Jämför produkter
  1. Radera den här artikeln
Lägg till flera produkter i jämförelsen Jämför
Du har inga artiklar att jämföra.

Andra blomsterlökar

Förutom välkända sorter av blomsterlökar, såsom tulpaner, påskliljor och krokusar, erbjuder vi också andra underbara sorter, såsom pärlhyacint och kungsängslilja. Dessa mer ovanliga sorter är särskilt kända för sina vackra färger eller speciella former. Samtliga sorter är vinterhärdiga och kan planteras under perioden från september till december, men bör alltid planteras innan första (natt-)frosten. Ta gärna en titt på produktsidorna för mer information om de olika vårblommande blomsterlökarna.

Mörk stjärnhyacint

Det latinska namnet för mörk stjärnhyacint är Camassia leichtlinii 'Caerula'. Växten härstammar ursprungligen från USA. Blommorna på Camassia leichtlinii 'Caerula' präglas av en speciell blå färg och kan beundras från maj till juni. Stjärnhyacinten växer till att bli cirka 60 till 80 centimeter hög och är därmed en dekorativ blickfångare i trädgården. Stjärnhyacinten kan kombineras med andra blomsterlökar eller prydnadsbuskar på ett praktfullt sätt, till exempel i en rabatt. Växten gillar soliga platser, och marken ska vara väldränerad men inte för torr. Ta dock i beaktande att blomsterlökarna kan börja ruttna om jorden är för blöt.

Prairielelie sfeerfoto

Kungsängslilja

Kungsängsliljans speciella blomning kan liknas vid ett vackert och geometriskt schackbrädemönster. Grafiska mönster som detta är sällsynta, och gör att växten är ett praktfullt bidrag i trädgården. Plantans latinska namn är Fritillaria meleagris. Blommorna är lila-vita till färgen och blomstrar under perioden april-maj. Kungsängsliljan växer till att bli cirka 25 cm hög. Placera blomsterlökarna i fuktig och näringsrik jord i ett soligt läge, till exempel i en rabatt, på en gräsmatta eller vid kanten av en damm.

Visste du att kungsängsliljan är Upplands landskapsblomma?

Kievitsbloem sfeer

Turkisk snödroppe

Turkisk snödroppe

Turkisk snödroppe är en liten växt som blommar med söta, vita blommor. Växtens latinska namn är Galanthus elwesii, och den härstammar ursprungligen från Östeuropa. Turkisk snödroppe är en tidig vårblommare som blommar från februari till mars med vackra, små och vita blommor. Under milda vintrar kan snödroppen till och med blomma tidigare än så. Turkisk snödroppe blir cirka 25 cm hög. Placera växten på en solig plats i trädgården och i lätt fuktig jord.

Sneeuwklokje sfeer

Bredbladig pärlhyacint

Bredbladig pärlhyacint, vars latinska namn är Muscari latifolium, slår ut i blom på våren med vackra, små och blå blommor som kan beundras från april till maj. Bredbladig pärlhyacint lämpar sig utmärkt för rabatter med ett mer formellt utseende, men de ser också jättefina ut om de växer mer utspritt och fritt på ett fält eller i rabatter. Bredbladig pärlhyacint är en lågväxande växt som växer till att bli cirka 15 cm hög. Plantera växten på en solig eller halvskuggig plats i trädgården, i normal till fuktig jord.

Bredbladig pärlhyacint är vinterhärdig upp till zon 6, särskilt om man täcker den på vintern om den står på mer utsatta ställen.

blauwe druifjes sfeerfoto