Jämför produkter
  1. Radera den här artikeln
Lägg till flera produkter i jämförelsen Jämför
Du har inga artiklar att jämföra.

Krokusar

Vårkrokusar är vackra växter som blommar tidigt på året och som således signalerar vårens ankomst. Krokusarna blommar redan i februari och mars/april med vackra blommor i olika färger när det fortfarande är kallt utomhus. På Häckväxteronline.se kan du köpa vita och lila krokusar som kan bli upp till 20 centimeter höga. Krokusens latinska namn är Crocus och växten härstammar ursprungligen från Balkan och Mindre Asien. Vi erbjuder olika sorters vårkrokusar i vår webbshop, t.ex. vårkrokusen 'Flower Record', vårkrokusen 'Jeanne d’Arc' och snökrokusen tommasinianus 'Ruby Giant'. På de enskilda produktsidorna hittar du mer information om de olika växterna.

Plantering och skötsel av krokuslökar

Krokuslökar kan planteras mellan september och december. Se dock till att lökarna är planterade innan den första frosten inträffar. Plantera blomsterlökarna på en solig eller halvskuggig plats i väldränerad och näringsrik jord. Om du har tung jord i trädgården kan du blanda ned sand eller grus, och därtill kan du blanda ned kompost i jorden under planterandet för att ge krokusen en god start. Efter planterandet kan du täcka marken med blad, vilket kommer att bidra med ytterligare näringsämnen åt krokusarna. Krokusar blommar vanligtvis tidigt på året, omkring februari/mars, men under det första året efter planterandet kan de blomma lite senare än så.

När du väl har planterat dina krokusar är de vanligtvis ytterst lättskötta, det enda du behöver beakta är att krokusarna bör vattnas under långvariga perioder av torka. Klipp aldrig bort krokusens blad, för då kommer växterna inte att blomstra året därpå.

Krokus bloembollen

Användning av krokusar i trädgården

Krokusar är vackra, små växter med pigga blommor som signalerar vårens ankomst. Krokusen är en av de första växterna som blommar under året. Således bjuder de på en fin och glad trädgårdsbild medan de andra växterna fortfarande är i vintervila. Du kan också åstadkomma ytterst vackra trädgårdsvyer genom att plantera vårkrokusar i grupper i en rabatt, eller under dina andra häckväxter. Krokusar kan naturligtvis planteras i marken, men de kan också planteras i lådor på balkongen eller terrassen. Det går mycket bra att kombinera vårkrokusar med perenner eller andra vårblommande växter, såsom tulpaner.

Krokus kopen bij Haagplanten.net

Köp krokusar på Häckväxteronline.se

Har vi övertygat dig om de goda egenskaperna hos denna söta och vackra växt? På Häckväxteronline.se kan du snabbt och enkelt beställa krokusar online. Det är bara att slutföra beställningen så sköter vi resten. Vänligen kontakta vår kundtjänst om du har ytterligare frågor. Våra sakkunniga medarbetare hjälper dig gärna.