Jämför produkter
  1. Radera den här artikeln
Lägg till flera produkter i jämförelsen Jämför
Du har inga artiklar att jämföra.

Bergbambu 'Jumbo' Klump 200-225 cm

Fargesia murieliae 'Jumbo'
10% Rabatt I kundvagnen
1 714,30 kr
Tillgänglig

Product Info

Bergbambu 'Jumbo' (Fargesia murieliae 'Jumbo') är en vintergrön, icke-invasiv bambusort med överhängande grenar. Denna bambusort kan bli upp till tre meter hög. Dessa 2 till 2,25 meter höga häckväxter levereras med rotklump.

Visa mer Visa mindre
  • Brett växande Brett växande
  • Snabbväxande Snabbväxande
  • Ytterst vinterhärdig Ytterst vinterhärdig
Maximal bredd i cm
150 - 200
Maximal höjd i cm
250 - 300
Storlek (mäts vid leveranstillfället)
200-225 cm
Växtplats
Skugga, Halvskugga, Full sol
Vinterhärdighet
Bra
Typ av rötter
Klump
Kvalitet
Normal kvalitet
Antal per löpmeter
1.5
Bladfärg
Ljusgrönt
Giftig
Nej
Tillväxt per år i cm
50 - 75
Växtsätt
Buskigt, Kompakt, Upprätt
Latinskt namn
Fargesia murieliae 'Jumbo'
Produktegenskaper
Snabbväxande, Ytterst vinterhärdig, Brett växande
Minsta försäljningsenhet
5
  • 5+ 1 714,30 kr
  • 15+ 1 545,70 kr
  • 50+ 1 358,40 kr
  • 100+ 1 269,70 kr

Product Info

Det finns få växtarter som lämpar sig bättre för en trädgård med ett österländskt utseende än bambu. Bambu är ofta den första växtarten som människor kommer att tänka på när de tänker på Fjärran Östern, och många bambuarter trivs i själva verket väl i europeiska trädgårdar. Samtidigt har bambun emellertid ett dåligt rykte för att vara invasiv. Detta gäller dock lyckligtvis inte alla bambusorter. Bergbambu 'Jumbo', samt många andra arter från Fargesia-släktet, producerar bara nya skott ovanpå marken, och kommer således inte att sprida sig vilt. I likhet med de flesta andra bambusorterna är även denna sort vintergrön. Dessa växter levereras med rotklump och är redan 2 till 2,25 meter höga vid leveranstillfället, med andra ord tillräckligt höga för att omedelbart fungera som en insynsskyddande häck.

Planteringstips för bergbambu 'Jumbo'

Klimatet i vår del av världen är relativt likt klimatet i Östasien, vilket innebär att bergbambu 'Jumbo' också trivs väl på våra breddgrader. Så länge du kan erbjuda dessa häckväxter en halvskuggig plats i väldränerad, humusrik jord, kommer de troligen att trivas väl i din trädgård. Se dock till att din bambuhäck sitter ganska nära markytan när du planterar den: 3 centimeter jord ovanpå rotklumpen är tillräckligt. På så sätt kan rötterna fortsättningsvis absorbera alla nödvändiga näringsämnen från jorden, medan växterna samtidigt förblir friska.

Bergbambu 'Jumbo' är flexibel vad beträffar omgivningen. Vi rekommenderar ett halvskuggigt planteringsläge, även om bergbambu 'Jumbo' tål såväl sol som skugga bra. Ett soligt planteringsläge kan nämligen leda till att bladen rullar ihop sig under sommarmånaderna på grund av hetta och torka. Om du enbart kan plantera din bambuhäck i ett soligt läge rekommenderar vi att du ser till att jorden åtminstone förblir fuktig. Bergbambu 'Jumbo' är vinterhärdig ner till cirka 25 minusgrader och tål även vind relativt bra. Om din trädgård är väldigt blåsig lönar det sig dock att skydda häcken från hård vind.

Skötsel av bergbambu 'Jumbo'

Bambu är känt för sin snabba tillväxt, något som även stämmer in på bergbambu 'Jumbo'. Denna bambusort kan växa upp till 50 till 75 centimeter per år, men är trots detta fortfarande en relativt lättskött växt. Växten kan beskäras året runt, men vi rekommenderar att du beskär bambuns stjälkar till önskad höjd på sommaren eller hösten. I övrigt är det en god idé att gödsla din bambuhäck, särskilt i torrare jord. Detta gör nämligen att rötterna kan absorbera mer näringsämnen.

Visa mer Visa mindre