Det finns inga produkter som matchar urvalet

Gran som häck

Granen är ett av de mest utbredda barrträden i Europa och har sitt ursprung i norra Europa och delar av Asien. Gran är känd för sin grova bark och hängande kottar. Den trivs i den orörda naturen, utan används även mycket inom skogsbruket. Från slutet av 1700-talet odlades granen i stora mängder och blev populär som julgran, därav namnet. Kännetecknande för detta träd är att den tappar barren. I gengäld fyller hartsen vardagsrummet med en ljuvlig, unik doft.

Men vad är det som gör granen till en bra häck för trädgården? Granen skiljer sig åt bland annat genom att den är lätt att beskära och tål beskärning bra. Grenarna växer horisontellt och jämnt, så att du får en fin, tät häck. Om granen planteras som solitär håller grenarna sig gröna längst ned på trädet, medan de är nakna om den planteras som häck. Den är mycket härdig och trivs bäst ute i den friska luften, vilket gör trädet till ett självklart val i den svenska trädgården. Ge granen en plats i full sol eller halvskugga med fuktig jord och kom ihåg att beskära träden i april eller maj.

Köp gran på Hackvaxteronline.se

Ska du köpa gran på nätet, så har du kommit till rätt ställe. Hackvaxteronline.se säljer gran som färdighäck. Detta är inte bara enkelt, utan sparar även en hel del tid. Häckväxterna från Hackvaxteronline.se handplockas med ett öga för kvalitet, så att häcken har lång livslängd samt håller sig fin länge. Det kräver inte mycket ansträngning att anlägga en häck, bara du köper den på Hackvaxteronline.se! Det är bara att välja hur många häckplantor du behöver per löpmeter, resten går nästan av sig själv. När du har skickat din beställning beställer vi plantorna på plantskolan, där de görs klar för leverans. Plantorna levereras med andra ord direkt från plantskolan, där de fått sin slutliga storlek, så att du inte behöver vänta tills häcken vuxit sig stor.