Jämför produkter
  1. Radera den här artikeln
Lägg till flera produkter i jämförelsen Jämför
Du har inga artiklar att jämföra.

Hyacinter

Hyacinter är populära vårblommande växter. För det första är de ytterst praktfulla och för det andra sprider de en underbar doft. Hyacintens latinska namn är Hyacinthus. Växten härstammar ursprungligen från Turkiet och Centralasien men har även förekommit i Europa under en lång tid. Hyacinter har långa, gröna blad, och dess stora, färggranna blommor bildar kluster som ibland innehåller så många som 50 mindre blommor. På Häckväxteronline.se kan du välja mellan hyacinter i olika färger, bland annat vita (Hyacinthus 'Carnegie'), rosa (Hyacinthus 'Pink Pearl') och blå (Hyacinthus 'Delft Blue'). Dessa olika färger kan naturligtvis även kombineras på ett vackert sätt. Därtill erbjuder vi även en speciell variant vid namn engelsk klockhyacint (Hyacinthoides non-scripta), som har blå blommor. Om du är nyfiken får du gärna ta en titt på de enskilda produktsidorna för mer detaljerade beskrivningar.

Hyacinter i trädgården

Hyacinten har långa blad och blir omkring 20-25 cm hög. Växten kan användas på olika sätt i trädgården. Det är till exempel möjligt att blanda olika sorters hyacinter i en rabatt för att på så sätt åstadkomma ett färgrikt hav av blommor, eller varför inte plantera hyacinterna framför dina häckväxter för att tillfoga extra färg på våren. Hyacinter kan också planteras i blomkrukor och kan på så sätt även bidra med prakt i ditt vardagsrum.

Hyacinten tuin

Plantering och vård av hyacinter

Hyacinter kan användas på olika sätt: växterna kan planteras i öppen mark eller i en blomkruka på balkongen eller terrassen. Hyacinter bör alltid planteras på hösten (mellan september och december) och ska placeras på ett soligt eller halvskuggigt ställe. Ta i beaktande att de behöver åtminstone en halv dags solsken! Hyacinter gillar näringsrik och väldränerad jord, och således kan du eventuellt blanda ned kompost eller sand i jorden. Se till att blomsterlökarna inte står länge i blöt jord, hyacinter gillar nämligen inte att stå i blöt.

Vattna hyacinterna med en lagom mängd vatten så snart de har slagit ut. När de har blommat färdigt kan du klippa av stjälkarna som blommorna har suttit på. Undvik dock att klippa av bladen. Om bladen tas bort kan det hända att hyacinten inte blommar året därpå.

Hyacinten kopen op Haagplanten.net

Köp hyacintlökar på Häckväxteronline.se

På Häckväxteronline.se kan du snabbt och enkelt köpa hyacinter online. Vi är en webbutik med över 20 års erfarenhet inom hemleverans av (häck-)växter till privatpersoner. Tack vare vår mångåriga erfarenhet levererar vi enbart de bästa produkterna till våra kunder. Du kan enkelt beställa hyacintlökar via vår praktiska beställningsmeny, där du också hittar du mer information om respektive produkter. För ytterligare information kan du alltid kontakta vår kundtjänst.