Jämför produkter
 1. Radera den här artikeln
Lägg till flera produkter i jämförelsen Jämför
Du har inga artiklar att jämföra.
Stäng

Juniperus horizontalis 'Golden Carpet'

Juniperus horizontalis 'Golden Carpet'
Från 42,60 kr

Product Info

Juniperus horizontalis 'Golden Carpet' är en städsegrön en-sort som, i enlighet med sitt namn, kännetecknas av barr som är mer gröngula till färgen än barren på många andra en-sorter. Därtill lämpar den sig utmärkt som marktäckare. Detta beror delvis att den har en maximal höjd på ca 30 till 40 centimeter och delvis på dess växtsätt. Denna kryp-en bildar nämligen en gyllene matta i trädgården och behåller dessutom sina barr året runt. Juniperus horizontalis 'Golden Carpet' kan också planteras i relativt kalla områden eftersom den är väldigt vinterhärdig.

Fördelar:

 • Ytterst lättskött — denna kryp-en behöver knappt beskäras alls
 • Städsegrön
 • Ytterst vinterhärdig
 • Trivs i nästan alla jordtyper
 • Tål förorenad luft, hård vind och salt havsvind utmärkt

Nackdelar:

 • Förblir mycket låg och kan således inte användas för häckar
 • Tål inte att stå i blöt jord
Visa mer Visa mindre

Specifications

 • Brett växande Brett växande
 • Långsamväxande Långsamväxande
 • Vintergröna häckväxter Vintergröna häckväxter
Maximal bredd i cm
100 - 150
Maximal höjd i cm
< 50
Växtplats
Halvskugga, Full sol
Vinterhärdighet
Bra
Bladfärg
Gulgrönt
Giftig
Nej
Tillväxt per år i cm
5 - 10
Växtsätt
Kompakt,
Latinskt namn
Juniperus horizontalis 'Golden Carpet'
Produktegenskaper
Vintergröna häckväxter, Långsamväxande, Brett växande
P9 Tray

Juniperus horizontalis 'Golden Carpet' P9

42,60 kr Från 31,50 kr

Juniperus horizontalis 'Golden Carpet' P9

42,60 kr Från 31,50 kr
Tillgänglig
Kvalitet
Normal kvalitet
Antal per löpmeter
6
Typ av rötter
P9 Tray
St per förpackning
18
Minsta försäljningsenhet
18
Visa detaljer
Tillgänglig
 • 18+ 42,60 kr
 • 90+ 36,70 kr
 • 270+ 32,80 kr
 • 450+ 31,50 kr
Lägg till i önskelista
Lägg till för att jämföra

Product Info

En gyllengul växtmatta i trädgården

Kryp-enen Juniperus horizontalis 'Golden Carpet' förblir låg och växer samtidigt mycket långsamt, i själva verket mindre än 5 centimeter per år är. Således lämpar den sig inte för anläggandet av stramklippta barrträdshäckar, utan snarare för att bilda täta växtmattor som ogräs inte kan växa igenom. En annan uppskattad egenskap hos Juniperus horizontalis 'Golden Carpet' är att den är vackert gröngul och således bidrar med ett fräscht utseende i trädgården. Eftersom enar är städsegröna häckväxter behåller även denna kryp-en sin vackra färg året runt, även om den kan anta en subtil lila nyans på vintern, beroende på hur kallt det blir.

Lågväxande häckväxter behöver vanligtvis inte beskäras ofta, något som säkerligen är fallet med Juniperus horizontalis 'Golden Carpet'. Denna kryp-en behöver de facto inte beskäras överhuvudtaget. Om du trots allt önskar beskära den, till exempel för att åstadkomma en mer stramklippt växtmatta, bör du undvika att beskära grenarna längre än de är gröna. Barrväxter med fjällaktiga barr som denna kan nämligen inte återhämta sig om de klipps ned till gammal ved.

Juniperus horizontalis 'Golden Carpet' trivs så gott som överallt

På grund av sin låga men samtidigt relativt breda tillväxt är Juniperus horizontalis också känd som en kryp-en. Detta växtsätt gör att Juniperus horizontalis 'Golden Carpet' i många avseenden är väldigt annorlunda än de flesta barrväxter som används för anläggandet av häckar, men det finns också ett antal likheter dessa växter emellan. Ett exempel på detta är barren, som påminner om barren på en tuja eller ädelcypress. I likhet med många andra barrväxter är även Juniperus horizontalis 'Golden Carpet' mycket känslig för blöt jord. Undvik att låta kryp-enens rötter stå under vatten en längre tid, eftersom detta kan leda till att rötterna börjar ruttna.

I övrigt trivs Juniperus horizontalis 'Golden Carpet' så gott som överallt. Torr jord utgör inget problem för kryp-enen — vissa sorters kryp-enar växer till och med i öknar. Denna kryp-en trivs i själva verket också utmärkt i kalkhaltig jord, som i allmänhet utgör ett problem för många häckväxter. I övrigt föredrar den ett soligt eller halvskuggigt planteringsläge.

Köp Juniperus horizontalis 'Golden Carpet'

Om du vill förhindra ogräs från att etablera sig i din trädgård är dessa fräscha, gyllengula plantor en ypperlig lösning för dig. Juniperus horizontalis 'Golden Carpet' erbjuder dig detta utan att du behöver tillbringa mycket tid på att ta hand om dina barrväxter. På Hackvaxteronline.se kan du köpa dessa trädgårdsväxter online till ytterst förmånliga priser.

Visa mer Visa mindre