Jämför produkter
  1. Radera den här artikeln
Lägg till flera produkter i jämförelsen Jämför
Du har inga artiklar att jämföra.

Dvärgbambu 'Simba' Klump 100-125 cm

Fargesia murieliae 'Simba'
10% Rabatt I kundvagnen
584,60 kr
Tillgänglig

Product Info

Dvärgbambun 'Simba' är en icke-invasiv bambusort som har ett tätt, buskigt växtsätt. Således är den ett utmärkt val för en vintergrön bambuhäck som med tiden säkerställer mer avskildhet i trädgården. Denna 1-1,25 meter höga bambu levereras med rotklump.
Visa mer Visa mindre
  • Kompakt tillväxt Kompakt tillväxt
  • Långsamväxande Långsamväxande
  • Ytterst vinterhärdig Ytterst vinterhärdig
Maximal bredd i cm
100 - 150
Maximal höjd i cm
150 - 200
Produktdetaljer
-
Storlek (mäts vid leveranstillfället)
100-125 cm
Växtplats
Halvskugga, Full sol
Vinterhärdighet
Bra
Typ av rötter
Klump
Kvalitet
Normal kvalitet
Antal per löpmeter
3
Bladfärg
Ljusgrönt
Giftig
Nej
Tillväxt per år i cm
25 - 50
Växtsätt
Buskigt, Kompakt, Upprätt
Latinskt namn
Fargesia murieliae 'Simba'
Produktegenskaper
Långsamväxande, Ytterst vinterhärdig, Kompakt tillväxt
Minsta försäljningsenhet
10
  • 10+ 584,60 kr
  • 15+ 519,00 kr
  • 50+ 447,80 kr
  • 200+ 425,80 kr

Product Info

Med en bambuhäck kan du åstadkomma en trädgård som präglas av ett österländskt utseende. Det är dock viktigt att du planterar rätt bambusort i trädgården för att åstadkomma just den trädgårdsdesign du önskar. Bambu har ett dåligt rykte bland många trädgårdsmästare eftersom den är invasiv och således kan sprida sig till oönskade platser. Det finns dock också bambuarter som inte är invasiva, såsom dvärgbambu 'Simba' (Fargesia murieliae 'Simba'). Dessa vintergröna häckväxter kommer inte att medföra problem för din trädgårdsdesign, och inom loppet av några år blir de tillräckligt höga och täta för att fungera som en insynsskyddande häck med en unik karaktär. Dessa exemplar av bambu levereras med rotklump och är 1 till 1,25 meter höga vid leveranstillfället.

En långsamväxande och icke-invasiv bambusort

Dvärgbambun 'Simba' är ganska liten i jämförelse med andra bambusorter; den har en maxhöjd på cirka 2 meter. Således blir den tillräckligt hög för att bidra med avskildhet i trädgården, trots att den förblir lägre än många andra alternativ för anläggandet av bambuhäckar. Med en tillväxt på 25 till 50 centimeter per år växer dvärgbambu 'Simba' också lite långsammare än sina släktingar, men ändå tillräckligt snabbt för att växa till en vacker och hög bambuhäck som bidrar till en lugn stämning i trädgården. De vackra bladen på dvärgbambu 'Simba' förblir fräscht gröna även på vintern. Därtill präglas även stjälkarna hos denna bambusort av en fräsch, grön färg.

Även om de flesta trädgårdsmästare väljer att plantera dvärgbambun 'Simba' på grund av dess utseende, är den också en ytterst robust växt. Den trivs i så gott som alla jordtyper, till och med i näringsfattig jord. Denna bambuhäck är inte heller kräsen vad beträffar planteringsläget. Dvärgbambu 'Simba' tål förorenad luft utmärkt, och har inte heller något emot att planteras nära kusten, som ofta präglas av saltig luft. Dessutom är dvärgbambu 'Simba' en ytterst vinterhärdig växt. Den tål temperaturer ner till -30° C och upp till 40° C utan svårigheter, vilket innebär att den klarar sig utmärkt i svenska väderförhållanden.

En ytterst lättskött bambusort

Dvärgbambu 'Simba' är en ytterst lättskött häckväxt, vilket beror på dess begränsade höjd och relativt långsamma tillväxt. Denna bambusort behöver inte nödvändigtvis beskäras överhuvudtaget, även om det är möjligt att beskära den tidigt på våren eller sent på sommaren om du anser att din bambu har blivit för hög. Den tål även en grövre beskärning utan svårigheter; dvärgbambun 'Simba' kommer trots detta att skjuta nya skott inom kort. Säkerställ dock att jorden förblir fuktig under varma och torra somrar, annars kan den fälla en del av sina blad. Dessa blad kommer dock att växa tillbaka i och med att vädret svalnar.

Visa mer Visa mindre