Jämför produkter
  1. Radera den här artikeln
Lägg till flera produkter i jämförelsen Jämför
Du har inga artiklar att jämföra.

Hyacinter

Hyacinter är populära vårblommande växter. För det första ser de absolut präktiga ut och för det andra sprider de en underbar doft. Hyacintens latinska namn är Hyacinthus. Hyacinten kommer ursprungligen från Turkiet och Centralasien. Men denna vackra växt har också  funnits i Europa under lång tid. Hyacinter har långa gröna blad, och dess stora färgade blommor utbildas av ett kluster som ibland innehåller så många som 50 mindre blommor som öppnas i steg. På Häckväxteronline.se finns hyacinter i olika färger som du kan välja emellan, som vit (Hyacinthus “Carnegie”), rosa (Hyacinthus “pink pearl”) och blå (Hyacinthus “Delfts blauw”). Dessa olika färger kan naturligtvis även kombineras på ett vackert sätt. Eller välj den speciella varianten med namnet Engelsk klockhyacint (Hyacinthoides non-scripta), som har blå blommor. Nyfiken? Läs gärna de enskilda  produktsidorna för mera detaljerade beskrivningar.

Hyacinter i trädgården

Hyacinten har långa blad och blir omkring 20-25 cm hög. Växten kan användas på olika sätt i din trädgård. Du kan t.ex. blanda olika sorter hyacinter i en gräns så att du får ett färgrikt hav av blommor. Eller placera hyacinter framför dina häckväxter för att lägga till extra färg på våren. Hyacinter kan också placeras i blomkrukor och även i ditt vardagsrum kommer den vackra blomma till sin rätt.

Hyacinten tuin

Plantering och vård av hyacinter

Hyacinter kan tillämpas på olika sätt. Du kan placera växten i öppen mark eller i en blomkruka på din balkong eller terrass. Plantera alltid hyacinter på hösten (mellan september och december) och placera dem sedan på ett soligt eller halvskuggat ställe. Tänk på att de behöver åtminstone en halv dags solsken! De gillar en näringsrik och väldränerad jord, eventuellt kan du blanda jorden med kompost eller sand. Se till att blomsterlökarna inte står kvar i våt jord, för hyacinter gillar inte våta fötter.

Ge hyacinter lagom vatten så snart de har slagit ut. När de har blommat slut kan du klippa av stjälkarna som blommorna suttit på. Men akta att du lämnar bladen kvar. Om bladen tas bort blommar kanske hyacinten inte året efter.

Hyacinten kopen op Haagplanten.net

Köpa hyacintlökar på Häckväxteronline.se

Köp Hyacinter snabbt och enkelt på Häckväxteronline.se. Vi är en webbutik med över 20 års erfarenhet av hemleverans av (häck-)växter till privatpersoner. Tack vare vår många års erfarenhet levererar vi bara de bästa produkter till våra kunder. Du kan enkelt beställa hyacintlökar via vår praktiska beställningsmeny. Här hittar du också mer information om produkterna. För ytterligare infos kan du alltid kontakta vår kundtjänst.