Jämför produkter
  1. Radera den här artikeln
Lägg till flera produkter i jämförelsen Jämför
Du har inga artiklar att jämföra.

Krokusar

Vårkrokusar är vackra växter som blommar tidigt på året. Således signalerar de början av våren. Krokussen visar sig redan när det fortfarande känns kallt ute. De blommar i februari och mars/april med vackra blommor i olika färger. På Häckväxteronline.se kan du köpa krokusar som kan bli upp till 20 centimeter höga, i färgerna vitt och lila. Deras latinska namn är Crocus och de kommer ursprungligen från Balkan och Mindre Asien. Vi erbjuder olika sorter av vårkrokusar i vår webbshop, t.ex. krokus “flower record”, krokus “Jeanne d’Arc” och bägarkrokus (snökrokus) “tommasinianus ruby giant”. Fler detaljer finns på de enskilda produktsidorna.

Plantering och skötsel av krokuslökar

Krokuslökar kan planteras mellan september och december. Se till att lökarna är planterade före den första frosten. Placera blomsterlökarna på en solig plats eller i halvskugga i väldränerad och näringsrik jord. Om du har en tung jordtyp i trädgården kan du blanda den med sand eller grus. Blanda kompost i jorden under plantering för att ge krokusen en god start. Efter plantering kan du täcka marken med blad, de ger ytterligare näringsämnen. Krokusar blommar tidigt på året, omkring februari/mars. Under det första året efter planteringen kan de ibland blomma lite senare.

Efter krokusarna har blivit planterade behöver de normalt mycket lite vård. Bara under en lång torka ska du ge dem lite vatten. Klipp aldrig bort krokusbladen, för då kommer växterna inte att blomstra året efter.

Krokus bloembollen

Användning av krokusen i trädgården

Krokusar är vackra, små växter med pigga blommor som antyder början på vårsäsongen. Krokusen är en av de första växterna som blommar under året. Det gör att de bjuder en fin och glad bild i din trädgård medan de andra växterna fortfarande är i vintersömn. Genom att placera vårkrokusar som en grupp i din gräns får du en ännu vackrare effekt. Eller du kan plantera dem under dina häckplantor för ett glad sceneri på våren. Krokusar kan sättas i marken men även placeras i en låda på din balkong eller terrass. Det går mycket bra att  kombinera vårkrokus med perenner eller andra vårblommor, som tulpaner.

Krokus kopen bij Haagplanten.net

Köp krokusar på Häckväxteronline.se

Har vi övertygat dig om denna söta växtens fina egenskaper och vill du köpa krokusar till din trädgård? Beställ då enkelt online via Häckväxteronline.se. Lägg bara din beställning så gör vi resten. Har du ytterligare frågor? Vänligen kontakta vår kundtjänst. De hjälper dig gärna.