Jämför produkter
 1. Radera den här artikeln
Lägg till flera produkter i jämförelsen Jämför
Du har inga artiklar att jämföra.
Stäng

Juniperus horizontalis 'Prince Of Wales'

Juniperus horizontalis 'Prince of Wales'
Från 42,60 kr

Product Info

Juniperus horizontalis 'Prince Of Wales' är en kryp-en som förblir mycket låg även i jämförelse med andra kryp-enar. Eftersom den dessutom vanligtvis växer relativt brett är denna barrväxt ett ypperligt val för de trädgårdsmästare som vill anlägga en lättskött marktäckare i trädgården. Dessa städsegröna barrväxter växer bara med en till två centimeter per år, vilket innebär att de knappt behöver beskäras alls. Trots detta kan dess vackra, fjällaktiga blad bidra till vilken trädgårdsdesign som helst.

Fördelar:

 • Ytterst lättskött på grund av sin långsamma tillväxt
 • Städsegrön
 • Väldigt vinterhärdig
 • Trivs i så gott som alla jordtyper och planteringslägen
 • Trivs väl även i mer utmanande växtmiljöer

Nackdelar:

 • Lämpar sig inte för anläggandet av höga barrträdshäckar
 • Rötterna kan ta skada om de står i blöt jord för länge
Visa mer Visa mindre

Specifications

 • Brett växande Brett växande
 • Långsamväxande Långsamväxande
 • Vintergröna häckväxter Vintergröna häckväxter
Maximal bredd i cm
100 - 150
Maximal höjd i cm
< 50
Växtplats
Halvskugga, Full sol
Vinterhärdighet
Bra
Bladfärg
Grönt
Giftig
Nej
Tillväxt per år i cm
5 - 10
Växtsätt
Kompakt,
Latinskt namn
Juniperus horizontalis 'Prince of Wales'
Produktegenskaper
Vintergröna häckväxter, Långsamväxande, Brett växande
P9 Tray
Tillgänglig
Kvalitet
Normal kvalitet
Antal per löpmeter
6
Typ av rötter
P9 Tray
St per förpackning
18
Minsta försäljningsenhet
18
Visa detaljer
Tillgänglig
 • 18+ 42,60 kr
 • 90+ 36,70 kr
 • 270+ 32,80 kr
 • 450+ 31,50 kr

Product Info

En ytterst lågväxande barrväxt med intressanta färger

Juniperus horizontalis är också känd som amerikansk kryp-en. I stället för att växa upprätt, såsom många barrträd som används för anläggandet av häckar, växer dessa kryp-enar relativt brett. Juniperus horizontalis 'Prince Of Wales' blir i vanliga fall i själva verket inte högre än 10 till 15 centimeter, men kan däremot bli 1 till 1,5 meter bred. Således lämpar den sig utmärkt som marktäckare, särskilt eftersom kryp-enar är städsegröna häckväxter.

Detta innebär dock inte att Juniperus horizontalis 'Prince Of Wales' ser likadan ut under hela året. Under större delen av året kommer växtens barr att vara gröna eller blågröna, men på vintern kan de ändra färg. Barren, som stannar kvar på växten året runt, kan nämligen komma att få rödlila eller vinröda nyanser under vintern. I kallare områden kommer Juniperus horizontalis 'Prince Of Wales' att byta färg i större utsträckning än i områden som präglas av relativt milda vintrar. Din växtmatta kommer trots detta att förbli såväl vacker som tät året runt.

Idealisk marktäckare för utmanande omständigheter

Kryp-enen har sitt ursprung i norra Nordamerika där den ofta växer på relativt torra platser, bland annat i sandjord eller i klippiga områden. Även om många häckväxter inte trivs i sådana förhållanden, utgör de inga problem för Juniperus horizontalis 'Prince Of Wales'. Denna kryp-en trivs i själva verket bättre på platser som är för torra än för böta; kryp-enens rötter kan nämligen ta skada om de står länge i blöt jord. Faktumet att den tål såväl salt havsvind som luftföroreningar väl gör att den är en idealisk växt för områden nära kusten och för stadsträdgårdar.

Juniperus horizontalis 'Prince Of Wales' trivs bäst i soliga eller halvskuggiga planteringslägen. Om du anser att grenarna på din kryp-en har blivit för långa kan du beskära dem en aning, men inte längre än vad grenarna är gröna. I allmänhet rekommenderar vi att man undviker att beskära kryp-enar överhuvudtaget. Detta beror på att den inte återhämtar sig om man klipper ned den till gammal ved.

Köp Juniperus horizontalis 'Prince Of Wales' online

Juniperus horizontalis 'Prince Of Wales' är en idealisk växt för dig som letar efter en mycket lågväxande och lättskött marktäckare. Dessa kryp-enar är ytterst lättodlade. När du köper dessa växter på Hackvaxteronline.se kan du dessutom njuta av bekvämligheten med att shoppa online. Du behöver bara välja ut de växter som lämpar sig bäst för din trädgård, sedan levererar vi plantorna hem till dig.

Visa mer Visa mindre