Jämför produkter
  1. Radera den här artikeln
Lägg till flera produkter i jämförelsen Jämför
Du har inga artiklar att jämföra.

Andra blomsterlökar

Förutom de välkända sorterna av blomsterlökar, som tulpaner, påskliljor och krokusar, erbjuder vi också andra underbara sorter som pärlhyacint och Kungsängslilja. Dessa mera ovanliga sorter är särskilt kända för sina vackra färger eller speciella former. Alla är härdiga och kan planteras under perioden september till december, men gör detta alltid före den första (natt-)frosten. Ta gärna en titt på produktsidorna för mer information om de olika typerna av vårblommande lökar.

Mörk stjärnhyacint

Det latinska namnet på mörk stjärnhyacint är Camassia leichtlinii 'Caerula'. Växten är ursprungligen hemmahörande i USA. Blommorna i Camassia leichtlinii 'Caerula' har en speciell blå färg och syns från maj till juni. Stjärnhyacinten växer till cirka 60 till 80 centimeter hög och är därmed ett vackert blickfång i din trädgård. Blomman kombineras väl med andra blomsterlökar eller prydnadsbuskar. Placera t.ex. mörk stjärnhyacint i din gräns. Växten gillar en solig plats, och marken ska vara väldränerad men inte för torr. Akta dock, blomsterlökarna kan ruttna om jorden är för våt.

Prairielelie sfeerfoto

Kungsängslilja

Kungsängsliljans speciella blomma visar ett vackert geometriskt schackbrädemönster. Ett sådant grafiskt mönster är sällsynt och växten är därför en riktig tillgång för din trädgård. Plantans latinska namnet är Fritillaria meleagris. Färgen på blommorna är lila-vit och de blomstrar under perioden april-maj. Kungsängsliljan växer till cirka 25 cm hög. Placera blomsterlökarna i en fuktig och näringsrik jord i full sol i en gräns, på en gräsmatta eller vid kanten av dammen.

Visste du att Kungsängsliljan är Upplands landskapsblomma?

Kievitsbloem sfeer

Turkisk snödroppe

Turkisk snödroppe, eller stor snödroppe, är en liten växt med en söt vit blomma. Latinska namnet är Galanthus elwesii, och de stammar ursprungligen från Östeuropa. Stor snödroppe är en tidig vårblommare som blommar från februari till mars med vackra små vita blommor. På en mild vinter kan snödroppen till och med blomma ännu tidigare. Turkisk snödroppe blir cirka 25 cm hög. Placera dem på ett soligt ställe i trädgården, i lätt fuktig jord.

Sneeuwklokje sfeer

Bredbladig pärlhyacint

Det latinska namnet på den bredbladiga pärlhyacinten är Muscari latifolium. Pärlhyacinter slår ut på våren och deras vackra små blå blommor syns från april till maj. De ser vackra ut i din gräns om du tänkar ha ett mera formellt utseende, men pärlhyacintor ser också jättefina ut när de är lite sprida hit och dit på ett fält eller planterad i rabatter. Det är en lågväxande växt, de växer till cirka 15 cm höga. Placera dem på en solig eller halvskuggad plats i din trädgård, i normal till fuktig jord.

Bredbladig pärlhyacint är härdig upp till zon 6, särskilt om den får vintertäckning när den står på mer utsatta ställen.

blauwe druifjes sfeerfoto