Jämför produkter
  1. Radera den här artikeln
Lägg till flera produkter i jämförelsen Jämför
Du har inga artiklar att jämföra.

Bergbambu 'Jumbo' Kruka 100-125 cm

Fargesia murieliae 'Jumbo'
650,10 kr
Tillgänglig

Product Info

Bergbambu 'Jumbo' (Fargesia murieliae 'Jumbo') är vintergrön, icke-invasiv och präglas av karakteristiska blad och överhängande stjälkar som gör den till ett bra val för en österländsk trädgård. Dessa 1 till 1,25 meter höga växter levereras i krukor.

Visa mer Visa mindre
  • Ytterst vinterhärdig Ytterst vinterhärdig
  • Brett växande Brett växande
  • Snabbväxande Snabbväxande
Maximal bredd i cm
150 - 200
Maximal höjd i cm
250 - 300
Produktdetaljer
-
Storlek (mäts vid leveranstillfället)
100-125 cm
Växtplats
Skugga, Halvskugga, Full sol
Vinterhärdighet
Bra
Typ av rötter
I kruka
Kvalitet
Normal kvalitet
Antal per löpmeter
3
Bladfärg
Ljusgrönt
Giftig
Nej
Tillväxt per år i cm
50 - 75
Växtsätt
Buskigt, Kompakt, Upprätt
Latinskt namn
Fargesia murieliae 'Jumbo'
Produktegenskaper
Snabbväxande, Ytterst vinterhärdig, Brett växande
Minsta försäljningsenhet
10
  • 10+ 650,10 kr
  • 15+ 541,60 kr
  • 50+ 489,00 kr
  • 200+ 455,20 kr

Product Info

Somliga trädgårdsmästare vill gärna anlägga en bambuhäck i trädgården, men är rädda för att den ska sprida sig vilt. Detta är förvisso en risk med många bambusorter, men bergbambu 'Jumbo' är ett undantag i detta avseende. Växterna som tillhör detta släkte har inga underjordiska utlöpare, vilket innebär att en beskärning per år är tillräckligt för att säkerställa att bergbambu 'Jumbo' växer exakt där du vill ha den. Således kommer den inte att orsaka skador bland dina marktegel eller plötsligt uppenbara sig i grannens trädgård. Dessa icke-invasiva, vintergröna häckväxter levereras i krukor, och är mellan 1 till 1,25 meter höga vid leveranstillfället.

Överraskande lättskötta snabbväxande växter

Även om bergbambu 'Jumbo' inte är invasiv, är den dock snabbväxande, i likhet med andra bambusorter. Detta innebär att den kan växa med mer än en halv meter per år. Trots sin snabba tillväxt är bergbambu 'Jumbo' en relativt lättskött växt. Den tål beskärning väl och behöver egentligen bara beskäras en gång om året, helst på sommaren eller hösten, även om den de facto kan beskäras under hela året. Allt du behöver göra är att beskära stjälkarna så att de blir exakt så höga som du behagar. Om du så önskar är det också möjligt att föryngra bambuhäcken genom mer omfattande beskärning.

Vi levererar denna bambu i kruka, vilket innebär att du kan skjuta upp planterandet tills omständigheterna är idealiska för planterandet av din bambuhäck, förutsatt att du håller plantorna fuktiga under tiden. Barrotade häckväxter eller häckväxter som levereras med rotklump bör planteras omedelbart efter leveranstillfället. Undvik att plantera bergbambu 'Jumbo' för djupt, eftersom detta kan leda till att rötterna inte kan absorbera nödvändiga näringsämnen. Sikta på att plantera växterna så att det finns cirka 2-3 centimeter jord ovanpå rotklumparna. Bergbambu 'Jumbo' trivs i så gott som alla väldränerade jordtyper, men den föredrar lätt fuktig, humusrik jord.

Var trivs bergbambu 'Jumbo'?

En bambuhäck ska helst stå i ett halvskuggigt eller skuggigt läge. Bergbambu 'Jumbo' tål visserligen också sol väl, men ett soligt läge kan leda till att bladen blir bruna eller rullar ihop sig för att bespara energi under påverkan av torka och hetta. Du behöver inte vara rädd för att din bambuhäck skulle lida av kyla i skuggiga lägen, eftersom bergbambu 'Jumbo' är vinterhärdig ner till cirka -25° C. Denna bambu är väldigt tålig, men om din trädgård är väldigt blåsig rekommenderar vi att du planterar häcken på en skyddad plats.

Visa mer Visa mindre