera års tid. De flesta Allium-arterna blomstrar i maj och juni med fina blommor i vackra färger. Prydnadslökarna kan växa till en höjd på mellan 80 och 120 cm, beroende på sorten. På Häckväxteronline.se erbjuder vi olika sorters prydnadslökar, såsom Allium ‘gladiator’, Allium 'Nigrum' (svartlök), Allium 'Purple Sensation' (purpurlök) och Allium sphaerocephalon (klotlök). På respektive produktsidor hittar du mer information de olika prydnadslökarna.

Prydnadslök i trädgården

Allium kan användas på olika sätt i trädgården, vilket beror på dess vackra blommor som gör den till en riktig blickfångare. Den uppnår säkerligen sin fulla potential som solitär växt, men genom att plantera många prydnadslökar i en grupp kan du åstadkomma en riktig wow-effekt! Prydnadslökar kan också mycket väl kombineras med andra perenner eller buskar i trädgården. Plantera prydnadslökarna ute i trädgården eller i en blomkruka.

Allium sfeerfoto

Skötsel och plantering av Allium

Allium bör planteras på hösten, helst under perioden från mitten av oktober till mitten av december. På så sätt hinner lökarna utveckla starka rötter innan vintern inträder på allvar. Plantera Allium i blomkrukor eller i trädgården. Se till att plantera blomsterlökarna på ett djup som motsvarar 3x lökens höjd. Om du planterar flera blomsterlökar i en grupp ska du hålla ett avstånd på 3x lökarnas bredd mellan lökarna. Efter planterandet bör lökarna vattnas noggrant.

Allium är en lättskött växt. Om du så önskar är det möjligt att gödsla växterna, då ska gödseln spridas ut över marken så snart bladen växer fram. Bruna blad kan avlägsnas när plantan har blommat klart, men avlägsna inte bladen för tidigt eftersom blomsterlökarna får sin energi från dem. Allium är en flerårig växt och kommer således återigen att producera vackra blommor året därpå. Om du vill förhindra att växterna sprider sig ska blommorna klippas bort innan fröna mognar.

Allium sfeerfoto

Köp prydnadslökar på Häckväxteronline.se

Vill du köpa Allium? Då är Häckväxteronline.se rätt plats för dig. Som specialist på (häck-) växter levererar vi blomsterlökar av hög kvalitet. Lökarna finns tillgängliga i vår webbshop från augusti till december. I vår webbshop hittar du dessutom omfattande information om de olika prydnadslökarna. Om du har ytterligare frågor får du gärna kontakta vår kundtjänst. Vår sakkunniga personal hjälper dig gärna.