Jämför produkter
  1. Radera den här artikeln
Lägg till flera produkter i jämförelsen Jämför
Du har inga artiklar att jämföra.

Blommande buskar

Blommande buskar

Buskar är vackra och bör inte saknas i trädgården. Blommande buskar tillför något extra till trädgården. Dessa särskilda prydnadsbuskar gör trädgården mer varierad och färgstark. För låt oss vara ärliga: är det inte trevligt att sitta och koppla av i trädgården på en vacker vårdag, omgiven av de underbara dofterna från blommorna? Blommande buskar är inte bara en attraktion för människor, utan även ett oemotståndligt lockbete för bin och fjärilar. Blommande buskar gör din trädgård till ett paradis!

Blommande buskar efter årstid

Blommande buskar efter årstid

En av de saker som gör blommande buskar så attraktiva är att de ofta blommar vid olika tidpunkter. Det finns buskar som blommar på våren och sommaren, men det finns även buskar som blommar på hösten eller till och med (till) vintern. Blomningsperioden hos de flesta blommande buskar är förstås på våren. En del buskar som till exempel berberis (latin: berberis vulgaris), toksläktet (potentilla fruticosa), syren och rhododendron tillhör denna grupp. Under sommaren och hösten kan du njuta av spirea, weigela och otroligt vackra hortensiasorter. Letar du efter en buske som är vacker även på vintern? Så ta en titt på våra kornellsorter, en växt med färgglada kvistar som syns på vintern. Som ni ser har vi ett mycket brett utbud!

Plantering och beskärning av blommande buskar

Plantering och beskärning av blommande buskar

Vill du ha en grönskande, blommande trädgård, så är det viktigt att välja rätt buskar. Om du köper blommande buskar i krukor, så kan du plantera nästan hela året, förutom på vintern. Den perfekta tiden att plantera är vanligtvis i mars. Om du väljer en buske med bara rötter ska du plantera ut den mellan mitten av oktober och slutet av april, så att rötterna inte torkar ut. Man bör inte förvänta sig en frodigt blommande buske det första året, busken behöver tid att slå rot först. Om du planterar buskarna om hösten finns det en större chans att de slår ut under det kommande året.

Ska du köpa blommande buskar behöver du inte oroa dig för skötseln av växterna. Blommande buskar är nämligen relativt anspråkslösa. Det räcker med en lätt trimning för att de de ska kunna blomma. Klippa bort gamla grenar för att behålla formen, men gör det noggrant. Den bästa tiden att beskära är strax efter blomningen. Det sitter nämligen redan blomsterknoppar på grenarna för nästa säsong.

Köp blommande buskar online

Köp blommande buskar online

Har vi övertygat dig om att blommande buskar är något för dig? Eller vill du få lite mer information om våra växter? Hos Hackvaxteronline.se är det du som bestämmer! På Hackvaxteronline.se är du garanterad en enkel, trygg och billig köpupplevelse när du handlar blommande buskar. Buskarna levereras direkt från plantskolan till ditt hem, och du kan beställa dem hemma vid datorn. Så blir buskarna billigare utan att kompromissa med kvaliteten. Hackvaxteronline.se garanterar bra service och snabb leverans. Välkomna!